Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nyolc órát várt a betegszállítókra az acsalagi férfi

Egy 89 éves férfi a csornai kórházban nyolc órát várakozott a betegszállítókra. Nagy Sándor kétszer is lemaradt a járatról és csak este nyolc óra után került haza.
Egy 89 éves férfi keveredett bele a magyar betegszállítás labirintusába. Nagy Sándor a csornai kórházban várta, hogy hazavigyék lakóhelyére, Acsalagra. Déltől este nyolcig vette igénybe türelmét a rendszer. Sanyi bácsit annyira megviselték a várakozás hosszú órái, hogy maga nem is tudott beszélni a történtekről.

Fia, Nagy István azonban úgy gondolta, mindenképpen elmondja édesapja kálváriáját. – Édesapám egy kisebb baleset és belgyógyászati panaszok miatt került előbb a győri sürgősségi osztályra, aztán a csornai kórházba – kezdte Nagy István. – Helyrehozták egészségét, de állapota miatt személyautóval nem vihettük haza, ezért a kórházban betegszállító segítségét kérték. A megbeszéltek szerint délre felöltözött és tolókocsiban ülve várta a járatot. Meg is érkezett a kisbusz és tolták volna édesapámat kifelé, amikor kiderült, betelt a jármű, apám marad. Visszatolták azzal, hogy rövidesen jönnek érte. Mivel az ágyát megszüntették, lefeküdni sem tudott. Nem is evett, hiszen nagyon számított rá, hogy uzsonnaidőre otthon lesz. Az órák aztán teltek, édesapám egyre türelmetlenebb lett. Orvosai kétszer is telefonáltak a betegszállító cégnek, de hiába, nem kaptak ésszerű magyarázatot. Aznap délután még egyszer megjelentek a szállítók a kórházban, de a papa megint csak kimaradt a fuvarból. Idegölő helyzet volt. Várakoztunk tovább a nyolcvankilenc éves apámmal, aki se nem evett, se nem ivott, ideges volt, látszott rajta, hogy egyre rosszabbul van. Hazavittem volna kocsival, taxival, de állapota miatt nem mertük vállalni az utat. Néhány óra múlva, amikor kezelőorvosa csodálkozva látta, hogy még mindig ott vagyunk, visszafektette a szobába, s kapott enni is– idézte a várakozás gyötrelmeit a fiú.

Nagy István édesapja 8 órát várt
Nagy István édesapja 8 órát várt


Nagyék telefonon folyamatosan tartották közben a kapcsolatot a betegszállító céggel, akik csak ígérni tudták a szállítás időpontját. Végül este nyolc órakor, nyolcórás várakozás után indult el a busz Sanyi bácsival Acsalagra.

– A tehetetlen düh, szerencsétlen édesapám szenvedése az egész családot kikészítette. Olvastam a Kisalföldben, hogy bajok vannak a rendszerben, de hogy ilyen előfordulhat, nem gondoltam volna. Tudom, hogy az illetékesek új szabályokat ígértek. Én csak arra kérem őket, hogy ne a vállalkozások profitja, hanem a betegek érdeke legyen az első és legfontosabb – fogalmazott Nagy István.

Olvasóink írták

  • 1. Valaki1978 2013. november 09. 08:18
    „Milyen fiú? Már meglett férfi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár, Csorna: Állást keres?

Tovább olvasom