Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Olvasói kérdés: Nem mostohagyerekek

Nagyon szomorú, hogy a kis-csornai óvodából nem tudja a vezetőség megoldani a gyermekeink beszállítását színházba, szakkörökre, miközben a városban fennen hirdetik magukat - írja olvasónk.
Olvasói SMS. „Nagyon szomorú, hogy a kis-csornai óvodából nem tudja a vezetőség megoldani a gyermekeink beszállítását színházba, szakkörökre, miközben a városban fennen hirdetik magukat. Kirekesztettek, mostohák vagyunk tárgyi feltételekben is. Anyuka"


Kránitzné Nagy Márta óvodavezető úgy tájékoztatott, hogy a kis-csornai gyerekeket sem rekesztik ki semmiből. A tárgyi feltételekkel kapcsolatban megjegyezte: nincs igaza az SMS írójának.

– A színház egy óvodán kívüli program, mely pénzbe kerül. Természetesen nem tehetjük kötelezővé, ezt nevelési programunk is tiltja. A korábbi években mindig megoldottuk a gyerekek beutazását. Idén az igények ezt nem tették indokolttá. Ami a szakköröket illeti: egyetlen olyan foglalkozásunk van, mely helyhez kötött, a szivacs kézilabda, amit a Szent István téri óvodaépületben lévő tornateremben tartunk. Ehelyett KisCsornán gyógytestnevelő kolléganőm a közép- és nagycsoportosoknak hetente tart mozgásfejlesztő foglalkozást.

– És hogy kirekesztettek és mostohák lennének a kis-csornai ovisok? Cáfolom az anyuka állítását. Az ottani óvodában most újíttattuk fel a mosdókat, új játékokat szereztünk be, a tornaszoba eszközeit is fejlesztettük. Udvarfejlesztő pályázatunk elbírálásra vár. Ha eredményesek leszünk, új kinti játékokkal gazdagodhat a kis-csornai intézmény is. A legnagyobb előrelépés egyébként az volt a közelmúltban, hogy a kis-csornai óvoda egész épülete a mi rendelkezésünkre áll – tájékoztatott Kránitzné Nagy Márta óvodavezető.

Olvasóink írták

  • 2. vac12 2012. november 17. 22:15
    „Bizony, meg kellene kérdezni a szülőket. Nem az első gyerek, akit az idén elvittek más óvodába és nem is az utolsó.
    És nem csak a fent említett okok miatt.”
  • 1. fan06 2012. november 16. 20:37
    „Épp most beszélgettem egy ismerősömmel,aki azokban a napokban íratta át a kisgyermekét a katolikusba,mert ugyanezeket tapasztalta...Talán meg kellene kérdezni a szülőket is,nem???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SUPERNEM koncert Kapuváron - Belépőt nyertek

Befejeződött a Supernem játék! Tovább olvasom