Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nyertes pályázattal sem épül kiscsornai körforgalom

Csorna - Emelkednek áprilistól a szemétszállítási díjak Csornán. Nem mindenkinek jár a nyári locsolási kedvezmény, nem épül körforgalom Kiscsornán. A város képviselő-testülete hétfőn ülésezett.

A Rekultív kft. eredetileg több mint tíz százalékos emelést javasolt a szemtészállítási díjjal kapcsolatban. A csornai önkormányzat kérésére átgondolták ezt és 6,6 százalékban állapodtak meg. A képviselő-testület hétfői ülésén elfogadták a díjemelést. A Pannon-Víz Zrt. közgyűlésének döntése alapján a plénum úgy határozott, hogy korlátozzák a nyári, locsolási kedvezményt.

Eddig ez minden ingatlantulajdonosnak járt. Mostantól kérni kell, ám aki rendelkezik más „vízszerzési" lehetőséggel, például ásott kúttal, az nem kaphatja meg a 10 százalékot. „Burkolt áremelés"-hangzott el a képviselő-testületi ülésen.

Bár tervezték, sőt az önkormányzat támogató pályázatot is nyert, mégsem épül körforgalom a Szeder és a Botond utca, illetve a 85-ös főút kereszteződésében. Mint kiderült, az önkormányzatnak az eredeti 23 millió forintos önrészhez még 81 milliót kellene hozzátennie. A beruházás költségvetése ugyanis ennyivel tér el a korábban megállapított összegtől. A képviselők úgy vélték, ennyi pluszkiadást nem tudnak vállani, ezért a támogatási szerződéstől elállnak. Ugyanakkor elismerték, hogy a csomópont balesetveszélyessége miatt valamilyen megoldást ki kell találni.

A továbbiakban döntöttek új pályázat kiírásáról a Margit kórház igazgatói állására, elfogadták a közfoglalkoztatási tervet és a városfejlesztési koncepciót. Zárt ülésen tárgyaltak a termálfürdő sorsáról és a Csornahő kft. felülvizsgálatáról. A döntésekre, hátterükre visszatérünk.

Olvasóink írták

 • 9. gaben206 2009. március 25. 10:14
  „Jajj, elnézést lenne még itt 81 millió forint plusz költség. Ez a hét vicce !!!

  Goldman-nel értek egyet ! Rendőrlámpa lehet nem kerülne 100 milliókba. Ha a gyalogos át szeretne menni, megnyomná a gombot.
  Jelenleg a zebrán is félve kell átmenni. Ha megáll véletlenül egy jó szándékú autós, valami seggfej megelőzi a zebrán. Sajnos tapasztalatból mondom. Ha nem állok meg, elütött volna az autó.

  balassaz !
  Nem csak a szemétszállításnál van a baj. A sok "áremelő" egyből rinyál, hogy drága az üzemanyag.
  Azoknak is csökkenteni kellene az árat nem ? Pékek, taxi, Volán.Bocs, ha valakit kifelejtettem.”
 • 8. sorok_közt 2009. március 24. 20:50
  „ugye megmondtam előre: ha a testületi ülésen a téma a közművek, az egyenlő a díjemeléssel. sajnos bejött.”
 • 7. tettes 2009. március 24. 20:09
  „Na,hogy többet nem szavazok az tuti!Miért emelik a szemétszállítást?Mert lement az üzemanyag ára!!!???Vagy valakinek nagyon kell valami.Mi ez,hogy zárt űlés.Mert hátha bróbálkozik a labanc(megvesztegetés)Ezt is tessék feloszlatni!!!Ebben a gazdasági helyzetben megengedhetetlen,hogy el nem végzett munkáért fizettessenek velünk.Ahány ürítés,annyi fizetés!!!Oldják meg.,”
 • 6. balassaz 2009. március 24. 15:23
  „Mi lehet az oka a szemétdíj emelésének? Hiszen nem is ürítik ki rendesen, még akkor sem ha zsákokban van a kukába a szemét! Felét bent hagyják, nem úgy ragad bele. Nincs minden héten kirakva az edényzet, de ekkor is fizetjük a díjat. Jogos? Az üzemanyag is olcsóbb.
  Talán valaki kifejthetné hogy mik, milyen tényezők indokolják ezt az emelést.”
 • 5. endynorbi 2009. március 24. 14:27
  „ez vicces!!! ha valamit akar csináltatni valaki amit az önkormányzatnak kötelessége lenne akkor mindíg pénzhiányra hivatkoznak és arra, hogy majd pályáznak és ha lesz pénz akkor csinálnak valamit. most van valamire pályázati pénz és visszalépnek.
  Csornának nemcsak a fent említett szakasza, csomópontja baleset és életveszélyes hanem máshol is”
 • 4. Goldman 2009. március 24. 08:18
  „Ennyi erővel lámpát is tehetnének oda.”
 • 3. Capr 2009. március 23. 22:41
  „104 MFt csak az önrész lenne. Ehhez még hozzá kell adni a megnyert támogatást. (Legalábbis a cikkből ez derül ki) Tehát a körforgalom nem 104 MFt-ba kerül, hanem többe....

  "A beruházás költségvetése ugyanis ennyivel tér el a korábban megállapított összegtől."...No, két alternatíva van. 1. A támogatás megnyerése érdekében direkt alulkalkulálták a körforgalomépítés költségvetését, így megnyerték ugyan a pályázatot, de számolni kellett volna azzal, hogy a tudatosan nem kalkulált költségeket saját erőből kell fizetni. Tipikus hiba: "A műtét sikerült, a beteg meghalt." Ki a felelős: Az önkormányzatból valaki, aki ezt kitalálta. 2. Aki készítette a költségvetést, annak fogalma sincs az építőipari költségekről vagy nem ismeri a magyar útépítés anomáliáit, vagy nem kalkulált áremelkedésekkel (de ez a kevésbé valószínű). Felelős: Az önkormányzatból valaki, aki ezt jóváhagyta.”
 • 2. Gery83 2009. március 23. 21:03
  „A 23 milliós önrészhez,még 81!? Akkorka kis körforgalomhoz 104 millió!? Nevetséges...Nem kéne a felét zsebre húzni és lehetne cselekedni...”
 • 1. Jazz8 2009. március 23. 18:44
  „De jó....
  Üssenek el ott még két gyalogost és egyből lesz rá 81 millió...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret, urnafalat, járdaépítést terveznek

Páli - Pályázataik sikerében bíznak a páli önkormányzat vezetői. Játszóteret, járdafelújítást,… Tovább olvasom