Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Leltár a csornai termálfürdőben

Csorna - A Kerti Park kft. volt dolgozói megkapják járandóságukat – ígérte a cég ügyvédje szerdán a csornai strandon. Ám, hogy kitől, egyelőre nem tudta megmondani. A fürdőben az önkormányzat leltározott.

˝Nagy találkozás˝helyszíne volt szerdán a csornai termálfürdő. Az önkormányzat vezetői a Kert Park kft. képviselőit várták, hogy közösen vegyenek fel leltárt a strandon. Az alkalomra megjelentek a cég egykori, igazukat és pénzüket kereső dolgozói is. A társaság csupán jogi képviselőjét küldte el Csornára. Ott volt ugyan a kft. két volt csornai ˝intézője˝ is, de hamar kiderült, ők már nem illetékesek semmilyen kérdésben.˝

Dr. Noll Bálint, a Kerti Park ügyvédje próbálta tájékoztatni a volt alkalmazottakat. Elöljáróban elmondta: a kft. ellen valószínűleg felszámolási eljárás indul. A cég azonban elismeri a kifizetetlen béreket, szabadságpénzeket. A hivatalos papírokat – ígérete szerint – hamarosan postázzák az érintetteknek.

A fürdő állapota siralmas. A termálvizes medencét vastagon ellepte az alga.
A fürdő állapota siralmas. A termálvizes medencét vastagon ellepte az alga.

– Valaki mindenképpen kiegyenlíti a tartozásokat, legrosszabb esetben a bérgarancia-alap – jegyezte meg a jogász az összegyűlt dolgozóknak. Ők ettől ugyan nem lettek nyugodtabbak, ám mivel volt munkahelyük érdemben nem képviseltette magát, hiába tették fel további kérdéseiket.

Miután a termál főépületében összeszedték még ott maradt személyes holmijaikat, távoztak. Portálunknak elmondták: arra számítottak, hogy a Kerti Park végre átadja nekik a szükséges papírokat, mert azok nélkül nem tudnak elhelyezkedni. Számításaik szerint fejenként két-háromszázezer forinttal tartozik nekik a kft.

Hegedűs Zoltánné
Hegedűs Zoltánné

– Sem írásban, sem szóban nem közöltek velünk semmit – mondta Hegedűs Zoltánné. – Azt hajtogatták, nincs bevétele a cégnek, ami nem igaz. Naponta több kamionra való árut szállítottak el, igaz, külföldre.
 
A Kerti Park kft. nevében Noll Bálint ügyvéd (jobbra) tájékoztatta az önkormányzatot és a volt dolgozókat.
A Kerti Park kft. nevében Noll Bálint ügyvéd (jobbra) tájékoztatta az önkormányzatot és a volt dolgozókat.

Salamon Norbert szintén úgy vélekedett, hogy nem volt tisztességes eljárás a kerti parkosoké. Nyerges Zoltánné arról beszélt, hogy másfél havi fizetése hiányzik, és egyelőre reményük sincs arra, hogy megkapják.

Salamon Norbert
Salamon Norbert

– Megvezettek bennünket alaposan – tette hozzá a csornai asszony. – Kétszer zárták be előttünk a kaput. Egyszer a kertészetben, egyszer a termálban. A strandon pénteken még azzal búcsúztunk, hogy kedden találkozunk. Aztán hétfőn a munkatársaink a biztonsági őrökkel találták szembe magukat. Természetesen észrevettük menet közben, hogy vannak gondok. De túléltünk már egy felszámolást...
 
Nyerges Zoltánné
Nyerges Zoltánné

Családi Károlyné szintén a károsultak között van. Neki sikerült volna elhelyezkedni az elmúlt hetekben, de mivel nem voltak meg ˝elbocsátó˝ okiratai, végül nem alkalmazták.

Családi Károlyné
Családi Károlyné

Az önkormányzat munkatársai szerdán a strandon felvették a leltárt. A kép, ami fogadta őket, szomorú volt. Méteres fű és gaz verte fel a területet az elmúlt hónapban. A verseny- és a termálvizes medence közt épített folyosórendszernek, a kiszolgálóhelyiségeknek csak romjai láthatók. Látszik, hogy nem szakértő kezek végezték a bontást. A volt dolgozók azt mondták, daruval emelték meg a konténereket és szakadt, repedt ott minden. A meleg vizes medencében a híres csornai gyógyvíz teljesen elalgásodott, gusztustalan képet mutat. A gépházban is rombolás nyomai látszanak. Mint kiderült, hiányzik a medencék vegyszeradagolását biztosító berendezés, illetve több szivattyú is. Az önkormányzat leltárt készített mindenről. Turi György polgármester közben tudatta: a város eláll a Kerti Park kft.-vel kötött szerződéstől.

– A leltár felvétele és az állapotfelmérés után ülünk le tárgyalni a kft.-vel. Egyeztetünk a követelésekről és amennyiben nem tudunk megegyezni, bíróságra visszük az ügyet – fogalmazott Turi György. – A Kerti Park valamikor hatvanegy és fél millió forintot átutalt, ugyanakkor nem teljesítette fejlesztési ígéreteit. Az önkormányzat érvényesíteni fogja ötvenmillió forintos kötbérjogát, illetve a bezárt napok után járó száz-százezer forintos kötbért is. A Kerti Park kft. hozzáállásáról annyit, hogy illetékes vezetőt nem küldtek most sem, mindössze jogi képviselőjüket. Attól tartok, hosszú eljárás vár még ránk.

Turi György hozzáfűzte: a strand téliesítését az önkormányzat végezteti el. Ahogy a téli őrzéséről is a város gondoskodik. Ez sem kevés pénzébe kerül a településnek.

Olvasóink írták

  • 1. detective.tv 2009. szeptember 06. 21:38
    „Szeretném megkérdezni az admint, hogy miért törölte a hozzászólásaimat. Tudtommal nem sértettem semmilyen törvényt, nem keltettem gyűlöletet valamint nem uszítottam senkit senki ellen. Kétségbe vonom ezen sajtó függetlenségét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai termálbejárás: Így néz ki a strand

A Kerti Park ellen akár felszámolási eljárás is indulhat, de a dolgozók pénzét valaki kifizeti. Tovább olvasom