Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ringa: miniszterrel tárgyalnak

A kapuvári önkormányzat is érdeklődik a Ringa kapuvári gyárára kiírt pályázat részletes anyaga iránt.
Dr. Biró Péter polgármester ma az agrártárca és a Munkaügyi Minisztérium államtitkárával, holnap pedig a földművelésügyi miniszterrel tárgyal. A kapuvári képviselő-testület tegnap este rendkívüli ülésén dr. Biró Péter tájékoztatta a városatyákat a Ringa rt. kapuvári gyárával kapcsolatos legújabb fejleményekről. Új információ, hogy a polgármester ma délelőtt Kapuváron Szanyi Tiborral, az agrártárca államtitkárával, délután a Munkaügyi Minisztériumban Medgyasszay László országgyűlési képviselővel együtt Csizmár Gábor államtitkárral tárgyal. Holnap az agrártárcánál Németh Imre miniszter fogadja a gyár megmentésére felállított válságstáb tagjait. Az eredményekről és a lehetőségekről csütörtökön tájékoztatják a termelőket és az üzem dolgozóit.

„ Képben kell lennünk"

– Ahhoz, hogy lépni tudjunk, meg kell ismernünk a részleteket – indokolta a rendkívüli ülést dr. Biró Péter polgármester. – Az események gyorsan követik egymást, így képben kell lennünk, hiszen ez az önkormányzat kötelessége. Szeretnénk megismerni a gyárra kiírt pályázat részleteit és ez alapján olyan javaslattal előállni, amely a gazdálkodók és az üzem dolgozói számára is elfogadható. Nem kívánunk üzleti titkokat sérteni, de a válságstáb célja az, hogy a legmagasabb fórumon is előadhassuk a több-

ezer embert érintő gondokat.
A polgármester szerint az első lépéseket már megtették.
– Annak idején készítettünk egy felmérést, tudjuk, hogy mely gazdákra lehet számítani, és tisztában vagyunk azzal is, hogy hány sertést értékesítenek évente. Csütörtökön az ő szándékaikkal is meg akarunk ismerkedni, és ennek megfelelően terjesztjük elő az általunk kidolgozott koncepciót. A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha a gazdák, az üzem dolgozói közösen vennék kezükbe a sorsukat, persze ez esetben banki segítség is szükséges. Ehhez az elképzeléshez a kapuvári önkormányzat minden támogatást megad – jelentette ki dr. Biró Péter.

Az önkormányzatnak

nem volt részvénye


Információink szerint a kapuvári önkormányzat tulajdonában néhány évvel ezelőtt még voltak Ringa-részvények, melyek a jelenlegi szorult helyzetben sokat jelenthetnének, ám ezeket korábban értékesítette a város vezetése. Érdeklődésünkre dr. Biró Péter ezt határozottan cáfolta. Mint mondta: annak idején önkormányzati területen épült fel a gyár egy része. Ennek ellenértékét aztán a Ringa rt. kifizette a városnak, ám részvényeket soha nem birtokolt Kapuvár. A polgármester szerint ez az összeg egyáltalán nem volt jelentős.

Részletek a pályázati felhívásból

„ A pályázat érvényességének feltétele a vágó-daraboló üzemek alkalmazotti létszámának jogfolytonos – a munkáltató személyében bekövetkező jogutódlással történő foglalkoztatása." ... „Bérbeadás esetén a bérleti jogviszony időtartama egy év, mely a bérbeadó és a bérlő közös megegyezése alapján további egy évvel meghosszabbítható." ... „A kiíró felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy fenntartja magának a jogot – érvényes pályázatok beérkezése esetén is – a pályázati felhívás külön indoklás nélküli visszavonására vagy a pályázati eljárás eredménytelennek nyilvánítására."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen búcsúztatták a jó időt

Mintegy ezer csornai búcsúztatta együtt a nyarat szombaton a termálfürdőben megrendezett Nyárutó… Tovább olvasom