Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Négy jelölt lenne polgármester Maglócán

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Maglócán. Négy jelölt van a tisztségre, a Kisalföld által megkérdezett helyiek valamennyien elmennek szavazni.
Választás előtt állnak a maglócaiak. Arról döntenek vasárnap, ki legyen a község polgármestere a ciklusból még hátralévő időben. Négy jelölt kéri a szavazásra jogosultak bizalmát. Közülük hárman helybeliek, egy pedig Pest megyéből indult.

Blága Tibor, a község 2010-ben megválasztott polgármestere március elején magánéleti okok miatt mondott le a tisztségről. (Kisalföld, 2013. március 5.) Dr. Molnár Erika jegyző a Kisalföldnek elmondta: a megadott határidőig négyen adták le a szükséges mennyiségű – legkevesebb három – ajánlószelvényt. Farkas Miklósné, a jelenlegi alpolgármester, illetve Gaál Ernő, Scheer Ádám Zoltán és Seres Zoltán. Vasárnap reggel hat órakor nyitják meg a település egyetlen szavazóhelyiségét a községházán. A helyiek este hét óráig járulhatnak az urnához. Korábban megírtuk, a maglócai polgármesteri szék után érdeklődtek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Győrből és Pest megyéből is. (Kisalföld, 2013. április 9.) Ketten azonban meggondolták magukat és nem gyűjtöttek kopogtatócédulát.

Dombos László és felesége úgy vélik, nem mindegy, ki lesz a vezetője falujuknak.
Dombos László és felesége úgy vélik, nem mindegy, ki lesz a vezetője falujuknak.

– Mi biztosan elmegyünk szavazni – jegyezte meg a Kisalföld érdeklődésére Dombos László. – Sokat nem gondolkodtunk, kire is adjuk a voksunkat, de a nevét most nem árulom el. Beszélgettünk a szomszédokkal is néhányszor erről. Azt hiszem, nem lesz meglepetés az eredmény vasárnap este. Amúgy nagy ügyet nem csinálunk belőle. Leszavazunk, aztán minden visszatér a régi kerékvágásba.

Dombos Lászlóné még hozzátette: nekik sem mindegy, hogy ki lesz a felelőse a falu ügyeinek.

Pölöskei Imréné az Arany János utcában nem foglalkozik a közügyekkel. A polgármesterjelöltek nevét a kiragasztott plakátokon olvasta. Szavazatát azonban mindenképpen leadja a községházán.

– Nem igazán érdekel a politika, de azt fontosnak tartom, hogy magunk dönthessünk arról, hogy ki képvisel bennünket. Az is nagyon fontos, hogy ki a polgármester, még egy ilyen kicsi faluban is – fogalmazott Pölöskei Imréné.

Kinczer Kálmán
Kinczer Kálmán

Kinczer Kálmán egyike a kéttagúra fogyatkozott maglócai képviselő-testületnek. Neki sem mindegy, hogy ki kerül a község élére.

– Azt hiszem, magas lesz a részvételi arány a vasárnapi voksoláson. Hallva a falubeliek véleményét mondom ezt. Hogy aztán a négy jelölt közül kit támogatnak szavazataikkal, nem tudom. Nyilván mindenkinek van saját elképzelése, de erről nemigen beszélnek. Kíváncsian várom magam is, hogy az urnazárás után milyen eredményt hirdetnek ki. Én biztosan részt veszek a szavazáson – mondta el véleményét az önkormányzati képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes és több tízezer forintos nyári táborok

A közelgő vakáció idején szinte minden nagyobb település intézményei szerveznek nyári elfoglaltságot a diákoknak. Tovább olvasom