Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Múlt és jelen találkozása Csornán - galéria

Folytatódott a Csorna 40 éves jubileumi eseménysorozata. Szombaton kulturális kavalkád fogadta a helyeiket és az ide érkezőket.

Szombaton Csorna 40 éves jubileumi programsorozatának részeként, szinte valamennyi műfaj, és korosztálynak megfelelő rendezvények megtekintésére nyílt alkalom több helyszínen. A jó idő is kedvezett a kora reggeli óráktól egészen a hajnali órákba nyúló rendezvényeknek.

Kilenc órától gyermekprogramokra várták a gyermekeket, melynek helyszínéül a Polgármesteri Hivatal előtti tér rendezvénysátora és környéke adott otthont. A délutáni fergeteges hangulatot varázsló Remete László a rendezvénysátornál mutatta be negyven perces operett és magyar nóta összeállítását. A megjelent vendégek felhőtlen szórakozásban részesültek, hiszen vastapssal ismerték el az előadó tevékenységét.

Múlt és jelen találkozása Csornán. Fotó: Gulyás Attila.


Verőfényes napsütésben léptek a közönség elé a Kerényi György Művészeti Iskola Rubato Band Ifjúsági Fúvószenekarának tagjai, akiket az ünnepi műsor követett. Ez utóbbin a Csornáról elszármazott művészek és helyi iskolák tanulói közreműködtek.

Köszöntő beszédet mondott Gyopáros Alpár a térség országgyűlési képviselője. Szólt arról, hogy Csorna Városának negyven éves jubileuma nem csupán arra ad lehetőséget, hogy a csornaiak ünnepeljenek , hanem arra is , hogy a Csornáról elszármazottakkal együtt ünnepeljünk. A város nem csak azoké akik itt élnek és dolgoznak, hanem mindazoké, akiknek a szívük mélyén lakozik. Gyopáros Alpár beszédében hangsúlyozta, hogy örül annak a bemutatkozásnak, amelynek során Csorna büszkeségei a színre léphetnek.

Ezen Csornáról elszármazott emberek , akikre büszke a város, csak része a sok - sok hírességnek , a teljességet azonban lehetetlenség lenne felvonultatni. Az elszármazottak közül felléptek Csáky Anna költő, Hernicz Albert, Krasznai Tamás, Légrády Péter, Lengyel Melinda, Lengyel Szabolcs, Libis Attila, Riba Gábor, valamint T. Horváth József előadóművészek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz rali: - Látványos menések, borulások - Galéria

Lukács András-Szegedi Ferenc autója felborult a III. Admiral Rábaköz Terepralin. Nézze meg fotós… Tovább olvasom