Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Papp József fehér port kapott

Csorna - Fenyegető levelet és fehér port tartalmazó borítékot postáztak Papp József országgyűlési képviselőnek. Egyelőre nem tudni, milyen anyagot kapott a szocialista politikus, pontos eredményről várhatóan pénteken tudnak beszámolni az ÁNTSZ munkatársai.
Fehér port tartalmazó borítékot kapott postán Papp József szocialista országgyűlési képviselő. A küldeményt a bélyegző szerint Csepelen adták fel és a politikus csornai, Kismartoni utcai családi házába címezték. Feladóként egy nem létező ügyvédi iroda szerepel. A borítékban üzenet is volt, Magyar Felszabadítási Szervezet aláírással.

Papp József szerdán délután érkezett haza Csornára egyhetes, görögországi nyaralásából, családjával. A kicsomagolás után az egy hét alatt felgyülemlett postáját nézte át.

– Ismeretlen feladót olvastam a borítékon, azt nyitottam ki először – mondta el a Kisalföldnek. – A levélpapíron egy barnás színnel mázolt keretet láttam, benne néhány soros írással...

– Nem emlékszem pontosan, de a tartalom fenyegető volt, és valamilyen intézkedést helyezett kilátásba – folytatta a politikus. – Az aláírást pontosan megfigyeltem, Magyar Felszabadítási Szervezet. Amikor láttam, hogy miről is van szó, gyorsan egy nejlonzacskóba tettem. A kezem fehér lett, megmostam és értesítettem a rendőrséget.

Papp József hozzátette: a hosszú utazás után inkább pihenni szeretett volna, de családja, illetve szomszédjai miatt nem tehette meg, hogy nem veszi komolyan a fenyegetést. „Abban bízom, hogy ez az eset a többihez hasonló, vagyis néhány őrült játékával állunk szemben" – jegezte meg a csornai politikus.

A borítékot tehát Budapesten, Csepelen adták fel, és mint azóta kiderült, egy nem létező ügyvédi iroda nevében. A képviselő a történteket jelezte az MSZP frakcióvezetésének.

Dr. Kiss Imre, az ÁNTSZ megbízott regionális helyettes tiszti főorvosa úgy tájékoztatott, hogy a borítékot a megfelelő védelmi intézkedések után a budapesti epidemiológiai központ laboratóriumába szállítják. Várhatóan pénteken lesz eredmény, addig a küldeményt fertőzőnek tekintik. A „poros" borítékot Csepi László őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság győri polgári védelmi kirendeltségvezetője helyezte biztonságba. A helyszínen egy gyorstesztet is elvégeztek.

– A módszerrel azt tudjuk kimutatni, hogy az anyag milyen jellegű biológiai kórokozókat tartalmaz – fogalmazott Csepi őrnagy. – Az asztalra kiszóródott anyagból vettünk mintát, illetve a nejlonzacskóból, amibe a borítékot tette a képviselő úr. A kenetet lepróbáltuk a jelzőkészüléken, a teszt negatív lett. Egyelőre nem tudjuk tehát, milyen anyagról van szó, a részletes vizsgálat az ÁNTSZ feladata lesz.

Olvasóink írták

 • 18. tyllman 2008. augusztus 11. 07:52
  „Az a majom, aki ilyennel játszik nem gondolja végig, hogy az akciója következtében mekkora emberi és anyagi erőforrást pazarol el. Ha lehetne pontosan forintosítani a biztonsági és védelmi intézkedésekre, laborvizsgálatra valamint az egész folyamat alatt az összes érintett résztvevő munkaidejére eső bérköltségeket, az a minimum, hogy ezt kifizettetném vele. Pontosabban elküldeném valami szaros munkára és ledolgoztatnám.

  Teljesen mindegy, hogy ki egy ilyen levél címzettje, meg hogy milyen ember, milyen munkát végez satöbbi. Nem csak ő a veszélyeztetett, hanem gyakorlatilag bárki.

  Papp József expolgármesterként pontosan tisztában van ezzel, és azzal is, hogy ilyen esetben mi a teendő.

  Ha történetesen biológiai fertőző anyaggal akarna valaki terrorista támadást elkövetni nagy tömegek ellen, azt hiszem pont nem az ilyen felkészült emberek a jó célpontok, hanem az olyan balfékek, mint az alább kommentelők, akik pillanatokon belül széthordanák a vírust vagy bacit, aztán meg sopánkodnának, hogy velük együtt szétrohad a család, a szomszédok vagy az egész kocsma. Aztán pap se jönne, csak a hulazsák meg a tisztító tűz.

  A nyilvánossághoz fordulásnak illetve a cikknek sem a ´magánreklám´ szerepet kellene tulajdonítani, hanem azt, hogy a sok üresfejűből néhányban talán megmarad, hogy ilyen helyzetben mi a teendő.”
 • 17. Sziszifusz 2008. augusztus 10. 21:27
  „Természetesen
  Nem normális viszonyok / mai Mo. / között - egy ilyen döntés:nyilvánosság! - nem normális reakciót szül!
  Olvasd.-" a helyi pap hintene rá fekete földet" című felsőfokú moralitást!
  Értelmes gyermekei vannak - gyengébbeknek - Papp Józsefnek!
  Ennyit a barátokról - a politikai ellenfelekről most mást nem!”
 • 16. Alapi 2008. augusztus 09. 16:19
  „T. Sziszifusz!
  Ezt magyarázd meg légy szíves.”
 • 15. sziszifusz 2008. augusztus 09. 13:23
  „Nem kellett volna a sajtóhoz fordulni - mellesleg nem derült volna ki:
  mennyi tisztességes,normális és jóakaratú ember van a közelünkben.
  A sajtóhoz fordulás nem mentség arra,hogy többen pl. vétlen gyerekeken aljaskodjanak.”
 • 14. mister uraság 2008. augusztus 09. 11:03
  „igazatok van lehet csak liszt a joci meg felfujja az egészet lmérnem kap inkáb arzént??”
 • 13. Lacikó 2008. augusztus 08. 10:56
  „A helyi pap hintene rá fekete talajt!”
 • 12. Putyilov 2008. augusztus 07. 21:28
  „Meg bizony.
  Lehet,hogy még tüsszentettem volna is.”
 • 11. Alapi 2008. augusztus 07. 21:08
  „Ne legyetek igazságtalanok, Ti is megijedtetek volna...”
 • 10. kalle11 2008. augusztus 07. 18:17
  „Ettől a portól legalább egyszer életében fehér lett a keze. A munkásságától ugyanis csak feketéllik.”
 • 9. Lacikó 2008. augusztus 07. 16:38
  „Úgy látom mindenki ismeri ezt az egy db köcsögöt!Te meg küldjed moderállni de izibe!”
 • 8. Hmhm 2008. augusztus 07. 14:46
  „Hm!
  Hm....dehülyevagy...hm...”
 • 7. LOKÁLMATRÓNA 2008. augusztus 07. 13:49
  „Putyilov! És akkor miért a képviselőnek küldenek lisztet, nem a péknek kellene?”
 • 6. Hm 2008. augusztus 07. 10:35
  „Még azt is feltételezem, hogy "nagyra becsült" képviselő "úr" saját magának adta fel a baba hintőport, csak hogy végre címlapra kerüljön. A végzett munkája révén ugyanis nem tud.”
 • 5. Miszter Tejfel 2008. augusztus 07. 10:15
  „Nem kacsa, annyi, hogy fehér port kapott. Senki nem mondta, hogy vége a világnak, csak azt, hogy fehér port kapott fenyegető üzenettel. Te nem vizsgáltatnád ki?”
 • 4. Juj, de nagy veszélyben van a drága képviselő "úr" 2008. augusztus 07. 09:57
  „Kacsa.”
 • 3. Putyilov 2008. augusztus 07. 07:01
  „Szerintem csornai liszt volt,tiltakozásul az ellen,hogy a csornai pékség a jó minőségű csornai liszt helyett szlovákból süti a kenyerünket.”
 • 2. Lacikó 2008. augusztus 07. 02:28
  „Szerintem lisztet kapott,hogy legyen sütnivalója a jocinak.Csak kitalálta az egészet,mert le se(de igen)szarják amióta nem projektizál a gyűlésein.Szerintem hasonló liszt van a tésasszonya konyhájában is.Remélem nem arra bízzák a nyomozást aki az óvodai selejtezések ügyében nyomoz,mert akkor ez akár mi is lehet még!”
 • 1. klmd 2008. augusztus 07. 01:23
  „biztosan a csornai elkerülőút összeőrölt tervrajzaiból kapott a képviselő úr egy helybeli szavazójától.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét trükkös tolvaj

Kapuvár - Ismét trükkös tolvaj járta Kapuvár utcáit. Ezúttal közel háromszázezer forint a kár. A… Tovább olvasom