Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Ötvenkilenc pályázat a nyolcszázmillióra

Rábaköz - A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesülethez ötvenkilenc pályázat érkezett az uniós támogatásokra. Az önkormányzatoktól, civilektől és vállalkozóktól érkezett igények lefednék a teljes négyéves támogatási keretet.

– A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetéhez máig ötvenkilenc pályázat érkezett be, melyek támogatási összege lefedné a teljes, nyolcszázmilliós támogatási keretet, mely négy évre szól – mondta Horváth Árpád Mihály, az egyesület munkaszervezetének vezetője.
A támogatások jogcímei szerint a vidéki örökség megőrzésére (többek közt templomokra) öt kérelem érkezett, közel negyvenmillió forint értékben.

A turisztika témakörében hat pályázatot adtak be, az igényelt támogatási összeg megközelíti a százmillió forintot.

A mikrovállalkozások fejlesztésére tizennégy dokumentáció érkezett, több mint kétszázhatvanmillió forint értékben.

A falumegújításra és -fejlesztésre pedig háromszázharmincmillió forintot szeretnének a pályázók. A beadott kérelmekből huszonnyolc érkezett önkormányzatoktól, tizenkettő a civil szférából (ezek százszázalékos finanszírozásúak), tizenkilenc pedig a vállalkozóktól (hatvanszázalékos finanszírozásra).

Horváth Árpád Mihály
Horváth Árpád Mihály


A munkaszervezet vezetője elmondta, a kérelmek összértéke meghaladja a hétszázhúszmillió forintot, ami csaknem a teljes kiosztható keret a következő négy évre.

– A pályázatok értékelésénél törekszünk arra, hogy minőségi pályaműveket és projekteket támogassunk – mondta Horváth Árpád Mihály. Hangsúlyozta, az értékelés pontrendszer alapján működik, majd az egyesület elnöksége dönt arról, milyen pontértékű pályázatok kaphatják meg az uniós támogatást. A támogatások odaítélésének komoly feltételei vannak: többek közt utófinanszírozásúak a támogatások, a nyertes vállalkozásnak pedig még öt évig működtetnie kell a támogatott projektet. – Mindenképpen önmérsékletre inteném a pályázókat, hiszen nem az a célunk, hogy kevesen kapjanak nagy összegeket, hanem több pályázó kapjon mérsékeltebb támogatást – mondta Horváth Árpád Mihály. Hozzátette, szeretne olyan pályázatokat látni, melyek a helyi vidékfejlesztési stratégiában megfogalmazott munkahelyteremtéssel és szálláshelybővítéssel járnak a Rábaközben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobil jogtanácsadás a rászorulóknak

Kapuvár - Az Egy Hajóban Közhasznú Alapítvány jogi tanácsadást, okiratszerkesztést vállal… Tovább olvasom