Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Nevesített felelősei vannak a kapuvári utcáknak

Helyi vállalkozókkal kötöttek szerződést a hóeltakarítási munkákra a Kapuvári járás városai. A gépek és a szóróanyag készen áll. Kapuváron hasznosították a tavalyi tapasztalatokat is.

Általában helyi vállalkozókkal dolgoztat a hóeltakarítási munkában a Kapuvári járás két városának önkormányzata. Kapuváron, tanulva a tavalyi tapasztalatokból, minden utcának nevesített felelőse van, Beledben pedig közel húsz közmunkás kézi munkájára is számít a város.

Beleden a város saját traktorján kívül három helyi vállalkozó gépeivel takaríthatják a havat.
– Készülünk a télre, sok tapasztalattal gazdagodtunk tavaly – mondta a kapuvári önkormányzati cég, a Kapukom Kft. ügyvezetője, Németh D. László. Hangoztatta, mivel a cégnek – egy traktor kivételével – nincs önálló gépi kapacitása a hóeltakarítási és egyéb téli feladatokra, ezért e munkákkal kapuvári vállalkozókat bíztak meg.

– A városnak van hóeltakarítási terve, melyet a tavalyi tapasztalatok alapján alaposan átdolgoztunk és szigorítottunk – mondta az ügyvezető. Az átdolgozott pontok közül is kiemelte, hogy a hóeltakarítással megbízott vállalkozók konkrét kapuvári utakért, utcákért felelnek.

Kapuvár: A Kapukom munkatársai a frissen beszerzett szóróanyagot óvják a hóhelyzet beköszöntéig.
Kapuvár: A Kapukom munkatársai a frissen beszerzett szóróanyagot óvják a hóhelyzet beköszöntéig.

– A hóeltakarítási terv természetesen rangsorolja a takarítás ütemezését is. Első helyen a kórház megközelíthetősége áll – tette hozzá Németh D. László. A következő lépcsőben az ipartelepre való kijutás elősegítése és többek közt az óvodák, iskolák, hivatalok szerepelnek. A város idén újabb szóróanyagot vásárolt, melyet a Kapukom telepén már előkészítettek az utak szórására. – Az idén drasztikusan lerövidítettük a riasztási sort is, a jelzést követő egy órán belül már dolgozniuk kell a gépeknek a városban – mondta a Kapukom vezetője. Úgyszintén a tavalyi tapasztalatok nyomán határoztak arról is, hogy az eltakarítást lehetőség szerint már az éjszakai órákban megkezdik, elkerülve ezzel a lefagyást és elősegítve, hogy a reggeli munkakezdésre az utak közlekedhetőek legyenek.

– A vállalkozók, a cég saját gépei és személyzetük felkészült, ezzel együtt remélem, hogy az idei tél nem hoz olyan rendkívüli időjárást, mint a tavalyi – jelentette ki Németh D. László.

– Az önkormányzat saját traktorján kívül három helyi vállalkozó gépeivel számolhat a havazás beköszöntével – tájékoztatta lapunkat Jakab Zoltán beledi alpolgármester. A beledi felkészülés szervezésével megbízott városi vezető hozzátette, a felkészüléshez még két utca hófogókkal való ellátása is hozzátartozik, ám ezeket majd csak a mezőgazdasági munkák befejeztével rakják ki.

– A csúszásmentesítéshez szükséges homokot is beszereztük megfelelő mennyiségben – tette hozzá az alpolgármester. – Egyelőre öt közmunkással számolunk, ám még háromszor ennyi érkezik. Ők elsősorban az új ipari területen dolgoznak, ám szükség esetén bevethetők a hóeltakarításban is – mondta Jakab Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. alekínyó 2013. november 20. 20:52
    „Hát bízzunk benne,hogy a kapuvári akcióterv jól fog működni! Tavaly szidtunk benneteket eleget, ha idén jól dolgoztok, a dicséret sem fog elmaradni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesovár-díj a Bokréta együttesnek

Rangos szakmai elismerést kapott a napokban a szanyi Bokréta néptáncegyüttes. Tovább olvasom