Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Nyert a képviselő-testület

Pont került egy 2005-ös munkaügyi vita végére. A győri munkaügyi bíróság a veszkényi képviselő-testület határozatát tartotta jogszerűnek egy intézményvezetői állásra kiírt pályázat ügyében.

A veszkényi képviselő-testület egyik 2005-ös ülése kapcsán már akkor ˝lincshangulatról˝ SMS-eztek a helybéliek.

A testület akkor választotta meg az óvoda és az iskola igazgatóját, utóbbi esetben Kiss Tiborné személyében. Veszkényi megválasztása öt-hármas szavazással ˝ment át˝. A választott igazgató kinevezését azonban – jogszabályi aggályokra hivatkozva – a testület végül hat-kettő arányban visszavonta. Kiss Tiborné akkor portálunkhoz fordult. Mint mondta, augusztus elejétől a hónap közepéig dolgozott a településen, már felkereste munkatársait, megbeszélte az új tanév feladatait és megszervezte az évnyitót is. Véleménye szerint a testület részéről az akarat és a jó szándék hiányzott kinevezésének megtartásához.

Elmondta: a községháza jogszabályi és formai hibákra hivatkozott, miszerint kinevezésekor még munkaviszonyban állt a kapuvári Pátzay-iskolában, így kinevezése elméletben nem lett volna foganatosítható.

Kissné úgy gondolta, némi rugalmassággal áthidalhatták volna ezt a formai hibát, hiszen a kapuvári intézmény augusztussal megszüntethette volna a munkaviszonyt és a veszkényiek továbbra is alkalmazhatták volna. Erre Matzkó János veszkényi polgármester azt mondta, a testület ˝rugalmassága˝ – most már a bíróság szerint is – törvénysértéssel járt volna együtt. Kiss Tiborné akkoriban úgy vélte, egyéb okok lehettek a kinevezés visszavonása mögött. Munkaügyi bírósághoz fordult. A veszkényi polgármester akkor nem kívánta kommentálni a döntést.

Most a győri munkaügyi bíróság határozatában jogszerűnek minősítette a veszkényi testület 2005. augusztusi döntését, miszerint Kissné egy kapuvári iskolában meglévő munkaviszonya alatt visszavonták korábbi döntésüket. A vesztes félszáz ezer forint perköltséget fizetett. A bíróság Kissné közel tízmilliós kártérítési igényét is elutasította.

Olvasóink írták

  • 1. qeu 2010. január 25. 14:34
    „moderálva, saját kérésre”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegénység nem szégyen: segítsenek, ha tehetik!

Bezin él Rédli Ildikó két kislányával. A szűkös anyagi helyzetben lévő család háza stabil… Tovább olvasom