Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Lakhatóvá tették az egyik helyiséget a leégett házban

Pénteken este leégett a kisbaboti Unger család háza. A falubeliek nem hagyták magukra őket, összefogtak és segítettek. Ki ruhát, ki bútort adott. Egy ideiglenes lakást is kialakítottak.

A hétvégén tűz ütött ki a kisbaboti Ungerék családi házában. Kossuth utcai otthonuk lakhatatlanná vált, csaknem mindenük odalett a lángokban. A bajban azonban gyorsan érkezett a segítség. A helybeliek összefogtak és az épület egy épen maradt helyiségét alakították át ˝szükséglakássá˝.

– Pénteken csaptak fel a lángok, valószínűleg a kályhából esett ki egy fadarab – idézte fel a történteket portálunknak Unger Lajos. – Nyolcvankét esztendős édesanyám egyedül volt otthon, isteni szerencse, hogy ő még időben ki tudott menekülni.

Amíg a csornai hivatásos egységek a helyszínre értek, az önkéntes tűzoltók kezdték el az oltást. Percek alatt a háznál voltak és küzdöttek a lángokkal. Hiába érkezett azonban a gyors segítség, Ungerék egyelőre nem költözhetnek vissza. A továbbiakról Papp Tamás önkormányzati képviselő számolt be.

– Az idős édesanya a szomszéd faluban élő lányához került, de Lajos nem akarta elhagyni a falut – mondta.

Unger Lajosnak segített a falu. Papp Tamás és Barcza Tibor önkormányzati képviselők kérték meg a helyieket.
Unger Lajosnak segített a falu. Papp Tamás és Barcza Tibor önkormányzati képviselők kérték meg a helyieket.

– Ezért még pénteken este szállást kerestünk neki, egy ismerős család fogadta be. Szombaton aztán SMS-ben értesítettem a hadra fogható helybelieket, hogy szükség van a munkájukra. Engem is meglepett, hogy vasárnap reggel körülbelül húszan jöttek a kiégett házhoz. Senki sem érkezett üres kézzel. Ki takarót, ki ruhát hozott. Kapott a szerencsétlenül járt falunkbeli székeket, asztalt, kályhát és minden egyebet, amire szüksége lehet. Az épület egyik helyisége, ami korábban kamra volt, viszonylag épen maradt. Azt rendeztük be és alakítottuk ki. Nem összkomfortos, de ideiglenesen használható. Most intézzük neki a vízbekötést, illetve a villanyszereléssel kapcsolatos ügyeket. Abban is biztos vagyok, hogy a kisbabotiakra ezután is számíthatnak Ungerék.

Bármilyen munka is lesz, a kis csapat készen áll. Külön szeretném kiemelni még az önkéntes tűzoltóinkat, akik percek alatt a háznál voltak. Ha ők nem így végzik dolgukat, még nagyobb lett volna a család kára.

Unger Lajos egyelőre nem tudja, mihez kezd az épülettel. Szakemberekkel szeretné megnézetni, mit is lehet még kihozni a falakból, a leégett tetőből.

– Nem is tudom eléggé kifejezni a hálámat a falubelieknek – jegyezte meg a rokkantnyugdíjas férfi. – Valahol laknom kell, az utcára nem mehetek. Az a pár négyzetméter, ami megmaradt, egyelőre elég lesz. A továbbiakat majd meglátjuk.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. szemlélődő 2010. február 13. 16:36
  „Ne kérdőjeleket írkáljatok, hanem válaszoljatok!!”
 • 37. p.tom 2010. február 13. 14:18
  „"szemlélődő 2010.02.12. 15:05

  Emberek! Hol jártok? A témát szépen a jelenlegi polgármesteretekre tereltétek! Ennyire utáljátok őt? Ha szép a falu, mi a bajotok? Zsetont akartok?"

  ? ? ? ? ?”
 • 36. p.tom 2010. február 13. 14:14
  „Kedves hétmérföldes!

  Ez áll írásodban:
  ,,P.Tom azt írtad, hogy már rég vissza lenne vezetve a villany...Hát nem tudom, hogy az elolvadt villanyórán keresztül lehet-e áramot vezetni, de szerintem kicsi rá az esély /bár nem vagyok villanyszerelő/"

  Én sem vagyok . Veled ellentétben azonban tudom , hogy az E-ON-nal történt egyeztetés után a ,,elolvadt villanyórát" elvitték ,(látszik , Te nem voltál ott) és tájékoztattak , ha a műanyag csövet visszahúzzuk , máris hozzák az új órát , és a vezetéket , amit az E-ON szerel bérmentve.

  Továbbá
  ,,Aztán a legutóbbi írásodban van egy óriási ellentét: azt írod, hogy két alkalommal is beszéltél a Sanyival telefonon -legutoljára fél 10-kor, hogy fogadja be a Lajost és utána meg már nem telefonáltál, mert meg voltál nyugodva."

  Mert megbeszéltük , hogy elhelyezi. Kérdezd meg a Sasát , ha további részletekre vagy kíváncsi. Egyébként nem mondtam , hogy fogadja be , csak kérdeztem , hol lehetne elhelyezni. Már erre is hallottam: ,,-Megteheti , Ő használja a földjeit" - persze elfelejtették , hogy bérleti díjért .

  Aztán még:
  ,,A 25. szám alatti írásodra meg csak annyit tudok mondani, hogy hasonlít arra, mint amikor a középkorban a sértett felek párbajozásra hívják egymást. A szándékos provokáció a veszett fejsze nyelét megfogni igyekvők tulajdonsága. Visszakérdezhetnék, mivel az Imrét megállítókat is ´ping-pong keringőre´ hívod, hogy mennyien menjünk? Párbaj is lesz vagy csak egyszerűen majd megpróbálod sokak előtt megalázni?"

  Békejobbra így reagálni...? Gyertek minél többen , annál jobb lesz a ping-pog verseny .

  És:
  ,,A segítést rajtad kívül sokan megtették más rendezvényeken...De gyorsan hozzá kell tenni, hogy ezeket a rendezvényeket az önkormányzat finanszírozza -ezt az információt ajánlom mindenki figyelmébe-,,

  Ha időm engedte , minden rendezvényen részt vettem , akár részese voltam a szervezésnek , akár nem. Nem minden a pénzről szól , a finanszírozás csak kis rész az egészből .

  Végül:
  És pl. a kocsmát sem a másik fél háta mögötti ,,ócsárolásra" kellene felhasználni, akkor talán több lenne a kuncsaft.

  Úr isten! Voltál te már kocsmában? Annyira nem lehetsz paranoiás , hogy azt gondolod ,ez a téma ott.

  És most már ez a téma ilyen szinten nem foglalkoztat , hiszen olyan emberrel ,,beszélgetek" , akinek nevemet adtam , Ő viszont nem meri vállalni a sajátját . Bárkivel vállalok egy személyes beszélgetést , aki még úgy érzi , van nyitott kérdés .
  További szép napot: Papp Tamás”
 • 35. Kisbaboti144 2010. február 13. 11:00
  „Szemlélődő(????)

  "Zsetont akartok?"Ez neked hogyan jött ki?:)))Ne menjünk ovis szintre, eddig olyan szép kultúrált eszmecsere folyt.(Most jönne,ha ezt nem írnám ide-ti vagytok az ovis szint...vagy ugyanez beburkolva:))

  Én is méltatom a tűzoltás hétmérföldes,le a kalappal főleg a kisbabotiak előtt, annyit jegyeztem meg : valaki nem mond igazat:lehet a fireman 007?:))A közvélemény félrevezetése már újságon keresztül is?(31.írás)

  Persze, ping-pongozni nem kötelező-szerintem P.T.ezzel próbálja enyhíteni a feszültséget a két fél között, amit TI megint támadásnak vesztek??Ezért van a faluban 2 rész!

  "Ja, hogy a vállalkozókat segíteni kell? Hát ez nem biztos, hogy egyszemélyi, polgármesteri feladatkör. A faluban működik egy képviselőtestület és van egy polgármester, ahol mindenkinek 1-1 szavazati lehetősége van. "írta 7mérföldes: akkor a falunap miért nem közösen van megszervezve?”
 • 34. hétmérföldes 2010. február 12. 18:41
  „A történeti hűség kedvéért: a tűzben 1 gázpalack felrobbant, kettő megmenekült, amit valószínűleg a hivatásos tűzoltók hoztak ki a házból, de végül is mindegy. A lényeg, hogy az a kettő nem robbant fel és nem sérült meg senki. Egyébként meg tök mindegy, hogy ki hozta ki, a mi /kisbaboti/ tűzoltóink érdemeiből ez nem von le semmit! Arról meg kár vitatkozni, hogy hányan oltották a tüzet, mert ők egymásról úgyis tudják, hogy kik voltak ott, na meg a lényeg, hogy tényleg nem lett nagyobb baj! Mondjuk a ház azért így is lakhatatlan lett...
  P.Tom azt írtad, hogy már rég vissza lenne vezetve a villany, ha a másik oldal nem ´kever´! Hát nem tudom, hogy az elolvadt villanyórán keresztül lehet-e áramot vezetni, de szerintem kicsi rá az esély /bár nem vagyok villanyszerelő/. Aztán a legutóbbi írásodban van egy óriási ellentét: azt írod, hogy két alkalommal is beszéltél a Sanyival telefonon -legutoljára fél 10-kor, hogy fogadja be a Lajost és utána meg már nem telefonáltál, mert meg voltál nyugodva. De akkor kérdem én, hogyan lehet, hogy 11-kor nem tudtad hol alszik? Jó kérdés, ugye? Akkor most ki is trükközik? És mi bizonyosodott be? Én azt gondolom, hogy próbálsz manipulálni, hogy minél jobban tudj kijönni ebből a dologból. A 25. szám alatti írásodra meg csak annyit tudok mondani, hogy hasonlít arra, mint amikor a középkorban a sértett felek párbajozásra hívják egymást. A szándékos provokáció a veszett fejsze nyelét megfogni igyekvők tulajdonsága. Visszakérdezhetnék, mivel az Imrét megállítókat is ´ping-pong keringőre´ hívod, hogy mennyien menjünk? Párbaj is lesz vagy csak egyszerűen majd megpróbálod sokak előtt megalázni? Abban elévülhetetlenek az érdemeid, hogy jó néhány rendezvényt /ping-pong, Mikulás-napi ünnepség/ megszerveztél már a faluban. A segítést rajtad kívül sokan megtették más rendezvényeken /májusfa-állítás/döntés, falunap, focik, nyugdíjas nap, gyereknap/ is. De gyorsan hozzá kell tenni, hogy ezeket a rendezvényeket az önkormányzat finanszírozza -ezt az információt ajánlom mindenki figyelmébe- azon felül persze, hogy nagyon sokan tesznek még plusz felajánlásokat a rendezvényekhez.
  Azt sem értem, amit ´joocke´ írt. A fiatalokat manapság nem nagyon lehet megtartani falun. Mindenki igyekszik minél közelebb kerülni a városbéli munkahelyéhez. Mit adhat nekik az önkormányzat? Nálunk hosszú ideje nincs iskola, óvoda és lehet régebben, mint amikor te megszülettél! Ez a tény már önmagában elég ahhoz, hogy a legtöbb fiatal elhagyja a falut. Lehetne őket ösztönözni mondjuk telekvásárlási vagy letelepedési kedvezménnyel, de akinek az előbb elmondottak az érvei az elköltözés mellett, az akármennyi támogatást kap sem fog a faluban maradni. És ez nem csak Kisbabotra igaz!
  Ja, hogy a vállalkozókat segíteni kell? Hát ez nem biztos, hogy egyszemélyi, polgármesteri feladatkör. A faluban működik egy képviselőtestület és van egy polgármester, ahol mindenkinek 1-1 szavazati lehetősége van. Ők dönthetnek arról pl., hogy legyen-e helyi adó vagy sem!
  És a vállalkozó tud a legtöbbet tenni az életben maradásáért. Megfelelő árukínálat, megfelelő árak, tiszta környezet.
  És pl. a kocsmát sem a másik fél háta mögötti ,,ócsárolásra" kellene felhasználni, akkor talán több lenne a kuncsaft is és nem lenne ekkora széthúzás a faluban. Mert azért senki ne higgye, hogy azzal indult a faluban ez a széthúzás, hogy Imre megosztotta velünk a gondolatait. Így legalább sok mindenre fény derült...

  Egy kb-i ötvenes”
 • 33. szemlélődő 2010. február 12. 15:05
  „Emberek! Hol jártok? A témát szépen a jelenlegi polgármesteretekre tereltétek! Ennyire utáljátok őt? Ha szép a falu, mi a bajotok? Zsetont akartok?”
 • 32. joocke 2010. február 12. 10:56
  „Az oltásban sokkal többen vettek részt hatékonyan, mint akiket nem érdektelenül kitüntettek és említettek! Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ennyire gyorsan tudtak intézkedni!
  A gázpalackokat csak azárt nem az önkéntesek vitték ki, mert nem tudták megközelíteni a helyszínt a nagyfüst és az óriási lángok miatt! Szerencsére a gázpalackok nem robbantak fel és nem sérült meg senki!
  Ami viszont elszomorító, hogy a csornai hivatásos tűzoltók megfelelő eszközök (létra, világítás, stb.) hiányában érdemi munkát nem zudtak végezni mindaddíg, míg a győriek ki nem értek!
  A faluban járva valóban szembetűnő változásokat lehet tapasztalni mind a középületeken, mind a közterületeken, ami a megfelelő pályázatok segítségével elérhető és még csak jó vezetőnek sem kell hozzá lenni! Léteznek már azok a cégek és személyek akik ezeket a pályázatokat profi módon kezelik! Szembetűnő változás azonban nem csak a fent említett két területen látható!!! Ebben az országban ez azonban nem meglepő sajnos! A szükség törvényt bont, a kéz, pedig kezet mos!
  A P.T. vállalkozása "Kisbaboti vendéglátóipari egység üzemeltetése" nem úgy működik, ahogy kell? Hát eddig sem úgy működött csak üzemeltetett egy másikat is, ami ezt is eltartotta! Egy 241 főt számláló kis faluban ahol a lakosság legalább fele nyugdíjas korú ki gondolja azt, hogy ebből a tevékenységből meg lehet élni???
  Lehet, hogy a fiatalokat kellene valahogy a faluban tartani és vonzóvá tenni a fiatalok számára! Vagy ez nem tartozik a p.mester hatáskörébe, ugyanúgy ahogy az sem, hogy a helyi vállalkozókat támogassa!??
  :((”
 • 31. Kisbaboti144 2010. február 12. 09:01
  „Tisztelt (legalább 20éve)bevándorló!

  "30. bevándorló 2010.02.11. 17:55
  A legnagyobb hibát az követte el, aki újságírót hívott, hogy az önzetlen segítséget közzé tegye."

  Tudtommal mindegyik oldal kihívta az úságírót.Ha nem helyes ,miért tette?

  "Ahol tudott segített, rosszat szándékosan senkinek nem tett. "-ebbe tényleg ne légy biztos!

  2.Újságcikk:
  "- Az egyesület tagjai közreműködtek abban, hogy nagyobb baj ne történjen - fogalmazott Zsédely Zsigmond.

  - Két gázpalackot az életüket kockáztatva vittek ki az égő épületből.
  elsőként értek a helyszínre. A polgármester külön megemlítette Varga Zoltán és Kovács Tamás nevét. Ők értek elsőként a helyszínre és a lángokat tehetetlenül és kétségbeesetten néző idős asszonyt biztonságos helyre menekítették"
  "2. fireman007 2010.02.11. 12:50
  A gázpalackokat mi vittük ki , de mindegy..."
  Valaki megint nem mond igazat.”
 • 30. bevándorló 2010. február 11. 17:55
  „A legnagyobb hibát az követte el, aki újságírót hívott, hogy az önzetlen segítséget közzé tegye. Szépen, csendben csak tenni kellett volna a dolgot. A másik: polgármester bárki lehet, csak meg kell mérettetnie magát, majd a falu eldönti. Az vitathatatlan, hogy a jelenlegi polgármester már tett az asztalra, amerre a faluban nézel, minden szép és jó az Ő keze munkáját dicséri. Ha nem is választják újra, csak köszönettel tartozunk azért, amit 20 éven át csinált. Ahol tudott segített, rosszat szándékosan senkinek nem tett. Az idei év lehetőséget ad bárkinek, hogy megmérettesse magát a választásokon. A legönzetlenebb mindenki közül a Sasa volt, mert Ő csendben, nem hangoskodva szállást adott a Lajosnak.”
 • 29. v.kb-i 2010. február 11. 13:47
  „Érdekelt a téma , ezért figyelemmel kísértem . Két oldalt látok összefeszülni . Az egyik folyamatosan támad, a másik védekezik . Azt nem értem , miért baj , ha valaki egy állásra pályázik? Mert ugye , a négy éves ciklus végén a polgármesteri állásra lehet jelentkezni . Megteheti bárki , aki úgy érzi , van hozzá ambíciója . Biztos , sokan voltak már állásinterjún , ott kikell emelni a jó tulajdonságokat , és a munkaadó eldönti , ki alkalmas erre . Jelen esetben a munkaadó a falu . De olyat még nem hallottam , hogy a másik jelentkező rossz tulajdonságait emelné ki valaki , aki ugyanarra az állásra pályázik. pedig már jó néhány jelentkezést elbíráltam . Ha valakinek anyagi gondjai vannak , és állásra pályázik , az rossz? Mert ezen kívül más ép érvet nem tudtam kiolvasni a sorokból. Nem szeretnék tippet adni , de még a támadók is elismerték a jelentkező érdemeit , ők is alkalmasnak találták (eddig) hisz ilyen kifogása nem volt senkinek . Csak az a baja , hogy ,,profitált"? Hát ez nem olyan nagy profit , mint amit tűzzel - vassal féltenek . Hiszen az új jelentkező mindig hátrányba van , nincsenek olyan helyzetben , mint aki már az állásban van . Nyilván van a jelenlegi polgármesternek is számtalan előnyös tulajdonsága ,igazságérzete. Ez ne abban mutatkozzon meg , hogy a pozíciót felhasználva átgázoljon másokon . Ha korrekt akar lenni , adjon másoknak is lehetőséget , és mutassa meg , össze tudja fogni ezt a kis települést. És ez lenne az igazi kampány!

  Én őszintén szeretnék a parlamentben is új arcokat látni .”
 • 28. pappgezane 2010. február 11. 08:44
  „Kedves Márti és Mindenki!
  Először itt a nyilvánosság előtt szeretnék bocsánatot kérni Tőled,amiért a "stark"mögött Téged véltelek felfedezni.És bocsánatot kérek előre azért is,amiket ezután említek,mert - bár Tőled hallottam -most reggeli telefonbeszélgetésünk révén,amikor hívtál,de úgy mondtad,"mindenki tudja a faluban",tehát titkot sem sértek!

  Szóval:mindenki tudja a faluban,hogy Tamás polgármester akar lenni,mert a vállalkozása csődbe ment,anyagi gondjai vannak,és ez megoldaná.
  Tamás nem akar polgármester lenni,annak ellenére,hogy többen említették már,és - bármilyen gondjai vannak is - főleg nem a pénzért.A választás még olyan messze van!De ha az akarna is lenni,az ilyen megalázást érdemel?

  Más:Tamás azért szervezte meg a segítséget,mert érdeke volt,hiszen a Lajos hozzá hordja a pénzét.

  Úgy gondolom,ehhez semmilyen kommentár nem kell.
  Döntse el mindenki saját lelkiismerete szerint,hol kezdődik a széthúzás,a más ember lehúzásával törekvő kiemelkedés.”
 • 27. Kisbaboti144 2010. február 10. 18:55
  „Tisztelt Buza Ottó!

  Csalódtam benned!Kellemesen.Kerestem írásaidban az alpáriságot,bár biztos nem voltam FIGYELMES ,nem találtam.Viszont találtam logikus gondolkodást, ok-okozati összefüggéseket, jó rálátást a világra , az igazságra.Találtam emberséget.(Egyébként már látom is ,sokan hogy összecsapják a kezüket, hogy,miket írok én rólad!)Igen, hogy valaki értelmesen összeszedetten tudjon írni,nem kell újságírónak lenni, nem kell diploma,bár Ottó, azért néhány latin megjegyzést azért befűzhettél volna a mondandódba.Azért azt is sajnálom,hogy ha már ílyen jól összeszedted nem nyomtattad ki és adtad körbe, diktafont se használsz?Ja, Te sem politizálsz.Nem akarsz bevágódni senkinél , neked Tamással sosem volt rossz kapcsolatod, miért kellene ilyen nyomtatványokkal , provokáló fórum levelekkel ,fél falu összeveszéssel bevágódnod nála.Neked ebből semmi előnyöd, mégis kiállsz az igazadért?

  Szép napot!”
 • 26. p.tom 2010. február 10. 15:40
  „Kedves stark!

  ,,Talán neki kellett volna elsőre értelmesen, átgondoltan reagálni, és akkor ezzel rövidre zárhatta volna a gondolatsort." - Címzed nekem . Bár erre már válaszoltam ,de szerintem az lett volna a legrövidebb , ha az illetékes összehívja szombat reggel a testületet , és megbeszéljük , mit lehet tenni.És akkor csak Ő ,,profitált ,, volna. Akkor nem lett volna bűn , és így is kellett volna tenni a lelkiismeret szerint is.
  ,,Cogito ergo sum" Descartes - i gondolatának, miszerint ,,Gondolkodom, tehát vagyok." Nagyon hangzatos az idézet. Bár nem értettem , hogy kapcsolódik ide? Szerinted csak egyenes gondolkodik? Itt mindenki gondolkodott , még az is , aki nem úgy mint Te.( Elnézést a tegeződésért , de a való életben is tegeződünk.) Egyébként köszönjük , hogy nekünk , egyszerű falusiaknak le is fordítottad , nem ment volna...

  .
  Szép napot: Papp Tamás”
 • 25. p.tom 2010. február 10. 15:24
  „Kedves egyenes!

  Igazad van , sok az ismétlés.Megjegyzem , Te ismételsz a legtöbbet. És ha ,,értelmezted" is irásomat , láthattad , hogy nem cáfoltam ,,profitálós ,, állításodat , bár én konkrétan erre az egy szóra nem emlékszem . De tudod mit? Legyen úgy ! Te csak örülhetsz ennek , hiszen Te ,,profitáltál" az egész történetből , ahogy írtad, azóta úton útfélen megállítanak és gratulálnak , tehát népszerűségi indexszed soha nem látott magaslatokba emelkedett . Ennek én is örülök . Ne gondold , hogy eddig azért nem válaszoltam , mert féltem a nyilvánosságtól. Csak egyszerű fizikai oka volt ." Timit nem állt szándékomban a neve említésével megbántan" -Írod. Ezzel megint trükköztél , nem a neve említésével volt a baj , hanem hogy valótlan ügyben említetted! No és egy érdekes állításod: ,,Az eszköz az, ami a jelölteket megkülönbözteti!" !!! Ebben a témában igazán érdekelne a véleményed . És várom válaszod! Mi a véleményed a keddi napról? Miért nem volt ott pl. a Sasa? És még többen...
  ,,Arra a kérdésedre, hogy tudtam-e hol aludt aznap éjjel Lajos, valóban NEM-mel tudok válaszolni. Én azonban úgy tudom, hogy te sem voltál ott, amikor a Sasa felajánlotta neki este 11-kor, hogy aludjon nála. Szemben azzal, ami az újságban elhangzott!" Megint csak azt állítod , hogy hazudtam? Kérdezd meg a Sasát , csak nyugodtan nézd meg a híváslistáját , fél kilenkor , majd negxed tízkor is beszéltem vele . És nem a meccs eredményeiről! És ha nem tudta volna elhelyezni , akkor tovább telefonáltam volna , vagy elhelyezem nálunk! Tehát ezen állításod sem állja meg a helyét, az újságban elmondottak mind igazak. Mondjuk ha én ilyennel vádolnák valakit , és bebizonyosodna hogy tévedtem , bocsánatot kérnék!

  ,,háztulajdonosok megkérdezése, kérése, beleegyezése nélkül az ő kontójukra nem intézkedünk - villany és vízbekötésre gondolok, mert az újságban ez is elhangzott!"- Valóban elhangzott , de el ne felejtsd, a Lajos is háztulajdonos. És hidd el , ha nem kezdődik a keverés , már lenne villanya .És kontó nélkül , hiszen ,,csak" vissza kellett volna kötni ami eddig is volt , és tudta a többi résztulajdonos is hogy volt! A vizet a fagyok után lehet rendezni. Akkor ez is rendben ,azt gondolom . Nézd át a cikket még egyszer , hátha lesz olyan , amibe bele tudsz kötni . De most más egybe , nem nagyon van időm ennyit írni.

  Nem hiszem , hogy szégyenkeznem kellene. Lokálpatrióta vagyok? Igen , vállalom. Sok időmet áldoztam arra - és tetszik vagy nem- fogom ezután is , hogy Kisbaboton minél több közösségi program legyen . Közeleg a pinpong verseny . Elhalasszuk választások utánra? Hátha valaki ,,Profitál" belőle? Ha már ilyen nagy igazságérzeted van , inkább gyere el , és vegyél részt rajta. És hívd azokat is , akik megállítanak az utcán.

  További szép napot mindenkinek : Papp Tamás”
 • 24. joocke 2010. február 10. 12:46
  „Kedves Hozzászólók!
  Szerintem teljesen felesleges vitatkozni ezekről a dolgokról, mert mindenki máshogy lát mindent, de ez a természetes! Ha mindenkinek mindenről ugyanaz lenne a véleménye akkor ez az ország nem itt tartana, hanem sokkal előbbre!
  Minden embert az minősít, amit tesz vagy nem tesz! Egy falu életében a legnagyobb szerep a Vezetőre vagy a vezetőkre hárul, hárulna, mert hát azért választották meg Őt,Őket! Sajnos ebben a faluban is elég nagy a széthúzás és ha valaki, valakik próbálják picit összefogni ezt a közösséget azt nem mindenki nézi jó szemmel! Sajnos ez egy magyar sajátosság!
  "IQ-light"-nak nevezni bárkit akit nem is ismerünk elég nagy felelőtlenség, ugyanúgy, mint az is, hogy ezen hozzászólások alapján itélünk meg embereket és bizonyos tetteiket!
  :(”
 • 23. egyenes 2010. február 10. 07:15
  „Tamás!
  Ja és még két dolog, amit fontosnak tartok:
  Arra a kérdésedre, hogy tudtam-e hol aludt aznap éjjel Lajos, valóban NEM-mel tudok válaszolni. Én azonban úgy tudom, hogy te sem voltál ott, amikor a Sasa felajánlotta neki este 11-kor, hogy aludjon nála. Szemben azzal, ami az újságban elhangzott!
  Aztán mégegy: Édesanyád szavaival élve "próbáljon mindenki a maga háza táján söpörni" azt is jelenti, hogy a háztulajdonosok megkérdezése, kérése, beleegyezése nélkül az ő kontójukra nem intézkedünk - villany és vízbekötésre gondolok, mert az újságban ez is elhangzott!
  Ezeket mindenképpen fontosnak tartottam megjegyezni és részemről lezártnak tekintem az ügyet!

  PI”
 • 22. egyenes 2010. február 09. 22:36
  „Kedves Mindenki!

  Ebben a hozzászólói fórumban egyre több a szöveg és egyre kevesebb a tartalom, ill. egyre több az ismétlés. Ráadásul a témától is néha-néha egyre-másra eltávolodunk. Valahol azt érzem, hogy mindenki a saját véleménye mellett kitart sziklaszilárdan. Amit az egyik oldal mond, az nem tetszik a másiknak és fordítva. Hozzátenném, hogy ez egy természetes emberi tulajdonság mindannyiunk részéről -részemről is-, de úgy érzem, előbbre nem jutottunk, tehát a további üzengetésnek sem látom értelmét...
  Annak örülök, hogy Tamás is vállalta nyilvánosan a gondolatait! Először is azt szeretném mondani, hogy Timit nem állt szándékomban a neve említésével megbántani, elnézést kérek tőle, ha őt ez kellemetlenül érintette.
  Mindamellett a VALÓSÁGOT mindig nehéz reprodukálni, főleg amire bizonyíték sincsen, csak az illető személynek a szavahihetősége. Mert ugye az enyémet már megkérdőjeleztétek! Ugyan minek találtam volna ki ezt a történetet, ill. az idézett mondatot? Csak azért, hogy magamra haragítsak néhány embert, ill. ki tudja mennyit? Ugye ezt nem gondolhatja senki sem komolyan!?
  Még valami: azzal szerintem semmi baj nincs, ha valaki vállalja a közszereplést és polgármester vagy képviselő akar lenni. Szerencsére ma Magyarországon szinte bárki megméretheti magát és ez teljes mértékben rendjén van így. Az eszköz az, ami a jelölteket megkülönbözteti! És gyorsan hozzátenném, hogy Tamás eddigi közösségi érdemeit sem vontam kétségbe, sőt senkinek az emberi mivoltát! Az igaz, hogy két hozzászólást a válaszra érdemtelennek találtam, annak oka viszont azon hozzászólások stílusa és tartalma volt.
  A fórumon egy konkrét dologgal kapcsolatban írtam meg a véleményemet -ami mellett továbbra is kitartok, csak ebből rögtön egy széleskörű ´politizálás´ vette kezdetét!
  Nekem egészen új, hogy 2007-ben indult a ´polgármesteri pályafutásod´, Tamás! Ha erre három év távlatából ilyen jól emlékszel, akkor biztosan jól emlékszel a telefonban közöttünk elhangzottakra is, és nem cáfolod, hogy az általam említett idézet valójában elhangzott.
  A Sasával kapcsolatban egyébként teljes mértékben egyetértek, lehet, hogy rajta kívül senki más nem adott volna szállást Lajosnak! És ez neki a ´túlélést´ jelentette...

  Üdvözlettel: Pirka Imre”
 • 21. pappgezane 2010. február 09. 22:28
  „Kedves szemlélődő!
  Köszönöm az irántam való jóindulatát,tegyük fel,igaza van,"füllentettem",de még mindig nem akkorát,mint aki azt terjesztette,hogy a "......vője milyen jól megszervezte" a segítséget,vagy aki ezt nem igazította ki,hogy nem így van.Bár akkor nem keletkezett volna ekkora cirkusz,még a "profitálás"sem okozott volna ekkora fejtörést.
  Azért bízom benne,ma kelőképpen megünnepelték a sikert,kellőképpen kibeszélték,hogy kell "orrbavágni",aki arra vetemedne,hogy pályázzon kis falunk "bársonyszékére".Ha ironikus akarnék lenni,úgy is mondhatnám,"tort ültek a leégett ház felett".Nemcsak emberileg,de jogilag is rendbe lett minden.Csak az a fránya lelkiismeret.az a felemelő keresztényi hit....
  "A kampány pedig az újságcikkel kezdődött"-írta "egyenes"!Folytatom:a kampány lakomával folytatódott...”
 • 20. otika 2010. február 09. 19:12
  „Miután elolvastam és értelmeztem a Tamás írományát,elhatároztam,hogy írok én is,tudom ez megint nem fog tetszeni sokaknak.

  SZÉP VOLT TAMÁS!!!

  A cikkel nem az a bajuk,hogy csak két képviselőt említ,hanem az,hogy benneteket.
  Benneteket akiknek van véleménye és el is mondjátok,mert ugye akinek ott véleménye van az nem ember.Ezt én saját magamról is tudom,de szerintem ti is.
  Ez engem soha nem tartott vissza attól,hogy elmondjam amit gondolok.
  Ezért írtam ide is és a kisalföd.hu-ra is már többször is ebben a témában.

  Minden hozzászólásomban próbáltam kerülni a nem megfelelő szavakat,és igyekeztem inteligens módon elmondani a véleményemet.Van aki szerint ez nem sikerült.
  A véleményem attól még ez és ez is marad.
  Amikor elolvastam a cikket nekem eszembe se jutott,hogy ez kampány céllal készült volna.Azt meg végképp nem gondolom,hogy a Kisalföld munkatársai a kampány stábotok(már ha van ilyenetek) tagjai lennének.

  Végezetül üzenem mindenkinek.
  Attól,hogy valaki másképp gondolkodik bizonyos dolgokban,vagy estleg más a véleménye
  attól áz még EMBER.

  üdvözlettel:Ottó”
 • 19. p.tom 2010. február 09. 18:44
  „Kedves szemlélődő! Annak lenne füllentés szaga , ha azt mondtam volna , minden szóra emlékszem , amit telefonba mondok . De érdekes , hogy csak az oldalt kritizálja. Lehet , hogy nem is szemlélődik , hanem érdekelt?
  Azt mondtam , nem emlékszem . Tehát nem cáfoltam . Ha Ő emlékszik , akkor úgy van.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is bajban és kinevezett igazgató nélkül a csornai kórház

Ülésezett ma délután a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Hosszasan tárgyalták a Margit… Tovább olvasom