Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ötszázmilliós hiánnyal kezdenek

Az idei költségvetésben ötszázmillió forint hiánnyal kezdenek Kapuváron. A hiány legnagyobb tétele a kórház adóssága.
Az idei költségvetésben ötszázmillió forint hiánnyal kezdenek Kapuváron. A hiány legnagyobb tétele a kórház adóssága. Az ideit az erőgyűjtés évének szánják.

– 2007 végére kezelhető mértékűre kell szorítanunk a költségvetés hiányát – mondta a képviselő-testület minapi ülésén Hámori György polgármester. A városatyák első körben tárgyalták a kapuvári büdzsét. Az idei sarokszámok szerint a város 3,2 milliárd forintos költségvetéssel és közel ötszázmillió forintos induló hiánnyal számolhat. Ennek jó részét azonban a kórház adósságállománya teszi ki, erről a polgármester kijelentette: reményeik szerint állami szerepvállalással mérsékelhető lesz a Lumniczer adósságállománya.

– Damoklesz kardjaként függ fejünk felett ez a hiány, az intézmény átalakításáig elérheti a kétszázötvenmillió forintot is – tette hozzá Hámori György. Az idei fejlesztéseket erősen megkurtította a testület, csak a bevételek alakulásának függvényében költhetnek ilyetén célokra. A büdzséről szólva elhangzott: a 3,2 milliárd forint jó része úgynevezett „átfutó pénz", állami normatíva. Mivel az önkormányzat az egyik legnagyobb foglalkoztató a maga közel hétszázötvenes létszámával intézményeivel együtt, a büdzsé jelentős hányada, mintegy kétmilliárd forint a bérkeretre megy el. A képviselők hangsúlyozták: az idei költségvetésbe mintegy nyolcvanmillió forinttal kevesebb állami pénz érkezik, aminek pótlását az önkormányzatnak kell előteremtenie. Horváth Ferenc képviselő (MSZP) meg is jegyezte:

– Nehéz helyzetben az ország, nehéz helyzetben a város, ám ezzel a tervezett költségvetéssel talán még működtethető Kapuvár.
Hozzátette: meg kell keresni és föl kell számolni az önkormányzat felesleges kiadásait.

A testületi ülés második napirendjeként a város közbeszerzési szabályzatát módosították a képviselők. Borsodi Tamás címzetes főjegyző szerint az átalakítás után gyorsulna a döntési mechanizmus. Létrehozták az új közbeszerzési bizottságot, melynek elnökéül Magyar Attila képviselőt választották. A közbeszerzési bizottság munkájában Kóczán Zoltán alpolgármester és a bizottsági elnökök vesznek még részt. A bizottság döntéseiről és ezek indokairól tájékoztatják a képviselő-testületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgásztó és szabadidőpark épül

Szabadidőpark és horgásztó kialakítását határozták el Dörben. A terület megtisztítása már el is… Tovább olvasom