Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Oktatást segítő pályázat

Minisztériumi pályázat segítségével fejleszti eszközállományát a csornai Csukás-iskola. Az intézmény két pedagógusa volt sikeres a kiíráson.

A csornai Csukás Zoltán Szakközépiskola két pedagógusa is sikerrel szerepelt az Oktatási Minisztérium ˝Útravaló ösztöndíjprogram – Út a tudományhoz˝ pályázatán. Összesen 800 ezer forint támogatást nyertek kutatómunkára, eszközbeszerzésre.

Varga László és tanítványai olyan programot használhatnak ezután, melynek segítségével oktatóvideókat készíthetnek. Lényege: a matematikával komolyabban foglalkozó diákok úgy tudják feldolgozni a feladványokat, hogy a többiek számára is könnyen érthetők legyenek. A program mellett nyomtatót szereztek be és az ehhez szükséges egyéb kellékeket.

A Csukás-diákok Nagy Gábor útmutatásával ismerkednek meg a motor működésével. Felvételünkön Horváth Mátyás, Csonka Ákos, Németh Péter és Nagy Gábor.
A Csukás-diákok Nagy Gábor útmutatásával ismerkednek meg a motor működésével. Felvételünkön Horváth Mátyás, Csonka Ákos, Németh Péter és Nagy Gábor.

– A rendszer azért is hasznos, mivel a számítógép által készített videókat a tanóráról hiányzó tanulók is megnézhetik később – jegyezte meg Varga László. – A diákok tehát maguk is elmagyarázzák egy-egy probléma megoldását. Ez egyébként országosan sem jellemző.

Nagy Gábor és diákjai az Otto-motorok működését tanulmányozhatják alaposabban a sikeres pályázatnak köszönhetően.

– Az érdeklődő tanulók megismerkedhetnek a korszerű Otto-motorok vezérlő, szabályozó és beavatkozó elemeinek működésével. A különböző vizsgálatok elvégzéséhez szükséges elektromos mérőműszereket, digitális multimétereket vásárolhatunk a pályázat segítségével. Az így megszerzett ismereteket jól tudják hasznosítani további tanulmányaik során. A kutatómunka eredményeit bemutató foglalkozás keretében megismertetik az osztály- és iskolatársaikkal – mondta Nagy Gábor. 

Olvasóink írták

  • 1. tettes 2010. február 18. 18:51
    „Végre valami!!!Akkor az az osztály,amelynek a matek átlaga 1,98 volt(nem ők számolták ki)jelen fél évben,biztosan nőni fog !!!!Vagy ehez is kellene jó matek tanár,aki nem csak órát ad le,hanem tanít is????Arra is kellene pályázni.Nameg székekre a folyosóra,hogy legyen hova ülni,mert most hiányosak ezen eszközök is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Levetkőztetett˝ intézmények, jelentős hiány

Kétszázhatmillió forintos hiánnyal készült el Csorna idei költségvetése. A pénteki… Tovább olvasom