Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Megszépült a bágyogszováti ovi, jöhet a vízfakasztás

Felújított óvodával és játszótérrel, közparkkal gyarapodott Bágyogszovát. Az önkormányzat rövidesen ˝vizet fakaszt˝ a bágyogi kútból is.

Ünnepélyesen is átadták Bágyogszováton a helyieknek, elsősorban a gyerekeknek a szováti falurészen kialakított játszóteret. Az óvoda felújításával is végeztek a szeptemberi évnyitóra. Majd húszmillió forintot költöttek a két beruházásra.

Takács Csaba, a település polgármestere portálunknak elmondta: az óvodában felújították a tetőt, a vizesblokkokat, korszerűsítették a fűtést. Cserélték a nyílászárókat, bútorokat vásároltak és három csoportszobában új lett a padlózat. Összesen tizenkétmillió forintba került a fejlesztés, ehhez nyolcmillió-kétszázezer forintot nyertek.

A bágyogszováti gyerekek már a megújult csoportszobákat foglalhatták el szeptember elején.
A bágyogszováti gyerekek már a megújult csoportszobákat foglalhatták el szeptember elején.

A közpark és játszótér építését a LEADER-program támogatta. A területen található artézi kút fölé kútházat is építettek. Rendbe tették az óvoda előtti teret, és a szomszédos ingatlanok kapubejáróit. A projekt része volt a bágyogi falurész kútjának rekonstrukciója is. Az ottani vízminőség azonban nem tette lehetővé, hogy artézi vizet szolgáltassanak, ezért a vezetékes vízről oldják meg az ellátást. Napokon belül ott is elhelyezik az új kútfejet. Ezekre a beruházásokra 7,7 millió forintot költöttek, amihez 6 millió forint támogatást kapott az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtok versenye a ˝tejesek Mekkájában˝

A hazai sajtkészítők termékei versengenek a hétvégén Csermajorban. A sajtnapok szakmai programjait,… Tovább olvasom