Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Osztályok helyett kabinetek

Április elsejétől a csornai polgármesteri hivatalban kabinetrendszert alakítanak ki, szakterületek szerint. A személyi kérdésekről már döntöttek.


Osztályok helyett kabinetek, csoportok helyett szakterületek működnek áprilistól a csornai polgármesteri hivatalban. A képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött a hivatal átszervezéséről. Az ülésen Németh Dóra jegyző elmondta: a hivatal új rendjét a jövőbeni feladatok alapján alakították ki. Egy korszerű polgármesteri hivatalnak ugyanis a hagyományos követelményeken – megalapozottság, jogszerűség, határidők betartása – túl biztosítania kell az átláthatóságot, hatékonyságot és az ügyfélbarát jelleget is. „A szigorú elvárásoknak akkor tud megfelelni a hivatal, ha nem csupán harminchat szakembert alkalmazunk. Támogatást kell nyújtanunk számukra, erősítve a vezetők és ügyintézők közti partnerséget" – fogalmazott Németh Dóra. A jegyző úgy látta, mindehhez az eddigi osztály- és csoportbeosztás helyett a kabinetrendszer létrehozása célszerű. A város közvetlen vezetésének hat tagja lesz: polgármester, alpolgármester, jegyző, aljegyző és két kabinetvezető. A korábbi struktúrától eltérően az aljegyző önálló munkakörben dolgozik, a hivatal vagyongazdálkodási, beruházási szakterületét erősíti.

Két kabinetet alakítanak ki tehát a hivatalban. A humán alá tartozik a hatósági, a titkársági és az adóigazgatási szakterület. A gazdasági kabinetben működik a pénzügy, illetve a vagyongazdálkodás, városfejlesztés. A város új aljegyzője Szalainé dr. Németh Annamária, aki március elsején állt munkába. A humán kabinetet dr. Kocsis Ottó vezeti, helyettese Ádámné Katona Klára, mindketten régóta a városháza köztisztviselői. A gazdasági kabinetet április elsejétől Halász Sándorné irányítja, aki jelenleg az öttevényi községháza pénzügyi munkatársa, helyettese Dancs-Domonkos Marianna lesz, aki szintén a csornai hivatalban dolgozik évek óta.

A rendkívüli ülésen Horváth János Zoltánné (MSZP–DK) felvetette: két olyan osztályvezető távozott a hivatalból, akik évtizedek óta dolgoztak a városért. Megkérdezte, mi volt a hiányosságuk, ami miatt meg kellett tőlük válni. Németh Dóra válasza szerint közös megegyezéssel szűnt meg a dolgozók közszolgálati jogviszonya, ezért nem kívánta kifejteni az okokat.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városmisszió az egyházközségben Csornán

Városmissziót tartanak a Jézus Szíve Egyházközségben csütörtöktől vasárnapig. Tovább olvasom