Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

˝Pásztorold az Úrjézus népét˝

Hivatalosan is beiktatták hivatalába a hétvégén Gombor Krisztiánt, Farád és Jobaháza evangélikus lelkészét.

Az ünnepségen emlékeztek meg a farádi evangélikus templom felszentelésének 225. évfordulójáról, felavatták a felújított templomteret és emléktáblákat is lelepleztek.

A farádi ünnepi istentiszteleten Ittzés János, a nyugati egyházkerület püspöke hirdetett igét. ˝Jézus Urunk imádsága és könyörgése célba ért. Ezért áll megingathatatlanul, ha nem is hibátlanul és bűntelenül az anyaszentegyház évezredek óta. Ezért ünnepelhetjük ma, hogy Gombor Krisztiánt szolgálatának új szakaszában hivatalosan is megerősíti a gyülekezet elhívása. Az Isten szolgálatába szegődötteknek az igazi méltósága az, hogy a kereszthordozásra felhatalmazta és ennek lehetőségével megajándékozta őket Jézus Krisztus. Ezt vállalva, alatta térdet hajtva és onnan megújult lélekkel továbbindulva, másokért áldozatot hozva miénk lesz az ő dicsősége˝ – hirdette Ittzés János. Az új lelkész figyelmét felhívta: az Istentől kapott erővel, lelkének szelídségével és bátorságával képviselje a rábízottakat.

A lelkésztársak áldást kértek Gombor Krisztiánra, munkájára, szolgálatára.
A lelkésztársak áldást kértek Gombor Krisztiánra, munkájára, szolgálatára.

Ezután Gabnai Sándor esperes iktatta hivatalába Farád és Jobaháza evangélikus lelkészét, átadva a gyülekezet hivatalos megbízólevelét. Pál apostol szavaival figyelmeztette: ˝Hirdesd az igét alkalmas és alkalmatlan időben. Ints, feddj, biztass türelemmel és tanítással. Vállald a szenvedést, végzed az evangélista munkáját, végezd el a szolgálatot teljesen.˝

˝Pásztorold az Úrjézus népét, ne kényszeredetten, hanem örömest, ne haszonlesésből, hanem odaadóan. Ne uralkodjál a rád bízottakon, hanem légy a gyülekezet példája˝ – fogalmazott az esperes, majd a farádi és jobaházai hívek gondjaira és szeretetére bízta Gombor Krisztiánt.

A hivatalos beiktatás után a jelen lévő lelkésztársak kértek áldást Gombor Krisztiánra. Ő pedig a következőket mondta: ˝Hogyan legyek én példakép, amikor éppolyan bűnös, kegyelemre szoruló vagyok, mint a rám bízottak. Minden gyarlóságom, hibám ellenére Isten mégis rám bízta a farádi és a jobaházai gyülekezetet, hogy a múlt talajáról elindulva, elődeim példáját követve a jövőt építsem. Senki ne tisztelje a címem, ne a hivatásom. Tiszteljék bennem az embert, aki, ahogy testvérei is, küzd a bűneivel. Tiszteljük és becsüljük egymásban az embert, akik együtt építkeznek a gyülekezetben˝ – kérte.

Az istentisztelet után felavatták a pályázati támogatással felújított templomteret, amely ezután Ács Mihály író, költő, teológus nevét viseli. A XVII. század végén Farádon is szolgáló lelkész tiszteletére emléktáblát is elhelyeztek a templom falán. Szintén ott leplezték le a farádi gyülekezetben eddig szolgáló lelkészek emléktábláját.

Olvasóink írták

 • 8. sivatag66 2010. június 08. 03:46
  „:)))”
 • 7. sivatag66 2010. június 05. 16:22
  „:)”
 • 6. janika 2010. június 04. 09:21
  „"Uram nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj".-megteszi ezt a Kisalföld.hu az INTERNETEN keresztül, sőt még a kezem sem kell nyújtogatni az ég felé, se a karjaim széttárni mint a horgászok, amikor mutatják mekkora halat fogtak!!”
 • 5. GYMS 2010. június 04. 00:51
  „4.! Gyerekkorodban neked pottyant valami a fejedre... :)”
 • 4. janika 2010. június 03. 19:28
  „De hát ebben a formában nem tudják elkapni, ha pottyan!”
 • 3. GYMS 2010. június 02. 22:33
  „Ja, most látom, hogy a gyengébbek kedvéért a kép alá odaírták mindezt. Akkor meg minek kötözködsz?! Inkább szedjél hangyát...”
 • 2. GYMS 2010. június 02. 22:29
  „Ha nem vetted volna észre, miattad, meg a hasonló színvonalon megszólaló "meir" miatt az összes eddigi hozzászólást törölték... Az enyémet is, amiben leírtam, hogy a képen a lelkésztársak Isten áldását kérik az újonnan beiktatott lelkészre.”
 • 1. janika 2010. június 02. 13:18
  „Mondja már meg valaki miért nyújtogatják a kezüket az ég felé? Lehet, hogy kézfeltartásos szavazás van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovaskirály-választás másodszor Kapuváron

Nincs szerencséje a kapuvári Lóbarátok Köre Egyesületnek, hiszen az időjárás másodszor sem fogadta… Tovább olvasom