Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Lemondását példaadásnak szánja

Lemondott hétfőn tisztségéről Gecsényi András, Csorna alpolgármestere. A város nehéz költségvetési helyzetére hivatkozva döntött így.

Gecsényi András (Korona Egyesület) a Kisalföldnek elmondta: tudja, hogy nem tiszteletdíjának megspórolásával „mászik ki" a bajból az önkormányzat. Mégis kötelességének érezte, hogy így mutasson példát és járuljon hozzá a költségvetés egyensúlyának megteremtéséhez – tudatta az alpolgármester.

– Nem megszokott, hogy városi politikusok önként távoznak. Saját akaratából született a döntés, vagy esetleg rábeszélték a távozásra? – kérdeztük Gecsényi Andrást.
– Amikor láttuk már, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenünk az idei költségvetés összeállításakor, jeleztem a frakciótársaknak szándékomat. Elmondtam, amikor emberi sorsokat érintenek a megszorító intézkedések, kötelességemnek érzem, hogy példát mutatva vegyem ki részemet a terhek csökkentéséből. Azaz magunkon kell kezdeni a megszorításokat. Polgármester úrral együtt elfogadták érvelésemet. A város gyakorlatilag a nullán van. Megszorítások, elvonások sorával szembesültünk, ezért minden fillér számít. Tudom, hogy a tiszteletdíjam csak csepp a tengerben, tehát döntésem inkább jelképes.

˝Összességében nagyon megtisztelőnek érzem, hogy két és fél évig alpolgármesterként szolgálhattam városomat˝ – tudatta Gecsényi András.
˝Összességében nagyon megtisztelőnek érzem, hogy két és fél évig alpolgármesterként szolgálhattam városomat˝ – tudatta Gecsényi András.

– Csak a szépre emlékezik?
– Az elmúlt két és fél évben történtek nagyon jó dolgok velem. Sikerült régóta vajúdó ügyeket megoldani, mint például a termálfürdő sorsa. Voltak fejlesztések, fontos beruházások és örülök, hogy ezeknek részese lehettem. Jó szívvel gondolok a városi rendezvényekre, melyek sikerét szervezőként is igyekeztem biztosítani. Összességében nagyon megtisztelőnek érzem, hogy két és fél évig alpolgármesterként szolgálhattam városomat.

– Azért az elmúlt időszak nem volt ennyire felhőtlen.
– Persze hogy nem. Olyan emberek fordítottak hátat, akikre korábban barátként tekintettem. Érthetetlen, elsősorban politikai okokból. Aztán a testületi munka sem volt mindig örömteli. Számos esetben kénytelenek voltunk olyan döntésekhez asszisztálni, melyekről tudható volt, hogy nem a város érdekét szolgálták. Nem volt eszköz a kezünkben, hogy megakadályozzuk őket, pedig nagyon igyekeztünk.

– Például...?
– Említhetem a médiaszerződést, a műfüves pálya beruházását, de személyi kérdésekben is voltak ilyenek.

– Csorna jövőjét hogyan látja, mikor lábalhat ki a pénzügyi válságból a város?
– Szerintem nincs ember, aki ezt most megmondhatná. Én már eredménynek tartanám azt is, ha a mostani szinten maradhatnánk.

Olvasóink írták

 • 12. nagytibi 2013. március 04. 10:52
  „Honnan honnan hát honnan tudnám ? :) :) kultura meggyőzött én a 2014 es választáson T. Gy re és a koronára szavazok! Ha mindenki így tesz jobb lesz Csornának? Ha igen, már megérte!”
 • 11. kultura 2013. február 28. 15:34
  „nagytibi..az hol volt megírva ? Azt nem írta az újság,nem közvetítette a Tv így honnan tudnám?De ha igaz az infó a nevére kíváncsi lennék. Azt sem hogy a város érdeke ,csak a CSSE támogatása.De a vita hiába való.”
 • 10. nagytibi 2013. február 28. 09:21
  „Kultúra! Arról miért nem beszél, hogy a CSSE támogatás összegét a Bizottsági ülésen a KORONÁS tag is megszavazta, támogatta !!!!! A Korona egyesület kapcsán miért nem írja le: ,,város érdekeit semmibe véve" ???”
 • 9. thermál 2013. február 27. 15:09
  „Mindenki a pénzről beszél az alpolgármester lemondása okán. Miért is szükséges egy vagy két alpolgármester? Azért, mert a két közgyűlés között ők segítik megvalósítani a közgyűlés határozatait, és nem utolsó sorban érvényesítik a demokrácia érvényesülését , így nincs lehetőség az egyszemélyi akarnok vezetés kialakulására. Az alpolgármesternek lehetősége lett volna a munkát ingyen elvégezni, nem akarja, szíve-joga , de senkinek nincs joga a demokratikus működést korlátozni, még a közgyűlésnek sem.”
 • 8. csornafc 2013. február 27. 14:20
  „Hát igen Kultúra csakhogy a koronás polgármesternek eszébe sem jutott, hogy a város jelenlegi helyzetében képviselőkhöz hasonlóan lemondjon egy bizonyos összegről. Neki nem jutott eszébe....
  De ha már bértollnokok, te örülhetsz, mert a két helyről is kaphatod (korona,mszp)”
 • 7. kultura 2013. február 27. 14:04
  „csornafc-csornafc, Én is nézek TV-t,meg olvasok újságot is,amiket leírtam onnan tudom.
  Örülők hogy önnek olyan jókedve lett hogy sírta röhögéstől,azt hiszem ön volt az egyetlen abban a városban.
  Szerintem is csökkenteni kéne a polgármester tiszteletdíját és elosztani a bértollnokok között ,egy szeletre ön is pályázhatna,már ami a mellébeszélést illet.Gratulálok. Oktassa a gyerekét ha van,de reménykedem ...”
 • 6. csornafc 2013. február 27. 13:39
  „Kultúra-kultúra, mégegyszer leírom,hogy Ön is értse ez egy színház volt, kár, hogy kicsit előbb osztották ki az Oscart, Gecsényi Úr megérdemelte volna. Ahogy előadta magát...komolyan sírtam a röhögéstől a tv előtt! Különben meg ha már a tiszteletdíjak csökkentek, akkor miért nem csökkent pl a polgármester költségtérítése??? Úgysem megy sehova...jah hogy ön nem ismeri a koronásokat? Kivéve persze a külsős koronás tagokat meg azt egy bizottsági elnököt hahaha.....na ne vicceljen már”
 • 5. 1120 2013. február 27. 13:02
  „3.!
  Szerintem nem választanak majd új alpolgármestert, mert eddig kettő volt és valószínű, hogy ezután csak 1 lesz. Inkább az a kérdés, hogy ha egy alpolgármester is elég (márpedig szerintem elég), akkor minek kellett eddig kettő?!”
 • 4. gonzo 2013. február 27. 12:40
  „Szép mese,este megpróbálom majd beadni a gyerekeknek,hátha ők beveszik.”
 • 3. Contar 2013. február 27. 12:09
  „Gecsényi Úr!
  Ön helyére kerül majd valaki, akinek kifizetik azt a pénzt, amiről Ön lemondott! Vagyis semmiféle megtakarítás nem lesz!
  Nem a tisztségről kellet volna lemondania, hanem a tiszteletdíjról! Akkor elérte volna azt, amiről beszél!”
 • 2. kultura 2013. február 27. 11:44
  „Hatalmas ellentét lehet a Korona frakcióban:
  önként lemond tiszteletdíjáról az alpolgármester ,előtte az egyik bizottsági elnök szintén koronás majd a külsős tagok a város érdeke miatt.Kevés pénz de gesztusnak példa értékű szerintem.
  A másik frakció meg a független taggal megszavazza a sport támogatást erőn felül a város érdekeit semmibe véve a kötvénypénz terhére.
  Hát nem ismerem közelről a koronásokat de tényleg nagy baj lehet a frakciójukba,bárcsak "a másikban is ilyen baj lenne",de ott nincs.”
 • 1. csornafc 2013. február 27. 10:21
  „Oh ez mekkora Színház Gecsényi Úr!! Nem inkább a Korona frakcióban lévő ellentétekről van szó????????Sokan beszélik a városban, hogy valami nagyon nincs rendben ott!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott autókerekekkel sétált egy fiú Szanyban

A 16 éves helyi fiú elismerte, hogy a két kereket egy családi ház garázsából lopta. Tovább olvasom