Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Összevonják az általános iskolákat

A közbiztonságról, az emelkedő temetői díjakról és az általános iskolák összevonásáról tárgyaltak a kapuvári képviselők.

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elsőként a nemrég elhunyt dr. Nagy Zsuzsanna megüresedett képviselői helyére jelölt Kiss-György Imréné (Kapuvárért Egyesület) tette le a képviselői esküt, majd a Jószív Temetkezési Kft. beszámolója hangzott el. Ezután elfogadták a helyi Szent Kereszt-temető díjainak idei módosítását. Egy felnőttsírhely huszonöt éves, tizenegyezer forintos bérlete valamivel több mint ötszáz forinttal módosul idén. A kétszemélyes kripta háromezer forinttal, a négyszemélyes ára több mint kilencezerrel emelkedett.

Elkészült az új rendőrség

Második napirendként a kapuvári rendőrkapitány, Kiss Zoltán alezredes beszélt a város közbiztonsági helyzetéről. Az elmúlt évi értékelést lapunkban már megírtuk (Kisalföld, február 17.), ám a kapitány hozzátette: az önkormányzattól tavaly több mint nyolcszázezer forintot kaptak a többletszolgálatok finanszírozására. A rendőrkapitány az új járőrkocsik érkezését és a tavalyi drognap rendezvényeit emelte ki. Ez utóbbival kapcsolatban Boross János (Vállalkozók Pártja) képviselő hangsúlyozta: az egészségügyi dolgozók körében is nagy sikert aratott a rendezvény, hiszen kiemelt kreditpontok elérésére volt lehetőség. A drognap idei megtartásának elősegítésére a szintén jelen lévő megyei kapitány, Gorgosilits Fábián ezredes is ígéretet tett. Mind a megyei, mind a városi kapitány szerint az idei év legjelentősebb eseménye lehet az új városi kapitányság április 21-i megnyitása, a megyei rendőrnap kapuvári rendezvényein egész napos programokkal várják az érdeklődőket. A rendőrség jelenlegi épületéről szólva Gorgosilits ezredes hozzátette: már a posta is megkereste őket, de az épület további sorsát a kapuvári önkormányzattal egyeztetik.

Jó eséllyel pályázhatnak

A képviselőket Szalay Antal, a Provertha tulajdonosa tájékoztatta a cég idei fejlesztéseiről és elképzeléseiről, melyek közt új üzemcsarnok építése és a dolgozói létszám bővítése is szerepel (Kisalföld, 2007. január 26.).

Az ülésen tárgyalták a város újonnan kialakított gazdasági és humánprogramját, melynek részleteire lapunkban még visszatérünk, akárcsak az önkormányzati intézmények állagfelmérésére, melyek finanszírozásáról döntött a testület. A költségvetés helyzetére való tekintettel az intézmények felújítási igényeit erősen megkurtította a plénum.

A képviselők határoztak az úgynevezett önhikis pályázaton való indulásról, a polgármester szerint – az elmúlt évi százmilliós támogatás után – idén is jó eséllyel. Szintén pályázati pénzből újítanák meg a művelődési központ és a könyvtár eszközparkját. Határozat született arról is, hogy a kórházban kialakult helyzet miatt bírósághoz fordul a helyi önkormányzat.

Kapuvári Térségi Iskola lesz

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendi pontként határoztak a város két általános iskolája, a Széchenyi és a Pátzay összevonásáról, Kapuvári Térségi Iskola néven. A döntés városszerte is viharokat kavart. Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület) a költségmegtakarítások részleteire és a gyermeklétszámok alakulására volt kíváncsi, dr. Horváth Ferenc (MSZP) pedig a közös intézmény úgymond „névtelenségét" kifogásolta. Hámori György polgármester reagálásában elmondta: a városi büdzsé több tízmillió forintot takarít meg az összevonással, mely szerint a Széchenyi a Pátzay-iskola tagintézményeként folytatja a munkát. Az elnevezésről szólva kijelentette: egyelőre a két telephely tovább használja az eddigi nevét, a közös, új intézmény elnevezését távolabbi időszakra tették.

Az iskola-összevonás részleteire visszatérünk.

T. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorkiállítás a rendőri túlkapásokról

Amint arról beszámoltunk (Kisalföld, 2007. március 16. és 17., „Egy kiállítás miatt maradt el… Tovább olvasom