Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Látványos utcafesztivál

Harmadszor rendeztek utcafesztivált és kirakodóvásárt Csorna központjában az elmúlt hétvégén. Gólyalábasok, bábosok, kézművesek népesítették be a művelődési központ környékét. A színpadon népzenei koncertek követték egymást.
Népi mesterségek: A kétnapos ünnepen a gyerekek ügyességüket is próbára tehették.
Idén az időjárás is a kegyeibe fogadta az utcafesztivál szereplőit és a közönséget Csornán. A kétnapos rendezvényen lovagi torna, vásári bábjáték, gólyalábasok, tűzzsonglőrök, latin zenészek, színészek szórakoztatták a kicsiket és a nagyokat vegyesen. Akadt, aki letelepedett és zenét hallgatott, mások az agyagozás, a gyöngyfűzés rejtelmeivel ismerkedtek. A vásári produkciókat nagy taps fogadta.

A programsorozatot Papp József polgármester nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, a mulatságnak, a vidámságnak jött el az ideje. A vezető reményét fejezte ki, hogy a csornaiak megtalálják a maguk számára kedvező programot: – Legyen ez a két nap a beszélgetéseké, a vidámságé, a családdal együtt töltött óráké!
A polgármester lapunk kérdésére elmondta: a hétköznapokban sokat dolgozunk, vitatkozunk, szervezünk, ezért minden csornai megérdemel egy ilyen hétvégét. A nyári programot vasárnap este a gólyalábasok fáklyás felvonulása és a The Banjo Jumping Band koncertje zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A másfél milliárdban benne van a Rába-csapolás?

Rába Szövetség létrehozásán gondolkodnak a folyó melletti települések vezetői. Reményeik szerint a… Tovább olvasom