Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Lopott motorokat találtak, besurranókat üldöztek a rendőrök

Hamis jogosítvánnyal vezette a sofőr azt a kisbuszt, melyből a lopott spanyol motorok előkerültek. Az okmányt Angliában vásárolta 1500 fontért.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gépkocsi román állampolgárságú vezetője elmondta: az okmányt Angliában vásárolta 1500 fontért. A teherautóból előkerült járművekről a Spanyolországban dolgozó románok azt vallották, hogy egy ottani ismerősük kérte meg őket ezek Romániába szállítására és a motorok eredetéről nem tudtak. A csornai rendőrök a kétkerekűeket lefoglalták, az elfogásról pedig értesítették a spanyol hatóságokat. A gépkocsi vezetőjével szemben közokirat-hamisítás gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek.

Korábban:

Kirakodóvásárhoz hasonlított leginkább a Csornai Rendőrkapitányság udvara csütörtökön délután.

Spanyolországban ellopott motorokat foglaltak le a rendőrök, közúti ellenőrzés során. A járműveken kívül műszaki cikkek, bútorok, mobiltelefonok, ruhák is előkerültek az olasz rendszámú kisteherautóból. Utasai román állampolgárok voltak, két férfi és egy nő.

Még szerda este körözött bűnözőt is fogtak a csornai rendőrök, egy besurranásos lopás után. Az esetekről Erdős István alezredes, csornai rendőrkapitány tájékoztatta a Kisalföldet. Eszerint idegenrendészeti ellenőrzés során igazoltatták a román állampolgárokat a 85-ös főúton, Kóny térségében. A rendőrök kíváncsiak voltak a kisteherautó rakterére is, nem hiába. A csomagok, bőröndök, dobozok mögött elrejtve ugyanis tizenegy darab, spanyol rendszámú motorkerékpárt találtak. Az utasokat előállították, a járművet a kapitányságra kísérték.

A nemzetközi körözési rendszernek köszönhetően a motorkerékpárok azonosító jelei alapján azonnal kiderült: a tizenegy motorból hatot Spanyolországban lopottként köröznek. A járművek nagy értékűek, értékük összesen többmillió forint. A furgon rakteréből, szintén elrejtve még motoros fűrész, kistraktor, aggregátor, mobiltelefonok, mosógépek, autórádiók, BMW-felnik kerültek elő. A rendőrök valószínűsítik, hogy ezek a tárgyak is bűncselekményből származhatnak. A románok elmondták: Spanyolországból tartottak hazafelé, Romániába.

Fotó: Cs. Kovács Attila
Fotó: Cs. Kovács Attila


– Valamennyi lefoglalt járműnek megállapítjuk az alváz- és motorszámát és a nemzetközi körözési rendszerben ellenőrizzük-tájékoztatott Erdős István alezredes. – Néhányon annyira szennyezettek az azonosító jelek, hogy valószínűleg szakértők bevonására is szükség lesz. Ugyanígy a többi, azonosítható tárgyat is megvizsgáljuk.

Szanyból is érkezett bejelentés, hogy trükkös tolvajok jártak egy idős házaspárnál. A jelzést követően azonnal nagy erőkkel kezdték az elkövetők keresését. A rendőrök három férfit vettek üldözőbe, akik Bágyogszovátig jutottak. Ott a határban autójukat hátrahagyva futva menekültek. A rendőrök azonban elcsípték őket. Kihallgatásuk jelenleg is tart.  

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Imcsi 2010. február 15. 10:10
  „Ez igen, ez igaz! De vissza már nem: tehergépkocsi nem= kamion!”
 • 21. sopronilakos55 2010. február 12. 13:44
  „Kamion= tehergépkocsi, nem világos valakinek az értelmező kéziszótár? :)”
 • 20. Imcsi 2010. február 12. 12:34
  „"Értem én, hogy gőzgép. de mitől megy?"
  Mifelénk nem minden teherautót hívna kamionnak, a képen láthatót sem. Az csak simán teherautó! Kamionnak még kicsi!”
 • 19. Megakrieger 2010. február 12. 12:23
  „nem mindegy: azon a bigyón voltak és kész! :)”
 • 18. miracle. 2010. február 11. 10:37
  „imcsi!
  Azért, mert nem helyesen használják, használjuk a szavakat, nem lesz a székből villamos.
  Olyan példát hozol, ami épp a helytelen használatról szól.
  Sztem a belinkelt értelmezés, világosan le írja a szó jelentését.
  Az hogy nem érted az más dolog, de legalább ne reklámozd LOL!”
 • 17. Imcsi 2010. február 10. 10:01
  „TBK!
  Ezek szerint a Suzuki Van is kamion? Merthogy, tulajdonképpen az is tehergépkocsi!

  Mankapunkához csatlakozva, én sem nevezném kamionnak a képen látható régebbi Renault Master (?) alapú teherautót!”
 • 16. Megakrieger 2010. február 06. 21:53
  „("...Megakrieger
  Te hol látsz kamiont???????)

  Mankapunka - veled ellentétben nem csak a képen, hanem élőben is, úgyhogy ezen nem csak hülyeség, hanem teljesen felesleges is vitázni. Kötekedj ott, ahol tényleg ferdít a média, van ilyan bőven, de ez kivételesen tényleg megfelel a valóságnak, hiszen ezek onnét kerültek elő. Egyébként részletkérdés, amin gáncsoskodás fennakadni.”
 • 15. TBK 2010. február 06. 11:55
  „Munkapunkának egy kis magyar szó értelmezés, mert legnagyobb problémája hogy nem tudja mit jelent a kamion szó :)

  A szótár szócikke szerint: ,,Kamion [1959] Nemzetközi szó, vö. svájci német Camion, angol camion, francia camion: ´teherautó´. A franciából terjedtel.
  A francia szó az azonos jelentéső camion automobile szókapcsolat első tagjának önállósulásával
  keletkezett.
  A hatalmas nemzetközi karriert befutott camion főnév is az ilyen szavak közé tartozik. Az ófr. chamion
  ´kordé´ a mai nyelvben ´teherkocsi, társzekér, teherautó´ jelentésben él tovább (FrMNsz.
  Szó- és szólásmagyarázatok 75 194). Régebben két fajtáját ismerték, a camion hippomobile-t, a ´ló vontatta teherkocsi´-t és a camion automobile-t, a ´tehergépkocsi´-t.
  Hozzánk a kamion szó német közvetítéssel kerülhetett a franciából.
  Az ÉrtSz. 1960-ban
  megjelent kötete még nem tartalmazza, s hiányzik nagyszótáraink első kiadásaiból is.
  Ebből azt gondolhatnánk, hogy a szó csak röviddel azelőtt jutott be nyelvünk vérkeringésébe. Legújabb
  etimológiai szótárunk a szó első előfordulását 1959-re teszi (ESz. 371), noha a ,,Magyar történeti szövegtár" legkorábbi adatánál az 1958-as évszám szerepel: ,,Valahol - ki tudja hol? - megtorpantak a nehéz döccenésű kamionok, és le kellett szállniuk" (Bóka László, Alázatosan jelentem. Bp., 1958. 447).
  http://www.c3.hu/~magyarnyelv/08-1/balazsi.pdf

  Ezek után van még homályos folt?”
 • 14. TBK 2010. február 06. 11:43
  „Mankapunka, te se tudsz mást mint csak a szavakon lovagolni.
  Az egészből csak a kamion jött le?
  Amúgy nézz utána mit jelent a kamion szó, aztán emészd meg.”
 • 13. Mankapunka 2010. február 06. 00:53
  „Megakrieger

  Te hol látsz kamiont???????”
 • 12. Megakrieger 2010. február 05. 18:56
  „gratula!

  ...sajnos az elfogásuk egy dolog, (sőt: nagyon dícséretes dolog!), a méltó büntetés meg egy másik

  Az biztos, hogy ha a rendőrökön múlna akkor elmenne a kedvük a betöréstől ill. a lopástól.
  Határőrizet és Határforgalom ellenőrzés nélkül pedig ez az egy kamionnyi lopott cucc fogás csak csepp a tengerben. A román hordák rászabadultak európára. Igenis kell a Határőrség és a határforgalom ellenőrzés, de mindenképpen azzal a kitétellel, hogy nem a külföldnek megfelelés a vezérlő elv, hanem saját nemzetünk érdekvédelme, ezt a hazafias szemléletet a Rendőrségnél is bevezethetnék végre - és ez sem a "kisrendőrön" múlik!

  A kamionban pedig igenis elfér annyi cucc, a fotó csalóka, mert az előtérben vannak a motorok, amik így nagyobbnak látszanak, meg különben is: onnét kerültek elő. Tudnak ezek pakolni.

  A motorok visszaszállításának mikéntjére én is kíváncsi leszek, lehet feladják csomagban, de ha májusig csak gyalogos rendőröket látunk a környéken, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a Rendőrség saját üzemanyagkerete terhére szállíttatta vissza őket Spanyolországba :)”
 • 11. musicnummer1 2010. február 05. 14:08
  „Inkább gratulálnátok a csornai rendőröknek !!!!Nem semmi munkát végeztek,és ez kellene máshol is.......de nem így van,sajnos. Tudnák mesélni a " román üzletemberekről" de nem a feladatom....Amit meg a 85-ös főúton rendeznek,egy kész színház........záróvonal,sebességkorlátozás, a seggembe bújik 90 h/km-nél.......villog,szid... Na ennyi csak a véleményem...Ugyanezekért Romániában már indul a gumibot (legjobb esetben)”
 • 10. miracle. 2010. február 05. 13:08
  „Kirakodóvásár volt Esther :)))”
 • 9. Esther 2010. február 05. 12:35
  „Gratulalok a rendörsegnek:)!Remelem azert a motrokat visszaszolgaltatjak a tulajdonoasiknak, vagy szolnak nekik, hogy itt vannak.:)”
 • 8. bn 2010. február 05. 11:08
  „azért az engem is érdekel, hogy hogy fért el 11 motor plusz a többi kacat azon az autón, ráadásul úgy, hogy valami MÖGÉ voltak elrejtve...”
 • 7. Reális 2010. február 05. 10:19
  „Nem kellett volna a határőrséget megszüntetni,ezek az emberek nem jutottak volna el kónyig!”
 • 6. Megakrieger 2010. február 05. 10:18
  „Lehet sorolni ami nem lett meg, de ezek most pont meglettek, vagy már akkor ez is baj?
  Nem kell mindig a rosszat keresni. Olyan ennek a fórumnak a hangulata, mint a szomszédok c. sorozat volt anno.”
 • 5. Ancsa3 2010. február 05. 08:36
  „Csak azt nem értem ennyi minden hogyan fért bele ebbe a furgonba 11 nagy értékű motorról írnak + motoros fűrész, kistraktor, aggregátor, mobiltelefonok, mosógépek, autórádiók, BMW-felnik.
  Nagyon ügyesen tudnak akkor pakolni!!!”
 • 4. kresz75 2010. február 04. 23:09
  „Nálunk az a baj hogy fene nagy demokrácia van,és már csúnyán nézésért is az ügyészségre járnak a rendőrök.”
 • 3. aerodragon 2010. február 04. 20:13
  „Pát hete történt Hévízen egy privát benzinkúton a szemem láttára:-Két Román rendszámú autó tankolt ötezer forintért, majd bent a kútkezelővel közölték, hogy pénzük az bizony nincsen, köszönik a benzint! A két benzinkutas rendőrt hívott, majd a kiérkező "szerv" közölte, teljesen felesleges felvennie az adatait a két szőrös talpú román majomnak, úgysem tud vele mit kezdeni, illetve, mivel 20 000,- forint alatti összegről van szó, így ez amúgy is csak szabálysértés, az meg nem rá tartozik!
  A két benzinkutas, aki alkalmazott, saját zsebből volt kénytelen pótolni a hiányt, miközben a rohadékok, mosolyogva távoztak!

  Szeretném megkérdezni, hogy Magyar állampolgárként ezt a fajta viselkedési formát hol tudjuk mi elkövetni, mert szerintem a sz@rt kivernék belőlünk bárhol, főleg Romániában!
  Azért egy rendes botozást megérdemelnének ám!!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol nincs kiközösítés

Sajátos nevelési igényű gyerekek gondozásával, fejlesztésével foglalkoznak Csornán az Arany-iskola… Tovább olvasom