Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Lemondatná saját képviselőjét az MSZP

Balogh Csabának az Arany-iskola parkgondozó szakoktatói állását kínálta fel a Fidesz – állítja Papp József. Az MSZP rábaközi szervezete lemondásra szólította fel a képviselőt. Balogh Csaba azonban marad és cáfol.

Az MSZP rábaközi elnöksége lemondásra szólította fel csornai önkormányzati képviselőjét. Balogh Csaba azzal „öntötte tele párttársai poharát", hogy megszavazta az önkormányzat médiaszerződését.

A Magyar Szocialista Párt rábaközi szövetségének elnöksége tudatja: elfogadhatatlannak tartja Balogh Csaba tevékenységét a csornai képviselő-testületben és elhatárolódik tőle.

– A március 21-i testület ülésén – már nem először – az elnökség határozott döntése ellenére a város érdekével és az MSZP politikai érdekével szembehelyezkedve szavazott most, a Molnár Ferenc televí-
ziójának csaknem 50 milliós szerződéséről szóló napirendnél. Tevékenységével azt bizonyította, hogy a csornai képviselő-testületben a Fidesz képviselőivel a hátunk mögött egyeztet, személyes anyagi érdekből megállapodásokat köt. Elutasítjuk e politikai kufárkodást. Mélységesen sajnáljuk, hogy egy fiatal politikusban, akinek nagy lehetőséget adtunk, öt hónap önkormányzati munka után ekkorát kellett csalódnunk. Felszólítjuk, hogy adja vissza a mandátumát az MSZP-nek, akitől kapta és fegyelmi eljárást kezdeményezünk ellene – fogalmaz a párt elnökségi nyilatkozata.

Balogh Csaba a Kisalföld érdeklődésére kijelentette: esze ágában sincs lemondani. A médiaszerződéssel kapcsolatban elmondta: a párt vezetősége valóban megtiltotta, hogy megszavazza.

– Korábban is voltak ügyek, melyekben egyeztettünk, és ha úgy éreztem, a város érdekeit szolgálja az állásfoglalás, elfogadtam. A Molnár kft.-vel kötendő szerződés dolgában nem értettünk egyet. Úgy gondolom, az önkormányzat a piaci feltételeknek megfelelően, reális áron kap szolgáltatást – fejtette ki Balogh Csaba.

Balogh Csaba – a hátsó sor bal szélén – előnyökért szavazott a Fidesszel, állítják párttársai. A képviselő cáfol.
Balogh Csaba – a hátsó sor bal szélén – előnyökért szavazott a Fidesszel, állítják párttársai. A képviselő cáfol.


A vádról, miszerint politikai kufárként többször külön egyeztetett a Fidesszel és személyes anyagi érdekből kötött megállapodásokat, megjegyezte: „nem igaz".

– Semmiféle anyagi előnyöm nem származik a szavazatomból. Gondolkodom rajta, hogy lépéseket teszek az alaptalan vádak, rágalmak miatt – mondta. – Egyébként nemcsak ők csalódtak bennem, hanem én is bennük. Amikor közéjük álltam, nem erre számítottam, nem erre vállalkoztam. Határozott elképzelésem volt, hogy jobb- és baloldalnak kompromisszumokat kell kötni a város érdekében. Ehhez képest a legtöbb kérdésben arra szólítottak fel, hogy a Fidesszel ellentétesen szavazzak, csak azért, hogy ne nekik legyen igazuk. Természetesen nem mondok le képviselői mandátumomról és a párttagságomat is fenntartom. Elnökségi tagságomról a párt dönt. Fegyelmi eljárást indítottak ellenem, megvárom, milyen határozatot hoznak.

Papp Józsefet, az MSZP rábaközi elnökét kérdezte a Kisalföld, milyen konkrét ügyekben ment a pártvéleménnyel szembe Balogh Csaba.

– Megdöbbentett bennünket Balogh Csaba már a parkgondozói szerződések felbontásának kezdeményezésével is. Elgondolkodtató, hogy miért vállalta ezt fel éppen ő. Ha a helyzet nem lenne komoly, nem kényszerültünk volna erre a végső döntésre. Most a médiaügyben megint a szervezet véleményével szemben szavazott. A háttéralkukról korábban nem tudtunk. Ám több tanú is van arra, amikor elmondta, hogy az Arany-iskola parkgondozói képzésének szakoktatói megbízását kínálták fel neki a fideszesek. Balogh Csaba hozzáállását elfogadni nem tudjuk – fogalmazott Papp József.

Papp József állítására Balogh Csaba úgy reagált: ez is komolytalan állítás. „Ilyen ajánlatot nem kaptam, mint ahogy nem is lettem szakoktató"– tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 10. lenkecsorna 2011. március 30. 05:42
  „merzsebet
  ha a te gyerekeddel üvöltene a város közepén majd nem lenne mindegy!”
 • 9. merzsebet 2011. március 27. 17:28
  „lenkecsorna..Az lehet de a parkok rendben vannak és szépek.Nekünk az a fontos nem?Meg az is hogy nem drágább évenként.”
 • 8. lenkecsorna 2011. március 26. 07:28
  „fan06
  a tudatlanság nem mentesít: szakoktatói álláshoz nem kell diploma, csak szakirányú végzettség, kis pedagógiai érzék és sok türelem a gyerekekhez. No Ilus nénénknek ebből csak a szakirányú végzettsége van meg....”
 • 7. fan06 2011. március 25. 13:37
  „6. Ez itt a lényeg...Míg Józsi volt a polg.mester, a fél Balog family neki dolgozott...
  Ez is csak színház.Az emberek meg vakok,vagy nem...?
  Amúgy egy oktatónak minimum lenne egy diploma is, vagy az Aranyba ez is mindegy?”
 • 6. szabiab 2011. március 24. 22:27
  „milyen vicces:) hétvégén még nagy haverként együtt sétáltak Józsikával:D két nap múlva meg a médiában oltják egymást...no comment:))”
 • 5. Hyde44 2011. március 24. 16:57
  „..."Balogh Csaba a Kisalföld érdeklődésére kijelentette: esze ágában sincs lemondani"....

  Nincs is ezzel semmi probléma, Balogh Csaba csak párttársa és szeme fénye, Gyurcsány Ferenc gyakorlatát követi, aki hasonlóan nyilatkozott hírhedt öszödi beszéde kapcsán. A szocik (a magyar politikai elit) soha, semmilyen körülmények közt nem adja vissza mandátumát.
  Azt talán Balogh Csaba is tudja, hogy mandátumát nem a választóknak, hanem a szociknak köszönheti. Listás képviselőként ha a párt visszahívja, akkor ajánlatos visszalépni. Csak hát a hatalom és az érte kapott pénz az édes. Így nem mond le, hanem talán függetlenként (röhej) adja nevét a helyi politikának nevezett csornai bohózathoz.”
 • 4. realitás2010 2011. március 24. 14:45
  „Balogh Csabát szentté avatjuk, mert szembe ment a párt akaratával. Ok.
  Turi Györggyel és Keneseiével is megtesszük ezt ugyanezért?”
 • 3. csompi1 2011. március 24. 13:05
  „Elég gyenge állás lehet képviselőnek lenni, ha jó üzlet elcserélni egy zsíros "parkgondozó szakoktatói" állásra. -olyan életszerű a dolog.........”
 • 2. Józan 2011. március 24. 12:48
  „Gratulálunk Balogh Csabának, hogy mert józanul gondolkodni! Ugyan innentől az MSZP ellenségként tekint rá, de a többi ember szemében nagyot nőt. Hajrá Csaba, sokan vannak melletted ! Sajnos még maradt a környéken pár igazi párthű emberük Molnár Csaba, Papp József és Aller Imre .Ők soha nem fognak józanul gondolkodni.”
 • 1. ibolyka2010 2011. március 24. 08:12
  „"a legtöbb kérdésben arra szólítottak fel, hogy a Fidesszel ellentétesen szavazzak, csak azért, hogy ne nekik legyen igazuk"
  Ez lényeg és a többi csak hantázás. Valaki ki meri nyitni a száját és gondolkozni is mer.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegyzőt keres Csorna

Helyettes jegyzőt keres a helyi önkormányzat. Dr. Döbrössy Adrienn ugyanis anyai örömök elé néz, így… Tovább olvasom