Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Összetartozás tábortűzszertartással

A farádi és csornai cserkészek idén is megrendezték hagyományos nyári táborukat a farádi Hanyi csárdánál.
A Bessenyei György Cserkészcsapat tagjai egy hetet töltöttek együtt a Farádhoz közeli tanyájukon. Mivel a helyi horgászokkal hónapok óta nem sikerült közös nevezőre jutni a csárdát megközelítő utat illetően, az első teendő egy új útvonal kialakítása volt. Ebben a tanya szomszédságában lévő földterület tulajdonosa, valamint a bérlő, a bogyoszlói téesz sietett a cserkészek segítségére. A kukorica lesilózásával alig néhány óra alatt sikerült létrehozni egy remekül használható, ideiglenes útvonalat.
A kezdeti nehézségek után elkezdődhetett a tábor építése, a sátrak felállítása. Mindennap volt tábori mise, citerazenés énektanulás, kézműves-foglalkozás, a kicsik pedig a csornai nagycserkészek segítségével sajátíthatták el a cserkésztudományokat. Eőry Cecília, a tábor szervezője elmondta: a

fiatalok igazán élvezték az együtt töltött napokat. „Számháborúztunk, kocsikáztunk, strandoltunk, de volt diszkó, éjszakai bátorságpróba és éjszakai túrázás is. Ezek jelentették a gyerekek számára a legnagyobb kalandot. Mivel nagyon sok kisiskolás cserkész volt, igencsak praktikusnak bizonyult, hogy a tanya mindössze néhány kilométerre van Farádtól. Ha valakinek honvágya volt, csak felhívta a szülőket, és még aznap találkozhattak."

A tábor népszerűségét mutatja az is, hogy a negyven cserkész közt voltak szombathelyiek, périek és ikrényiek is.
A szervezők a gyerekek erkölcsi fejlődésére is nagy hangsúlyt fektettek. A munka értékének megbecsülésére pedig saját tábori pénzt vezettek be, a fabatkát. A gyerekek ezzel tudtak kereskedni, fogadni a bukmékerirodában, de a tábor „hadirokkantja" is fabatkát kapott, csakúgy, mint a fellépő citerások.

A mozgalmas hét családi nappal zárult, melynek keretében a szülők sütöttek-főztek, és betekinthettek a tábor életébe. Láthattak egy igazi tábortűzszertartást is, melynek különös jelentősége van a cserkészek életében, hiszen ez jelképezi számukra az összetartozást és a szeretetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A templomot, az iskolát nem hagyják Acsalagon

Acsalagon működik az iskola, az óvoda és megkezdték a templom felújítását is. A helybeliek bíznak a jövőben, hiszen látható a fejlődés. Járdák épültek például az utóbbi időben. Azt azért az acsalagiak is látják, hogy még sincs elegendő pénze az önkormányzatnak. A Kisalföld „búcsúkedden" látogatott el az ötszáz lelkes, hanságszéli faluba. Tovább olvasom