Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Nyolcvanegy kopogtatócédulából hatvanat kapott

Mérges - A régi-új mérgesi polgármester szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. A településért akar végre dolgozni és abban bízik, energiáit nem az ellene irányuló támadások „visszaverése" köti le.
A vasárnapi időközi választáson a mérgesiek újraválasztották a község korábban lemondott polgármesterét, Balázs Vincét. A fiatal településvezető három hónapja a vitáknak, az ellenségeskedéseknek akart véget vetni, amikor benyújtotta lemondását. Most újult erővel, igaz, a régi képviselőkkel kezd a munkához.

– A község kilenc hónapig gyakorlatilag irányítás nélkül volt. Három hónapja mondtam le, de előtte már fél évig érdemi munkát nem tudtunk végezni-tekintett vissza Balázs Vince. – A vádaskodás, az akadályozás volt jellemző a képviselő-testületre, ezért mondtunk le Bogár Tibor képviselő-társammal együtt. Úgy gondoltuk, tiszta vizet öntünk a pohárba, de a testület másik két tagja nem követte példánkat. Igazából, nem akartam újra indulni, ám a nyolcvanegy választópolgárból hatvanan nekem adták kopogtató cédulájukat úgy, hogy a helyembe hozták, nem kértem tőlük. Ezek után döntöttem, nem fordíthatok hátat a falunak. Ráadásul, amit elkezdtem, szeretem befejezni. A vasárnapi választáson kiderült, a mérgesiek bíznak bennem. Ez annak tudatában még nagyobb elismerés és még lelkesebb munkát követel tőlem, hogy családommal Mérgesen bevándorlók vagyunk.

Teljesen tiszta vizet azért nem sikerült önteni a mérgesi pohárba, hiszen a képviselő-testületnek tagja maradt az a két képviselő, akik nem támogatták Balázs Vincét. Velük a polgármester szeretne tárgyalni és arra kérni őket: tegyék félre érzelmeiket és csak a falu érdekeit tartsák szem előtt.

– A szemléletben kell változást elérnünk, anélkül semmire sem megyünk. Tudomásul kell venni, hogy itt nem egy emberről van, nem személyes érdekekért dolgozunk, hanem a közösségért. - mondta. – Ebben az évben már sok teendőnk nincs. A kultúrház felújításának folytatása fontos.
Sajnos, az elmúlt hónapokban nem készültek pályázatok és a megnyert falubuszon kívül más előrelépés nem történt. Noha három hónapja lemondtam, nem maradtam információk nélkül, azaz nem kell nulláról kezdenem a munkát. Próbálom pótolni a mulasztásokat, pályázatokat írni, fejleszteni. A történtek a faluközösségnek is kárára váltak. Eddig az összefogás, egymás segítése volt jellemző, szeretném, ha ez újból így lenne.

Balázs Vince szerint az események tanulsága az, hogy a száz lelkes közösségben egymásrautaltak az emberek.

– Azt sajnálom, hogy rajtunk nevetett a fél ország, Mérgesnek rossz hírét keltették az események. Ami meg még nagyobb baj, hogy elvesztegettünk kilenc hónapot - jegyezte meg Mérges régi-új polgármestere.

Mérgesen a képviselő-testület vitája rendőrségi ügybe torkollt tavaly. Az egyik önkormányzati képviselő ismeretlen tettes ellen tett feljelentést három fotel beszerzése miatt. A rendőrök sikkasztás miatt vizsgálódtak, az ügyet később lezárták, mivel jogsértés nem történt. Akkor Balázs Vince a feljelentőket „bíróságra vitte" a rágalmazások miatt. A képviselők már a tárgyaláson elnézést kértek a polgármestertől és ezt a falu előtt is megtették a bírósági jegyzőkönyv felolvasásával.

Olvasóink írták

  • 2. Magi 2009. január 04. 14:16
    „Nem kell félteni Balázs urat!!”
  • 1. joco 2008. november 22. 16:29
    „Jo "magyar" szokás az egész”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományok csak meghívóval

Beled–Kapuvár - A térség gyermekeinek ötöde szorul segítségre a beledi szociális központ… Tovább olvasom