Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Magzati szívhangvizsgáló is lesz a farádi rendelőben

Az orvosi rendelő felújítására készül a farádi önkormányzat. Várhatóan december 1-jén írják alá a kivitelezési szerződést, a befejezés határideje 2011. augusztus 31.

Rövidesen elkezdődhet Farádon az orvosi rendelő felújítása. Az önkormányzat pályázaton nyert támogatást a beruházáshoz. A kivitelezés idejére a háziorvos az idősek otthonában fogadja betegeit.

Szalai Zoltán polgármester a beruházásról a Kisalföldnek elmondta: a Nyugat-dunántúli Operatív Program kilencvenszázalékos támogatást nyújt az átalakításhoz. Az épületben lévő szolgálati lakás felújítását az önkormányzat állja. A rendelő előtt parkolókat alakítanak ki, az épületben elvégzik a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítést. Hőszigetelik az ingatlant, kicserélik a nyílászárókat és a burkolatokat, felújítják a tetőszerkezetet. A rendelő váróhelyisége közel öt négyzetméterrel nagyobb lesz. Az épületben kiépítik például a beteghívó rendszert, felszerelnek úgynevezett hangos táblát. Vásárolnak még látásélesség-vizsgáló táblát és magzati szívhangvizsgálót is.

A beruházás során átalakítják, korszerűsítik az orvosi rendelőt.
A beruházás során átalakítják, korszerűsítik az orvosi rendelőt.

– A közbeszerzési eljárás után december elsejéig kell aláírnunk a kivitelezési szerződést. Szeretnénk aztán mielőbb átadni a munkaterületet. A fejlesztés befejezésének határideje jövő év augusztus 31. – jegyezte meg a polgármester. A munkák idejére az orvosi rendelőt áthelyezik az idősek napközi otthonába, az idősek pedig az iskola épületében kapnak helyiséget átmenetileg.

Olvasóink írták

  • 1. Tavaszanyó 2010. november 08. 10:12
    „Szolgálati lakásba esetleg gyerekorvost lehetne költöztetni. Így a rendelőben megoldodna a felnőtt és beteg gyerekek várakozási harca.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv az ország első gazdasági vasútjáról

A napokban jelent meg az ország első gazdasági vasútjáról, a kapuvári ˝kisvasútról˝ szóló könyv az egykori munkatárs, Nagy János tollából. Tovább olvasom