Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Meglepő jogerős ítélet

A Kapuvár környéki polgármesterek annak idején kiálltak rendőrkapitányuk mellett, s ezt levélben is jelezték Kovács Géza főnökei felé. Most, a jogerős ítélet ismeretében sem mondanak rosszat az alezredesről.
illusztráció
A botrány kipattanásakor és Kovács Géza Kapuvárról történő elhelyezésekor több polgármester is aláírta azt a levelet, melyet Pintér Sándor akkori belügyminiszterhez és dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrkapitányhoz juttattak el a településvezetők (Kisalföld, 2001. június 26.). Ebben azt kérték a belügyi vezetőktől, hogy helyezzék vissza régi kapitányukat a körzetbe. Kérésüket azzal indokolták, hogy Kovács Géza működése alatt rend volt a területen. Az alezredes jogerős ítélete után arról érdeklődtünk a polgármesterektől, hogy most miként vélekednek az ügyről, főként az említett levél fényében.

Dr. Biró Péter kapuvári polgármester nem kívánta a jogerős bírósági ítéletet kommentálni.
– Akkoriban nem tudtuk, hogy konstruált-e a per vagy valóság. A levéllel Kovács Géza addigi munkáját értékeltük. Emberileg az alezredes urat én jobbik oldaláról ismertem meg, mint rendfenntartó megfelelő szinten dolgozott, de ezeket a hibákat ezek szerint elkövette. A bírósági döntést a magam részéről nem kívánom kommentálni.
Molnár Sándort, Vásárosfalu első emberét megdöbbentette Kovács Géza elítélése.

– Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a per eredménye, mert mi nem így ismertük a kapitány urat, csak jót tudok róla mondani. A levelet is azért írtuk alá, mert úgy éreztük, hogy Kovács Géza áldozat ebben az ügyben. Annak idején egyértelműnek tűnt, hogy a kapitány urat és a százados asszonyt becsapták vagy félrevezették a kisfaludi esetnél, de ezek szerint mégsem így történt.
Dr. Pődör Péterné himodi polgármester is aláírta a levelet, melyben a kapitány visszahelyezését kérték.
– Mint emberrel és rendőrkapitánnyal sem volt semmilyen problémám Kovács Gézával, úgy érzem, az önkormányzat és a rendőrség kapcsolatát mindig a korrektség jellemezte. Az ítéleten meglepődtem, igaz, nem ismerhetem az ügy részleteit és azt sem tudhatom, mi történt Kisfaludon annak idején.

Fodor József, Osli polgármestere sem számított ilyen súlyos ítéletre az egykori kapuvári kapitánnyal szemben.
– Tudtuk, hogy Kovács Géza a munkájában szigorú és kemény, de most mégis értetlenül állok a bírói döntés előtt. Természetesen jöhettek elő olyan dolgok az eljárás során, amikről nekünk nem volt tudomásunk, de én ennek ellenére is azt hiszem, hogy itt a környéken tisztelet övezi a kapitányt.
Horváth Istvánné höveji polgármester sem tud rosszat mondani az egykori kapitányról.
– Nagyon jó volt a kapcsolata az önkormányzatokkal, mindig teljesítette kéréseinket és rendet tartott a környéken. A mostani ítéletről nem szeretnék véleményt alkotni, de mindenképpen megdöbbentett, és soknak tartom.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság álláspontját Kovács Géza ügyében dr. Szabadfi Árpád megyei főkapitány távollétében dr. Gorgosilits Fábián bűnügyi igazgatótól kértük. Az ezredes úgy tájékoztatta a Kisalföldet, hogy nyilatkozattételre a főkapitány jogosult, aki a mai napon áll lapunk rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangdoboz az Omegától, néprádió Hitlertől

Szabó Zoltán „rádióőrülete” még tízéves korában kezdődött, amikor bátyja rádiós magnóját… Tovább olvasom