Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Siker: nemzetközi lesz a Rábaköz Kupa

Sportdiplomáciai sikerként könyvelhető el, hogy az idei, nyolc futamra tervezett Nyílt Magyar Tereprally Bajnokság öt állomása is nemzetközi megmérettetés lesz.

A szakág viadalain évről évre egyre kevesebb az induló, és ezen a 2013-ban, próbajelleggel kiírt Sprint Kupa sem tudott igazán változtatni. Ám ezt az egynapos, pörgős versenytípust a végére megkedvelték a csapatok.

Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője szerint most kivételes lehetőség előtt áll a sportág, amiben ő is tevékeny részt vállal: az immár tizenegyedik alkalommal is megrendezett, jövő augusztusi Világkupa-futam mellett újabb két, nemzetközi versenyt szervez. Március 1-jén a Slovakian Baját – a cseh és a magyar bajnokság első futamát –, valamint májusban a Rábaköz Kupát, amely osztrák és magyar helyszínen zajló közép-európai zóna bajnoki futama lesz. A szervezők tervei szerint a Rábaköz Kupa központja visszakerül Kapuvárra, a már jól bejáratott helyszínre. A versenyközpont várhatóan a Hany Istók Kerékpáros Centrumban kaphat helyet, a szervizpark pedig a régi KRESZ-parkba költözhet. Garamvölgyi Zoltán minapi, kapuvári megbeszélésein elhangzott, a szervezők szívesen látnák a látványrajtot a város Fő terén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiléptek volna, de maradniuk kell a községeknek

Eredeti taglétszámmal működik tovább a Csorna térségi önkormányzatok társulása. Három község lépett… Tovább olvasom