Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Októberben nyithat a járóbeteg-központ Kapuváron

Szinte teljesen megújult belsővel és egy új emelettel októberben nyithat a kistérségi járóbeteg-központ Kapuváron.

Az egykori gyógyszertár helyén már készen vannak a rendelők.

Várhatóan októberben adják át rendeltetésének a kapuvári kistérségi járóbeteg-ellátó központot. A közel nyolcszázmillió forintos beruházás jelenlegi helyzetéről a minap tartottak lakossági fórumot. Dr. Benedek Zoltán, a kórház főigazgatója a rendezvényen elmondta, az egykori gyógyszertár helyén már készen vannak az új rendelők, ide költözik az ügyelet és két háziorvosi rendelőnek is helyet ad a felújított épületrész. A kórház a napokban újabb épületrészt ad át a kivitelezőknek, a jelenlegi szakrendelő belváros felé eső folyosóját veszik birtokukba az építők. A főbejárat átkerül az ügyelet bejáratához, a rendelések egy része pedig az egykori gyermekosztály épületébe költözik. Utóbbiról a főigazgató hangsúlyozta, nem ˝verik szét˝ a gyermekosztályt. Reményeik szerint lesz még ilyen ellátás Kapuváron.

A látványterv.
A látványterv.

A legfrissebb átköltözések keretében áthelyezik a büfét és több rendelőt is. A most végrehajtott áthelyezések június végéig tartanak, akkor számos rendelő már végleges helyére kerülhet.

Lakossági fórum keretében ismertették meg az érdeklődőkkel a megújuló járóbeteg-központ terveit.
Lakossági fórum keretében ismertették meg az érdeklődőkkel a megújuló járóbeteg-központ terveit.

A lakossági fórumon Kissné Börzsönyi Zsuzsanna főépítész elmondta, a jelenlegi rendelő földszintjén szerkezeti átalakítások nem lesznek, csak modern válaszfalakat és vizesblokkokat építenek. A látványosabb építkezés a rendelő emeletén lesz, ahol az épület új emeletráépítést, egy kisebb tornyot és egy összekötő folyosót (˝A˝ épülettel) kap. Ez utóbbi alatt lesz a központ főbejárata is. A főépítész kijelentette, a járóbeteg-központ építése várhatóan ez év októberében ér véget.

Olvasóink írták

  • 1. frenkycom 2010. április 30. 16:05
    „Egésssség legyen..NA meg beteg!:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvennék a MÁV-épületeket a rábaközi falvak

Önkormányzati kezelésbe vennék a vasút menti települések az elhagyott MÁV-épületeket Csorna és Pápa… Tovább olvasom