Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Off-road fesztivál Vitnyéden

Keddtől öt napig dübörögnek a lóerők Vitnyéden és környékén. A hazai terepjárós-társadalom találkozójára több mint ötven versenyzőt várnak az ország legtávolabbi vidékeiről is. A kísérő koncert bevételét az óvodának ajánlják fel.
Tóth István vitnyédi vállalkozó szervezésében gyűlik össze a magyar terepjárósok színe-java Vitnyéden, hogy némi sárdagasztás mellett mérjék össze tudásukat az off-road fesztiválon.

A szervező tájékoztatása szerint a kedden délelőtt kilenc órakor kezdődő fesztivál első három napján a csapatok kisorsolása és versenye folyik. Ezek helyszíne a csermajori bánya, ahol kiemelt nézői pontokat is létrehoznak. Szerdai, kilenckor kezdődő programjukban lesz az egyik leglátványosabb versenyszám: a patakátkelés a csapodi út mellett. A csütörtöki kilenc órai start is a csermajori bánya környékén lesz. Ezen a napon este ugyanitt bányadiszkóval szórakoztatják a vendégeket.

Pénteken este kilenc órától tartják az éjszakai futamot. Szombat délelőtt Kapuváron mutatják be a versenyzők autóikat egy felvonulás keretében, reggel nyolctól kilenc óráig. A menet Vitnyédtől a kapuvári Szent Anna-templomig halad. Délelőtt a csermajori bánya lesz a helyszíne a versenyek következő fordulójának. Szombat délután öt órától ugyanitt jön az igazi sárdagasztás, az autóknak a vizes, sáros bányában rendeznek gyorsulási versenyt. A fesztivál pr ogramját este nyolc órakor, ingyenes rockkoncerttel zárják, az önkéntes befizetésekből keletkezett bevételt a vitnyédi óvodának ajánlják fel.

Az ország minden részéről több mint ötven versenyzőt várnak, de mindenki kipróbálhatja saját és autójának tudását is. A vendégsereg elhelyezésére kempinget állítanak fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A politikai hovatartozás helyett a szülőföld szeretete a mérce

A lakóhely és a szülőföld szeretete fogja össze azt az egyesületet, amelyet nemrégiben tettre kész… Tovább olvasom