Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Öt év után újra egészségvédelmi hét

Kapuvár - Öt év szünet után újra egészségvédelmi hetet rendeznek Kapuváron. A neves professzorok előadásai mellett vizitdíjmentes szűrővizsgálatok lesznek az öt nap programjában.
Öt év kihagyás után, november ötödikétől ismét egészségvédelmi hetet rendeznek Kapuváron. A Kapuvár Lakosainak Egészségéért Alapítvány szervezésében öt napig neves szakemberek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők, így többek mellett Kapuvárra látogat Mikola István, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke, Papp Lajos professzor, szívspecialista és Iván László professzor, a SOTE Gerontológiai Központjának igazgatója.

Az előadások mellett vizitdíjmentes szűrővizsgálatokat is végeznek a Rábaközi Művelődési Központban, a vérnyomásmérés mellett, vércukor-, koleszterin- és érvizsgálatokra is jelentkezhetnek az egészségvédelmi hét látogatói.

– Maga a programsorozat még 1994-ben indult, majd 2002-ig kétévente rendeztük meg – ismertette az előzményeket Boross János, a szervezőbizottság elnöke, az önkormányzat egészségügyi tanácsnoka. Öt évvel ezelőtt anyagi okok miatt megszűnt a rendezvény, ám az új képviselő-testület már egy tavalyi ülésén határozatot hozott a programsorozat felújításáról. Közben a szervezést végző alapítvány vezetése is teljesen kicserélődött, az idei program rendezését már Najdek Lászlóné kuratóriumi elnök iránymutatása mentén végzik.

A szervezők komoly érdeklődésre számítanak a környékbeliek részéről. Boross János szerint az előző öt alkalommal közel tízezer szűrést végeztek, másfél ezer beteget irányítottak szakorvosokhoz. – Pont az a lényege rendezvényünknek, hogy a lakosság figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára – hangsúlyozta Boross János.

A programokat meglátogató egészségügyi dolgozók kreditpontokat szerezhetnek az előadásokon, melyeket késő délutánonként tartanak a művelődési központban. Az egészségvédelmi hét részletes programjait jövő héttől lapunkban is ismertetjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan fejlődő Interfa

Szany - A jelenlegi félezret meghaladó dolgozói létszám mellett kétszer annyi – részben… Tovább olvasom