Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Művészek, tanárok műhelye

A térség kulturális örökségét őrzi és ápolja, illetve a rábaközi alkotóknak kíván lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra a Rábaközi Alkotó-fejlesztő Műhely.

A Rábaközi Alkotó-fejlesztő Műhelyt Gecsei Edit pedagógus, a csornai Széchenyi-iskola magyartanára hozta létre Páliban. Az volt a célja, hogy a térségben működő alkotóknak, művészeknek lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra. A napokban az első rendezvényen is túljutott az alkotóműhely.

Devecseri Zoltán költő mutatta be Zsindelyszárnyakon című verseskötetét, majd Szabó József a Hazánk kiadó tevékenységét ismertette. A Giocoso vonósegyüttes is felléphetett Vajda Renáta vezetésével.

– Az a feladatunk, hogy a régió kulturális örökségét megismertessük, élővé tegyük, eljuttassuk a diákokhoz és művelőit bemutassuk – jegyezte meg Gecsei Edit. – Azt hiszem, a rendezvény bizonyítéka volt annak, hogy napjainkban is szükség van a múzsákra, a költészetre, a zenére, irodalomra. Szeretném hasonló színvonalú eseményekkel a továbbiakban is felhívni erre a figyelmet, a művészeket megismertetni, illetve a pedagógusoknak alkotói teret nyújtani. Arra törekszem, hogy a regionális kultúra élővé váljon az oktatásban.

Gecsei Editnek felvetettük: van-e igény az alkotók, művészek részéről a műhelyre, illetve vannak-e egyáltalán alkotók a térségben?
– Természetesen vannak jó néhányan, akik a különböző művészeti ágakban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. De nem csak a művészekre számítok. Terveim szerint májusban pedagógus kollégának szervezek szakmai rendezvényt a Rábaközi Alkotó-fejlesztő Műhelyben – tette hozzá Gecsei Edit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés Beleden

A város képviselő-testületének rendes ülését tartják szerda délután négy órakor a városháza… Tovább olvasom