Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nádasdy lett a Kis-Rába-híd neve

A kapuvári képviselő-testület tegnapi ülésén szó volt a helyi hőszolgáltató és a Kapukom kft. működéséről, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról és a plénum a Nádasdy elnevezést szavazta meg a 85-ös főút Kis-Rába-hídjának.
Ahogy a kapuvári képviselő-testület tegnapi ülése után Hámori György polgármester fogalmazott, a plénum keddi napján a beszámolóké volt a főszerep. Elsőként mindjárt a város százszázalékos tulajdonában lévő cég, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. tavalyi működéséről beszélt Pászli Tibor, a cég ügyvezetője. Lapunk a későbbiekben még visszatér a hőszolgáltató beszámolójára, ám az idei tervek között már az ügyvezető is megemlítette, hogy a lakótelepi melegvíz-szolgáltatás még meglévő hiányosságait (52-es épület) néhány napon belül megoldják a szakemberek.

A Kéz-Mű kft. a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatója – a cégvezető szerint tavalyi eredményeiken nagyban rontott faipari részlegük megrendelésállományának drasztikus csökkenése.
A Kéz-Mű kft. a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatója – a cégvezető szerint tavalyi eredményeiken nagyban rontott faipari részlegük megrendelésállományának drasztikus csökkenése.

– A lakótelepi társasházak komplex épületgépészeti egységet alkotnak, melyben változtatások végzése nem marad következmények nélkül a lakóközösségre nézve – utalt az ügyvezető a lakótelepi fűtésrendszer egyéni átalakításaira. A polgármester ehhez hozzátette, nagyobb együtt-
működés szükséges a lakóközösségek és az önkormányzat között.
A fűtést a helyi önkormányzati cég, a Kapukom beszámolója követte, melyben Németh D. László ügyvezető kijelentette, a cég igyekezett a rábízott önkormányzati feladatokat – melyből jelenleg tizennégy van a kezdeti kettő után – olcsóbban, egyszerűbben és jobb minőségben teljesíteni. – A könyvvizsgálói és adóhatósági vizsgálatok mindent rendben találtak a kft. működésében – hangsúlyozta az ügyvezető. A cégnek a tavalyi évben nem volt hitelállománya, a feladatokat az idei évben a helyi kerékpáros turizmus fellendítésére koncentrálják, melyben nagy szerepet szánnak a kerékpároscentrum meglévő technikai felszerelésének.

A következő beszámoló Horváth Judittól, a Kéz-Mű kft. ügyvezetőjétől hangzott el. A cégvezető szerint tavalyi eredményeiken nagyban rontott faipari részlegük megrendelésállományának drasztikus csökkenése, melyet a más ágazatban kötött új szerződés csak részben kompenzál. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató önkormányzati cég éppezért az idei évre csak óvatosabb üzleti tervet tett le a képviselő-testület asztalára, melyhez takarékos gazdálkodást ígértek.
Az önkormányzat szociális feladatait ellátó Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője, Garabné Gulyás Mária elmondta, örvendetes tény, hogy Fertőd és Fertőszentmiklós is bekapcsolódott a központ működési területébe, ezen településekről a szállításhoz nagyban hozzájárul a Máltai Szeretetszolgálat kapuvári irodája is.
A testület az ülés végén – a lapunk online felületén végzett szavazás nyomán – döntött a 85-ös főút Kis-Rába-hídjának elnevezéséről, s Nádasdy híd lett a neve.

Olvasóink írták

 • 4. nemjani 2012. június 06. 18:59
  „2.
  ...mert az a gyanúm, hogy lemaradtál egy hídelnevezéssel...”
 • 3. nemjani 2012. június 05. 18:35
  „2.
  A korrektség végett: melyik hídról beszélsz? :(”
 • 2. mafito 2012. június 05. 14:01
  „"Nádasdy lett a Kis-Rába-híd neve" - Még jó, hogy Szent Anna híd feliratú tábla van kint a híd mellett :)”
 • 1. alekínyó 2012. június 01. 17:36
  „Szívesen olvastam volna az Ipartelep legszebb részén feleslegesen felépített Inkubátorház- milyen hülye név- működéséről is... Hányan települtek be? Hányan és kik jelezték a beköltözési szándékukat? Gazdaságos-e a működés? és még sorolhatnám...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-aláírásgyűjtés Csornán a piacon

A Kisalföld munkatársai szerdán a csornai piactéren ismét gyűjtik az aláírásokat a Dunáért. Tovább olvasom