Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Nincs pénz az artézi kútra

„Szeretném megkérdezni, hogy mikor állítják helyre a tönkretett artézi kutat a csornai városháza előtt?” - írta olvasónk.

Turi György csornai polgármestertől megtudtuk: az önkormányzatnak egyelőre nincs pénze arra, hogy ismét vizet fakasszon a régi kútból.

– Néhány évvel ezelőtt a városrehabilitációs pályázatban szerepelt a kút felújítása, környékének rendezése, egy közösségi tér kialakítása. Mivel nagyon mélyen a régi cső összeroppant, új kutat kellene fúrnunk. A beruházás több millió forintba kerülne, ami jelenleg nem áll rendelkezésünkre. Magam is sajnálom, hogy így van, mivel emlékszem gyerekkoromból az artézi kút vizének friss ízére. Amint megfelelő pályázati kiírás jelenik meg, melybe belefér a kút felújítása, benyújtjuk az igényünket. Azt is nagy eredménynek tartom egyébként, hogy a GYSEV Zrt. meghallgatta kérésünket és a vasútállomásnál biztosította a kút működését – fogalmazott Turi György polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. kultura 2013. február 01. 14:53
  „Érdekes azt senki nem kérdezte hogy tulajdonkép mikor lett tönkre téve a kút?
  Akkor mikor azt a már bocsánat " pisilő lányt és medencét felépítették.Ki volt akkor a polgármester?
  Átutazóként, nem hiszem hogy valakinek van kedve abban a forgalomba kiülni,beszélgetni meg pláne hisz az őrült forgalomtól még a saját hangját sem hallja az ember.A benzin bűztől nem is beszélve.”
 • 3. kap_ 2013. január 29. 18:48
  „Én is emlékszem gyerekkoromból, hogy mennyit jártunk oda.. Ki lehetett ülni, az idősebbek beszélgettek, én pedig játszottam a kortársaimmal.. Ma már sajnos ez is egyre ritkább.. Hova lehetne leülni? Ebben a parkban rendszeresen szétverik helyi erős legények a padokat, kukákat... Máshol pedig megesznek minket a szúnyogok. Szórakozóhely alig akad.. :( Pedig egy kis előrelépés ezen a téren is kellene.. ha már munkahely nem akad a városban..”
 • 2. kroly 2013. január 29. 14:54
  „Sajna ez nem gazdaságos beruházás a mi képviselöinknek. KÉPVISELÖINKNEK MI HASZNUK BELÖLE?????????????”
 • 1. thermál 2013. január 29. 10:20
  „A válasz nagyon gyenge, többet érdemelnek a választók. Amennyiben komolyan gondolja a város a helyreállítást, akkor először vizsgálat az elapadás okáról, javítás költségeinek megállapítása, van-e annyi pénz a kasszában, ha nincs honnan lehet megszerezni, ha mindez meg van és tényleg örömet akarnak szerezni a lakosságnak, akkor a kisteremben hozzák meg a döntést a munka megkezdéséről. Ha nem akarják, akkor ne foglalkozzanak vele és mondják meg egyértelműen erre nincs pénz. Ettől függetlenül lehetne támogatókat keresni, vagy a lakosság támogatását kérni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Általános iskolások versenyeztek a gimnáziumban

Tizenhatodik alkalommal rendezték a fizikatörténeti vetélkedőt a csornai Hunyadi János Gimnáziumban. Tovább olvasom