Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Megújul és új arcot kap a régi iskolaépület

Harmincmilliós pályázati támogatással, közel negyvenmillió forintból újítják fel az egykori bogyoszlói iskolát. Az épületet napjainkban a kicsik helyett a civilek töltik meg.

A harmincmilliós pályázati forrás mellé nyolcmillió forintos önerőt biztosít a bogyoszlói önkormányzat a régi iskola teljes újjáépítéséhez. Varga Tamás polgármester elmondta, a kisiskolások helyett napjainkban a civil szervezetek, a könyvtár, az ifjúsági klub és többek közt az öregfiúk csapata tölti meg programmal az épületet.

A nemrégiben sikeres pályázatnak köszönhetően – napjainkban éppen a közbeszerzések folynak – az egykor gyermekzsivajtól hangos intézmény hőszigetelést, teljesen új tetőszerkezetet és külső nyílászárókat kap, valamint akadálymentesítik és kicserélik a belső burkolatokat.
– A jelenlegi két teremből három különálló helyiséget alakítanak ki a szakemberek. Így is lehetővé téve a civil szervezetek programjainak szélesítését és egyfajta információs központ létrehozását – mondta a bogyoszlói polgármester.

Varga Tamás: A régi iskolára kívül-belül ráfér a közel negyvenmilliós felújítás.
Varga Tamás: A régi iskolára kívül-belül ráfér a közel negyvenmilliós felújítás.

Hozzátette, az öltözőket és a vizesblokkokat is felújítják a várhatóan ősszel befejeződő munkálatok során. Kiemelte, a felújítást követően többek közt helyi képzéseknek is otthont adhat a felújított iskola, sőt, újabb funkciókkal is bővülhet a lehetőségek tára.

Varga Tamás elmondta: idén nem bővelkednek a pályázati hátterű felújításokban. Ezzel együtt például ilyen forrásokból teszik rendbe az első világháborús emlékművet.

Bogyoszló – elmúlt évekbeli hitel nélküli gazdálkodásának köszönhetően tízmilliós állami támogatásra is számíthat ebben az évben. Varga Tamás elmondta, ezt a pénzt a Zrínyi utcai járda és a József Attila utcai csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására szánják. Szintén ebből a pénzből kezdik meg az úgynevezett Kövecses-tó mederrendezését s vele a belvízveszély környékbeli csökkentését is.

 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műtrágya folyt az útra Pálinál

Flakonok estek le egy műtrágyát szállító kistehergépkocsiról Páli belterületén hétfő délután. A… Tovább olvasom