Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Ötmillió az óvodára

Kapuvár - Újraindul az óvodás gyermekek vízhez szoktatása. A segítő alapítvány ez idáig több mint ötmillió forintot fordított a kapuvári óvodák felszerelésére.
A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának képviselői szülői értekezletükön jelentették be, hogy idén február 23-tól újraindul a nagycsoportos óvodások vízhez szoktatási akciója.

Szanati Jánosné vezető óvónő elmondta, idén kilencvenöt gyermekkel kezdenek el tíz héten keresztül foglalkozni. Az alapítvány – egy helyi vállalkozóval – szervezi a szállítást, a kapuvári gyógyfürdő pedig biztosítja a feltételeket az úszásoktatáshoz. A szülői értekezleten hangsúlyozták, a gyermekekre méretezik a medence vízmélységét és a hőmérsékletet is. Jövő hétfőn már a lakótelepi és a házhelyi óvoda nagycsoportosai kezdenek a medencében Németh Gyuláné és Somogyi Istvánné pedagógusok segítségével. Stipkovits Erika kuratóriumi elnök megjegyezte, a Zalaegerszegen és Kapuváron is szerzett tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy nemcsak a gyermekek körében, de a szülőknél is nagy sikert aratott a vízhez szoktatás, mely fontos része az iskolai felkészítésnek is. Hozzátette, az alapítvány nemcsak a gyermekek vízhez szoktatását segíti, de a kapuvári óvodák felszereléséhez is több esetben hozzájárult. Az utóbbi években több mint ötmillió forintot fordított az alapítvány az intézmény játékvásárlásaira, felszerelésére és egyéb támogatásokra. Az elnök elmondta, 2007-ben ötszázhatvanezer, 2008-ban pedig négyszáznyolcvanezer forint folyt be az alapítvány számlájára a felajánlott egy százalékokból.

Olvasóink írták

  • 1. Fedayn 2009. február 22. 13:01
    „Aztán melyik medencében úsznak, a 3x2 méteresben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szája miatt bukott le

Csorna - Körözött bűnözőket fogtak a csornai rendőrök a közelmúltban. Egy szlovák állampolgárságú… Tovább olvasom