Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Négy évtized, négy hónapos programsorozat

Csorna idén ünnepli várossá avatása negyvenedik évfordulóját. Négy hónapos rendezvénysorozattal készül az önkormányzat.

Májustól augusztusig tartó rendezvénysorozattal ünnepelhetik a csornaiak településük várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulóját. A részletes programot az önkormányzat szakbizottsága már összeállította.

Kenesei Gáborné alpolgármester elmondta: május 5-én lesz a nyitóünnepség. Úgy tervezik, hogy augusztus végéig minden hétvégén lesz valamilyen rendezvény.

– Az önkormányzat a költségvetésébe pénzügyi keretet épített be. A minél színesebb programokhoz azonban további támogatói felajánlásokat várunk – fogalmazott az alpolgármester. – Arra törekszünk, hogy a négy hónapban a helyi értékeket, hagyományokat helyezzük előtérbe. Csornai zenekarok, civil szervezetek, művészeti csoportok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. Úgy vélem, sorozatunk méltó lesz a negyvenéves jubileumhoz.

Kenesei Gáborné hozzátette: lesznek koncertek, művészeti bemutatók, fesztiválok, gálák. A szervezők valamennyi korosztályt szeretnék megszólítani. Vendégül látják Csornán a testvérvárosok küldöttségeit is. Várják haza azokat is, akik elkerültek a városból és öregbítették szülőhelyük hírnevét.

– Érdekes eseménye lesz a jubileumnak a nosztalgiadiszkó. Jelentkezett ugyanis az a fiatalember, aki annak idején lemezlovasként szórakoztatta a helyieket. Erre a rendezvényre meghívjuk azokat is, aki a várossal együtt idén ünneplik negyvenedik születésnapjukat. A retrobuliban minden úgy történik majd, ahogy négy évtizeddel ezelőtt, 1971-ben is – tette hozzá Kenesei Gáborné.

A rendezvénysorozat anyagi hátteréről, a költségekről még nem tudott konkrétumot mondani.

Vendégül látják Csornán a testvérvárosok küldöttségeit. Várják haza azokat is, akik elkerültek a városból és öregbítették szülőhelyük hírnevét.

Olvasóink írták

 • 8. Csipke 2011. március 07. 15:28
  „Tisztelt Goldman!
  Megcáfolnám Önt. Ebben a városban igenis van közösségi szervezkedés. Szeretnék egy példát említeni: elindult egy baba-mama klub a városban. Igaz, ´csak´ a kismamák közösségét célozza meg, de van rá érdeklődés, a kismamák szívesen jönnek a babáikkal. Szerintem lehetne még sok példát felsorolni: kerékpáros klub, minisztránsok közössége, énekkar stb.
  Az emberek negatív hozzáállásával van baj Csornán. Zúgolódnak,hogy itt nics semmi. Ha meg van, akkor meg az a baj. Mi kell nekik? Tényleg szánalmas, hogy végre lesznek programok Csornán, és valakinek az a legnagyobb problámaja, hogy hangos lesz......NO COMMENT”
 • 7. Goldman 2011. március 05. 18:01
  „Tudom én csak kritizálni tudok. De ha nincs kritika akkor azt hiszik, minden jól megy. Aki nem bírja a kritikámat az tehet valamit. Tegyen jobbat, hogy ez a nyamvadt város szép legyen a benne élők büszkék és boldogok.
  Ez a minimum.
  "Jelentkezett ugyanis az a fiatalember, aki annak idején lemezlovasként szórakoztatta a helyieket".....bemutathatnának eme örökifjúnak...mennyi idős is lehet a Tesla vagy Lesa lemezjátszójával?
  Félre mindennel...kellene az emebereknek, hogy ne csak a négy fal között üldögéljenek.
  A csornaiakat nehéz kimozdítani, nehéz bármit szervezni. Nincs lelkesedés, "minden kihalt e puszta tájon"
  Mindent összegezve: ha jók lesznek a programok és jól lesznek hirdetve, megyünk. De! Ha megint csak az egyfajta tv adásban és újságban amire kíváncsi lennék hanyan olvassák a hirdetést...sok csodát ne várjon az ember.
  Ebben a városban egy igazán nagy dolog hiányzik. A közösségi szervezkedés. A családok, barátok, munkatársak, ismerősök. Tovább nem ragozom. Úgysem olvassa senki.
  Egy valami nem fér a fejembe. Vannak kisebb és nagyobb települések is. Ott miért van sikere a közösségi programnak?”
 • 6. DINAMIT 2011. március 04. 20:49
  „Mitől is város Csorna? A nagy forgalomtól?”
 • 5. Karesz 2011. március 04. 18:21
  „Bírom az ilyen előre rettegőket akik már most attól rettegnek hogy juj zaj lesz a városban. Örülni kéne hogy végre történik valami, de egyszerűbb valamin állandóan nyavajogni..
  Szánalmas.”
 • 4. Goldman 2011. március 04. 16:59
  „"további támogatói felajánlásokat várunk"
  Ha a képviselőtestület megszavazza az online tudósítást akkor kérjenek attól...”
 • 3. miro132 2011. március 04. 09:31
  „nagyon jó hogy ilyesmire van pénz. a csatérimajori fő utcán meg térdig lehet járni a sárban .. gratulálok”
 • 2. hekus 2011. március 03. 19:35
  „Elég érdekes a cikk.
  Alpolgármester asszony a cikk elején azt mondta, hogy a költségvetésbe pénzügyi keretet építettek be, a végén viszont már azt mondja, hogy nem tud semmit mondani az anyagi dolgokról. Most akkor hogyan van kérem szépen?
  Melyik az igaz?”
 • 1. miro132 2011. március 03. 09:49
  „érdekelne az hogy milyen helyszínen tartják a rendezvényeket. remélhetőleg nem fogják a szomszédokat zavarni azzal hogy minden hétvégén zaj és ricsaj lesz éjszaka. kéretik nem egy helyszínen tartani hanem a városban elosztva mindenki részesülhessen a jóból..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországi nevező is a háló mögé állt Kisbaboton

A községben már hagyománnyá vált a februári amatőr asztalitenisz-verseny. Tovább olvasom