Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Pásztoriban közösen várják az ünnepet

Szép és régi hagyomány Pásztoriban, hogy karácsony előtt közös ünnepségre várják a helyieket.

A községháza és környéke ilyenkor megtelik a pásztoriakkal, sátrat emelnek, süteményekkel, meleg itallal kínálják a vendégeket. A finomságokat a helybeli asszonyok készítik.

A polgármesteri hivatal előtt már felállították a betlehemet, az adventi koszorút és Roncs Gábor polgármester még egy szarvast is készített, hogy „meleget adjon" a kis Jézusnak.

– Pénteken lesz a karácsonyváró ünnepségünk, melyre tényleg a falu apraja-nagyja eljön – újságolta Roncs Gábor. – Az asszonyok süteményt készítenek, és gondoskodunk italról is. Forralt bor, tea, forró csoki, sült gesztenye várja az érdeklődőket. Műsort adnak a községben működő szociális otthon dolgozói és két művészt is várunk a győri színháztól, Csikó Teodórát és Takács Zoltánt.

Pásztori főtere.
Pásztori főtere.

A polgármester elmondta: amellett, hogy mindenki jól érzi magát a rendezvényen, a közösség összetartását is erősítik a hasonló megmozdulások. „Ilyenkor azok is eljönnek, akik esetleg egyedül töltik az ünnepet. Érzik, hogy tartoznak valakihez és van, aki odafigyel rájuk. Az önkormányzat egyébként november végén tartósélelmiszer-csomagokkal is próbált segíteni a helyieken" – tette hozzá Roncs Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszás ugyan van, de a határidő tartható

Tovább olvasom