Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Munkahelyeket szeretnének a helybeliek

Az osli önkormányzat fontos feladatai közé tartozik a község környezetének gondozása.
Fodor József
Osliban tizenhat esztendeje Fodor József irányítja a közügyeket. A helyiek október elsején is bizalmat szavaztak neki és polgármesterré választották. A régi-új községvezetőnek erre a ciklusra is vannak tervei. Elképzeléseit a Kisalfölddel is megosztotta. Mint mondta, a fejlesztéseket pályázati támogatásokkal szeretnék megvalósítani.

– Költségvetésünkben minden évben teszünk félre forrást a pályázatok önrészéhez, így ez most sem okozna gondot – kezdte Fodor József. – Az már inkább, hogy számos esetben jól megírt, mindenre kiterjedő és minden feltételnek megfelelő beadványunkat utasították el pénzhiány miatt. Ilyen volt például a sportöltöző felújítását és a pálya környékének rendbetételét célzó pályázatunk. A kultúrházzal kapcsolatban több is volt, a sikeresek között akadt eredménytelen is.

Szerettünk volna támogatást nyerni a község közterületeinek gondozására, de elutasították kérelmünket, ahogy még jó néhány pályázatunkat is. Megpróbáljuk persze saját erőből elvégezni a teendőket, takarékos gazdálkodással.

Az osli önkormányzat egyik legfontosabb feladata a polgármester szerint a belvízelvezető rendszer karbantartása lesz. Figyelmet fordítanak az utakra, járdákra is. Osliban minden utca szilárd burkolatú és járdáik között akad díszkővel lerakott is. Működik a település iskolája, óvodája, és a helyiek bíznak a jövőben is.

– Azt tartom, hogy iskola és óvoda nélkül egy falu jövője veszélyben van, ezért mindkét intézményünkhöz ragaszkodunk – jegyezte meg Fodor József. – Az intézményeket érintő pénzügyi megszorításokat ugyan még nem ismerjük, de a jelek nem biztatóak. Az iskolába ötvenen, az óvodába huszonöten járnak jelenleg. Igyekszünk megtartani fiataljainkat, hogy ez a létszám már ne csökkenjen. Biztató, hogy új utcát nyitottunk, ahol sorra épülnek a házak, így talán gyerek is lesz Osliban. A csökkenő gyermeklétszám miatt úgy néz ki, hogy épületek szabadulnak fel az iskolában, óvodában. Az ingatlanokat megpróbáljuk úgy hasznosítani, hogy munkahelyeket hozzunk a községbe.

Tudom persze, hogy sok esélyünk nincs, de mi megteszünk mindent a cél érdekében. Az biztos ugyanis, hogy a falvak helyzetét javítaná, ha helyben, de akár a kistérségben is munkahelyet, megélhetést találnának az emberek.

A közterületek szépítéséhez tartozik többek között Osliban az is, hogy nemrégiben az egykori tűzoltószertár helyén kiállították a muzeális tűzoltókocsit, illetve a templom mellett szabadtéri oltárt építettek, a Kálváriához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítják az egykori kultúrházat

Pályázati támogatással és az önkormányzat által biztosított önerőből újítják fel Osliban a kultúrházat. Az épület a beruházással többfunkciós lesz, hiszen ott kap helyet a községi tornaterem is. A munkálatok tavaly kezdődtek. Fodor József, Osli polgármestere a Kisalföldnek elmondta: az idei idősek napi ünnepséget már az új épületben tarthatták. Tovább olvasom