Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Megvolt a pénz az ovisokra

Markotabödöge nyugdíjas polgármestere szerint volt pénz az önkormányzat számláján az ovis tartozás kiegyenlítésére tavaly. Nem váratlan adósságként jelentkezett.

A községi kasszát 2,76 millió forinttal adta át októberben utódjának, állítja Markotabödöge nyugdíjba vonult polgármestere. Szabóné Szűcs Ildikó szerint ebből a pénzből ki lehetett volna fizetni a kónyi önkormányzat felé fennálló óvodai tartozást. A nyugdíjas településvezető keddi cikkünkre reagált. (Tíz kicsinek óvoda évi 3,6 millió forintért)

Szabóné Szűcs Ildikó: Volt pénz az önkormányzat számláján az ovis tartozás kiegyenlítésére.
Szabóné Szűcs Ildikó: Volt pénz az önkormányzat számláján az ovis tartozás kiegyenlítésére.


– Nem akarok vitát gerjeszteni, ám szeretném, ha a helyiek tisztán látnák a falu pénzügyeit – fogalmazott Szabóné Szűcs Ildikó. – Tavaly négymillió-hatszázezer forintot kellett fizetnünk Kónynak az óvodáért, a normatíván felül. Ez az összeg szerepelt is költségvetésünkben. Az önkormányzattal részletfizetésben állapodtunk meg és októberig kétmillió-nyolcszázezer forintot át is utaltunk. A fennmaradó egymillió-nyolcszázezer forint tehát nem hirtelen előkerülő tartozás volt, hanem olyan kifizetés, amire számítani lehetett. Ezt az átadás-átvételkor Horváth Sándor polgármesternek is tudomására hoztuk. Októberben Markotabödöge számláján kétmillió-hétszázhatvanezer forint volt, ebből a pénzből ki lehetett volna fizetni a kónyiak járandóságát. Amint tudom, decemberben ötszázezer, januárban háromszázezer forintot utaltak Kónynak, azaz egymillió maradt fenn.

Szabóné Szűcs Ildikó hozzátette: akár ki is fizethették volna még októberben a tartozást. Úgy gondolták azonban, hogy az év végi utalást már az új polgármester írja alá.

Olvasóink írták

 • 6. TVIX 2011. január 28. 17:17
  „Tisztelt Polaris!Sajnos tapasztalnom kellett az ovónők "kedvességét".mivel két gyermekem járt oda.
  Úgy látszik Önnek a kedves,segítőkész oldalukat mutatták.Persze nekem is.Délután meg haza jött a gyermekem sírva hogy Anya téged beszéltek ki,hogy Te mit képzelsz magadról,stb.Mert ha a szülő valamiért mer szólni akkor a gyermeknek már másnap nem köszönnek és éreztetik vele hogy itt csak ők mondhatnak véleményt.
  Hogy miért itt vitatom az ovi témát?!Mert tudtam hogy itt reagálni fog valaki erre a témára.
  És annak ellenére hogy sok rossz élményem volt az ovival kapcsolatban,a harmadik gyermekem is oda vinném, mert helyben van.És harcolnék hogy meg is maradjon!”
 • 5. vmann 2011. január 28. 16:58
  „Drága "Egybödögei"!
  ... Amit ígért a pm, azok közül szerinted a téli hónapokban a fűnyírást vagy a járda építést kellett volna véghez vinnie???????????? ... De egyébként is mi a vita tárgya? Ezek tények! ... Szóval,ha összeadod a költségeket(bírsz követni?)akkor a meglévő pénzből azok ugye nem fizethetők ki?! Egyébként úgy hallottam a falugondnok jelenleg nem dolgozik,ezért az ő feladatait is a pm látja el!Vagy szerinted plussz pénzért kellet volna addig helyettest felvenni?Nála legalább volt társadalmi munka,mert ő össze tudta fogni az embereket!Szerinted az akire te szavaztál a másik községből, saját zsebből tankolta volna az autóját Markotára jövet?
  Még egy utolsó gondolat,az anyagiakból hogy lett vita az óvónők munkájának minőségéről?Ebbe nem szólnék bele,nem érint,csak nem értem! A lényeg,hogy be ne csukják az óvit,legalább az maradjon meg ennek a kis falunak,mert már az ex pmasszonyunknak úgyis sikerült leamortizálnia.Ne vitatkozzunk hülyeségeken,tényeket érzelmekkel nem lehet megcáfolni! No és drága, te 12 évig viselted a semmit,most meg eredményeket akarsz 3 hónap alatt?
  <...moderálva>”
 • 4. Polaris 2011. január 28. 07:11
  „Igen és még egy gondolat ! A kis létszámú ovinak is megvannak az előnyei !!! A pici lurkókra egyenként sokkal több időt tudnak fordítani az óvónők ! Ez nagyon fontos ! Mennyivel rosszabb egy olyan csoport, amiben mondjuk 25 kis ovis van ! Töredék időt tudnak 1 gyerkőcre fordítani, ebből következik, hogy kevésbé "tanult" kicsik kerülnek az általános iskolába. Máshol fizetnének egy ilyen oviért a szülők, mint ami itt van.”
 • 3. Polaris 2011. január 28. 07:04
  „Tisztelt 2. hozzászóló!
  A személyes ellentéteket nem értem, hogy miért itt kell megvitatni??? Egyébként meg a helyi ovi igenis szuper. Kedvesek az óvónők. Ezt tapasztalatból mondom. Undorral nem az oviba megyünk, hanem mondjuk egy szennyvíztisztítóba kedves TVIX. A megfogalmazásodban mérhetetlen dühöt érzek! Nem kellene ilyeneket írnod a személyes problémáid miatt, inkább ne szólj hozzá kérlek.Természetesen nem lehet mindenki az ovival, és a polgármesterrel elégedett, mert akkor egy unalmas faluban élnénk.”
 • 2. TVIX 2011. január 27. 21:03
  „Ha nem akar vitát maradt volna csendbe!!!
  Ha már el ment nyugdíjba ne foglalkozzon már a mi kis falunkal,amit ő tett tönkre,a tudatlanságával.
  Az oviról meg csak annyit hogy az ovónők nagyon elvannak kényelmesedve.Hogy miért?Mert valaki hagyta.
  A gyerekek <moderálva> mennek ovódába.Azért nincs gyerek.”
 • 1. Egybödögei 2011. január 26. 19:30
  „Gratulálok és köszönjük.Biztos nem volt könnyű , különösen akkor amikor a mostani polgármester is az önkormányzat ellen volt. Neki csak az eszem-iszom, dínom- dánom volt fontos egy kis társadalni munka után. Ezt mi ittélők sokszor tapasztaltuk a tizenkét év alatt. Most majd megmutathatja ő mire képes.Kiváncsian várjuk, hogy négy év múlva mi marad a kasszában.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba pördült egy Volkswagen Kapuvárnál - fotók

Kedden a kora esti órákban egy huszonhét éves mosonmagyaróvári fiatalember sérülés nélkül úszta meg… Tovább olvasom