Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Óriáscsúszdát kap a strand

Csőrés Balázs elmondta: legfontosabb feladatuk a fürdő menti lakópark befejezése, hiszen az elkészült lakásokat visszabérlik a tulajdonosoktól.
A kapuvári strandot üzemeltető Flóra Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója az idei és távolabbi fejlesztéseikről beszélt a képviselő-testület legutóbbi ülésén Kapuváron.

Csőrés Balázs elmondta: legfontosabb feladatuk a fürdő menti lakópark befejezése, hiszen az elkészült lakásokat visszabérlik a tulajdonosoktól, ezzel is növelve a strandra érkező külföldi vendégek elhelyezési lehetőségeit. Ehhez kapcsolódik a Hany Istók kerékpároscentrum késő tavaszi megnyitása is, az épületbe azonban még mintegy tizenötmillió forintot kell befektetnie a Flórának, jó részét a vendéglátóegységekbe.
Csőrés Balázs örvendetesnek nevezte a gyógyfürdő és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) között létrejött szerződést, mely által az OEP több kapuvári kezelést is finanszíroz.

– Az idei év legnagyobb érdeklődésére számot tartó beruházásunk egy óriáscsúszda megépítése lesz a strand területén – mondta a Flóra ügyvezetője.

Szándékaik szerint már az idény kezdetekor igénybe vehetik a kapuváriak az új létesítményt.

A város egyik legnagyobb beruházója, Szalay Antal németországi testvérvárosi kapcsolat kiépítésén fáradozik. Az ottani gyógyfürdő és a kapuvári Flóra együttműködése új távlatokat nyithat a rábaközi turizmus terén. A már régóta tervbe vett új főbejáratról szólva Csőrés Balázs kijelentette: háromezer négyzetméteres területet már megvásároltak, a beruházás során beépítenék a teljes – KRESZ-park felé eső – utcafrontot, a kivitelezéshez azonban pályázati pénzt várnak.

Közelebbi terveikben a termálvizes medencék lefedése és egy szállodaépület megépítése is szerepel. – Mind a helyi önkormányzat, mind a városiak igényelnék egy fedett úszómedence megépítését. Ez csak távlati terveinkben szerepel, bár a medence helyét már megterveztük a jelenlegi gyógyászati épület mögött – mondta Csőrés Balázs. Hozzátette: jó kapcsolatot ápolnak a helyi kempinggel is, tárgyalnak annak téli üzeméről.

A strand vezetője, Mészáros Manuéla hangsúlyozta: a fejlesztések mindenképpen indokoltak, hiszen a kapuvári termált már felfedezték az osztrák szomszédok. Nemcsak a hétvégi forgalom, de a hét közbeni vendégszám is folyamatosan emelkedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A díszberuházások kora lejárt

Csak olyan pályázatokat támogatunk, melyek visszahozzák a befektetett pénzt és hasznot is realizálnak – mondta dr. Molnár Csaba. Úgy véli, a díszberuházások és a megaprojektek kora a régióban lejárt. Véleménye szerint nincs előre meghatározva, hogy egy-egy városnak mennyi uniós pénz jut, jól előkészített pályázatokkal nyerhetnek a városok és a vállalkozók. Tovább olvasom