Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Megeszik a szúnyogok a Rába-parton élőket

Árvíz után szúnyoginvázió. Szenvednek az emberek a vérszívóktól Vas megyében, a Rába-parti településeken.

A szúnyogok annyira elszaporodtak, hogy azonnal ellepik, aki az utcára lép. A kertekben képtelenség dolgozni, az óvodákban pedig nem tartanak szabadtéri foglalkozásokat. A kis településeken nincs pénzük az irtásra az önkormányzatoknak.

Az árvíz után visszamaradt pangó vizekben zavartalanul szaporodnak a szúnyogok a Rába árterében. A vérszívók ellepték a településeket. Rum utcáin szinte egyetlen lépést sem lehet megtenni csípés nélkül.

A legtöbb helybeli el sem indul otthonról riasztószer nélkül. Az óvodásokat nem merik kivinni az udvarra az óvónők, a gyerekek csak minimális időt töltenek szabadtéri játékkal. A fűből, a fákból, mindenhonnan jönnek a nagy szúnyograjok. A riasztószerek sem segítenek, a gyerekek tele vannak sebekkel - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Pados Istvánné óvónő. Rumban három millió forintba kerülne az irtás, de az önkormányzatnak nincs pénze. Többszörös permetezés kell. A szakemberek szerint tíznaponta, legalább háromszor kellene megismételni, hogy hatékony legyen. Az önkormányzat ezt nem tudja kifizetni - mondta Németh László polgármester.

Vas megyében harminc kistelepülésen szenvednek az emberek a szúnyogoktól, mert az önkormányzatok nem tudják kifizetni az irtást. A polgármesterek a megyei védelmi bizottságtól kértek segítséget. Szúnyogirtásra egyébként a Vas Megyei Védelmi Bizottságnak sincs elkülönített pénze - összesen harminc millió forintra lenne szükség Vas megyében -, de Kovács Ferenc elnök állami támogatásra kapott ígéretet. Ha minden jól megy, a légi permetezés napokon belül elkezdődhet a harminc érintett településen.

Olvasóink írták

 • 7. bszilvia71 2009. július 14. 19:54
  „Csornán most írtják a szúnyogokat. Köszönettel, már évek óta nem volt rá példa.”
 • 6. jockey 2009. július 14. 11:56
  „4.

  Ki vonja el az pénzt az önkormányzatoktól? Hát a kormány! Erről ennyit.”
 • 5. miracle 2009. július 13. 22:07
  „Bizony, bizony.
  Mindenhol önálló polgármesteri hivatal, önálló iskola 10 gyereknek, önálló posta, meg vasúti szárnyvonal, mert olyan rohadt gazdagok vagyunk, mint Svájc szorozva Kuwaittal. Meg különben is jár, meg meg ne szüntesse őket a népnyúzó kormány.
  Aztán ezekre el is megy az éves keret, viszont szúnyogirtásra, járdára, árokra, útra egyáltalán semmire - nincsen pénz.
  Nincs pénz, a varázsszó. Felelősség sincs, hogy az önkormányzat arra költi-e a meglévőt, amire kellene, vagy arra, ami szavazatokat hoz.”
 • 4. gjozsi88 2009. július 13. 20:05
  „jockey!
  Ez önkormányzati feladat!
  Talán nem kellene 1000 lakosú faluba 6-8 hivatali alkalmazott! Csak zárójelbe jegyzem meg , hogy az önkormányzatok a Fidesz kezében vannak, lásd: Megyei önkormányzat!
  Ennek függvényébe tessék elvtársazni!”
 • 3. jockey 2009. július 13. 19:59
  „Ha Budapesten lenne annyi szúnyog, mint a Rába-parton, meg a Szigetközben, akkor már réges-régen megtörtént volna az irtás. A vidéki ember csak arra jó, hogy befizesse az adót és befogja a száját. A pénzt meg elköltik az elvtársak a budapesti választóikra. Na, ezen kell majd változtatni! Többek között.”
 • 2. nyusz 2009. július 13. 19:47
  „Szigetkőzbe is elkellene!!!!Se nappal ,se este nem lehet kint lenni.”
 • 1. lHunter 2009. július 13. 18:57
  „Azért ami a Szigetközben van az sem kutya!Az illetékeseknek meg sem fordul a fejükben,hogy irtani kellene?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új munkahelyeket teremt a kórházi beruházás

Kapuvár - A kapuvári kórház angiológiai osztályának fejlesztése több munkahelyet is teremt a… Tovább olvasom