Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Sághy Jenő evangélikus lelkészre emlékeztek Mórichidán

Halála után tizenöt esztendővel is nagy megbecsülés övezi Sághy Jenő evangélikus lelkészt Mórichidán.
Születésének századik, halálának tizenötödik évfordulóján egykori lelkipásztorukra emlékeztek a mórichidai evangélikus hívek. Sághy Jenőt a mai napig tisztelendő bácsiként emlegetik a helyiek.

A közelmúltban ünnepi istentiszteletet tartottak, melyen Bakay Beatrix lelkész szolgált és hirdetett igét. A fiú, Sághy András is megosztotta gondolatait édesapjáról, a faluhoz fűződő viszonyáról. Az ünnepség érdekes eseménye volt, amikor a gyülekezet tagjai felállva, együtt mondták el Sághy Jenő versét, mely a mórichidai gyülekezet elmúlt négyszáz évét foglalja össze. A költeményt ugyanis azóta is kötelező megtanulnia valamennyi, konfirmációra jelentkező fiatalnak. A Kisalföldnek Vidáné Tóth Renáta, a gyülekezet gondnoka idézte fel a tisztelendő úr emlékét.

Sághy András – aki ugyancsak evangélikus lelkész – is megosztotta gondolatait édesapjáról az ünnepi istentiszteleten.
Sághy András – aki ugyancsak evangélikus lelkész – is megosztotta gondolatait édesapjáról az ünnepi istentiszteleten.


– A mórichidai gyülekezet talán legnagyobb megbecsülést kivívó lelkésze volt Sághy Jenő, a tisztelendő bácsi – mondta. – Szerény, alázatos, hithű emberként emlékeznek rá, akik ismerték. A faluban 1959-től 1991-ig szolgált és azóta is szeretettel gondolunk rá. Az ünnepi istentisztelet része volt, hogy a hívek elmondhatták emlékeiket, a hozzá kötődő élményeiket.
Volt, aki a közös horgászatokat idézte fel. Az iránta érzett tiszteletre viszont jó példa a következő történet: egy kislány nem volt megelégedve az édesanyjától kapott ruhával. Nem tetszett neki, kényelmetlennek érezte. Ám a tisztelendő bácsi nagyon megdicsérte az öltözetét. Innentől fogva az lett a kedvence, hiszen Sághy Jenőnek is tetszett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrsövényház - Új tanítási modell a Waldorfban

A mozgó osztályterem tanítási modelljét vezették be a győrsövényházi Waldorf-iskolában. Tovább olvasom