Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Német termálfejlesztés Csornán

Egy német befektető 35 millió euró értékű termálfejlesztést készít elő és hajt végre Csornán.

A csornai önkormányzat képviselő-testülete csütörtök délutáni rendkívüli ülésén egyhangú határozattal támogatta a Virág Termál Csorna kft. megalakítását. A gazdasági társaságot az önkormányzat a projekt befektetőjével, a német G1 GmbH-val hozza létre. A beruházás előrelépést jelent, hisz a város és az egész térség számára új lehetőségeket teremt.

Nagyszabású termálfejlesztést tervez Csornán egy német befektető. A beruházás értéke 35 millió euró. A német G1 cég képviselője szerint  az új fürdőt 2008 karácsonyára átadják.

A helyi termálfürdő fejlesztéséhez kapcsolódó döntéseket hozott csütörtök délutáni rendkívüli ülésén a csornai képviselő-testület.

A felkutatott befektető

Néhány gondolat az előzményekről. A termálfürdő és a kemping értékesítéséről az önkormányzat és a Kerti Park Kft. 2005 februárjában írta alá az adásvételi szerződést. A Kerti Park Kft. az első év üzemeltetési tapasztalatai alapján azonban olyan befektetőt kutatott fel, amely az önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségét magasabb szinten tudja teljesíteni.
A felkutatott befektető a német G1 GmbH, amely nagyszabású, 35 millió
eurós (9 milliárd forintos) termálfejlesztést tervez végrehajtani Csornán, s ehhez uniós forrásokat kívánnak igénybe venni. Egyébként a cégnek tizenegy szabadidő-, gyógy- és termálfürdő van a tulajdonában Németország területén.

Idén elkészülnek a dokumentumok

A német cég képviselője az ülésen elmondta: még idén elkészülnek a szükséges dokumentumok és reményeik szerint jövőre a támogatás is rendelkezésükre áll.
A kivitelezést  2007 közepén kezdenék és 2008 karácsonyára nyitnák meg az új fürdőt, amely az év minden napján a vendégek rendelkezésére állna.

Adásvételi szerződés módosítás

Most a képviselő-testület elsőként az említett adásvételi szerződést módosította, mivel az alapszerződés tartalma jogilag nem hangolható össze az új projekttel.

Aláírás jövő héten kedden

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat többségi tulajdoni részesedésével, a termálfürdő-fejlesztés érdekében, Virág Termál Csorna Építési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság néven gazdasági társaságot hoz létre a német G1 GmbH-val. A társasági szerződésben meghatározott feltételeken túl az önkormányzat a projekt megvalósításának, üzemeltetésének jogi és gazdasági feltételeiről a német befektetővel külön szerződésben kíván megállapodni meghatározott szempontrendszer alapján.
Az ügyvezetői feladatok ellátására öt évre dr. Csehi Gabriellát, a városháza munkatársát jelölte ki a testület. A másik ügyvezető kijelölése a német cég feladata. Papp József polgármester az ülés végén bejelentette, hogy a társasági szerződést február 21-én, kedden délben írják alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörés talált lakáskulccsal

Egy kapuvári lakásból másfél millió forintot vitt el az elkövető. A betörés éjszakáján a sértett és… Tovább olvasom