Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Megvan már a határőrök új helye

Csorna - Közel felével gyarapszik a Csornai Rendőrkapitányság személyi állományának létszáma a rendőrség és a határőrség integrációja nyomán. Egy új osztályt is létrehoznak a kapitányságon.

Országgyűlési döntés nyomán január elsejétől egyesül a rendőrség és a határőrség. Az integráció érinti a Csornai Rendőrkapitányságot is. Minderről Kiss József alezredes, rendőrségi főtanácsos, a kapitányság vezetője tájékoztatta a Kisalföldet.

Kiss József alezredes


– Várhatóan harminchat határőr érkezik hozzánk – kezdte Kiss alezredes. – Így közel ötven százalékkal növekszik a személyi állományunk létszáma, s ez vélhetően meglátszik a közterületi jelenlétünkön is. A hozzánk érkező határőrök – köztük tizenegy hölgy – egy része alkotja majd az új határrendészeti és közbiztonsági osztályt. Az elsődleges feladatuk lesz a határrendészettel összefüggő tennivalók ellátása, a mélységi ellenőrzések végrehajtása. Emellett a többi osztály létszáma is gyarapodik. Megerősítjük a közlekedésrendészetet, mivel e tekintetben a Kapuvári Rendőrkapitányság illetékességi területe is hozzánk tartozik. Gyarapodik a létszám a közrendvédelmi, a bűnügyi és az igazgatásrendészeti osztályon és többen dolgoznak majd a hivatali állományban is. Az igazgatásrendészeten egy idegenrendészeti főelőadó látja el a határrendészeti ügyeket. A bűnügyi osztály keretében a nyomozó alosztály állományát erősítjük meg. Fokozzuk a közlekedés ellenőrzését, a gyorshajtók kiszűrését Csornán, Kapuváron és a falvakban egyaránt.

A kapitányság vezetője elmondta: a határőrségtől különböző technikai felszereléseket is kapnak. Egyebek mellett számítógépeket és gépkocsikat igényeltek a feladatok ellátásához. A kapitányság épületében a megnövekedett létszám elhelyezése érdekében kisebb átalakítások válnak szükségessé. Ez azonban nem terheli meg a költségvetésüket. A határőrök az általuk használt technikai eszközökkel érkeznek. Csornára kerül egy éjjellátó berendezés, az úgynevezett hőkamera is, melynek segítségével találtak meg a rendőrök egy idős hölgyet, aki nemrégiben eltűnt otthonról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélerőművek, ingatlan után érdeklődnek

Kapuvár - A spanyol nagykövet kapuvári tárgyalásain elhangzott: cégeik elsősorban a szélerőművek… Tovább olvasom