Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nincs napirenden a települési adó

A Rábaközben nem lesz települési adó, az önkormányza- tok nem terhelik a helyieket. Egyik községben sem szerepelt képviselő-testületi ülésen a téma.

A Kisalföld információi szerint a Csornai járás egyik településén sem vezetnek be települési adót. Az elöljárók úgy vélik, szükségtelen a helyiek terheit tovább növelni. Így marad a községekben az iparűzési és a kommunális adó.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere érdeklődésünkre elmondta: egyeztetés szintjén szóba került a képviselő-testület tagjai között a téma. Előterjesztés azonban nem készült belőle, hiszen valamennyien elutasították. Kónyban is arról tájékoztatott Aller Imre polgármester, hogy nem szerepelt napirenden új adónem bevezetése.

– Olyan anyagi helyzetben van önkormányzatunk, hogy egyelőre nem kell egyéb bevételi forráson gondolkodnunk. Így a települési adó sem szerepelt a képviselő-testületi ülések napirendjén. Gazdálkodásunkat sikerült úgy alakítani az elmúlt években és idén is, hogy pénzügyi helyzetünk stabil – fogalmazott Szalai Miklós szilsárkányi polgármester az új adónemet firtató kérdésünkre.

Funtek János, Szany, Rábacsanak és Rábaszentandrás jegyzője is arról beszélt kérdésünkre, hogy egyik faluban sem gondolkodnak új adó kivetésén. „Az volt az egyhangú álláspont a településeken, hogy a lakosságot nem szabad tovább terhelni.

Nem is volt tehát vita egyik önkormányzatnál sem a települési adóról.
Érdekességként és talán ritka kivételként lehet egyébként Rábaszentandrást említeni, hiszen ott csupán az iparűzési adóról döntöttek korábban. Egyéb helyi adót nem vezettek be" – jelentette ki Funtek János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékos sportverseny Csornán

A megyei fogyatékossággal élők sportszövetsége a csornai Városi Művelődési Központban rendezett… Tovább olvasom