Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Kulturális központot avatnak Rábakecölön

Uniós támogatással kulturális központtá alakították az egykori iskola épületét a Rábakecölben.

A közösségi teret a szombati falunapon adják át - mondta Tuba Erik független polgármester pénteken az MTI-nek.

Az átalakításra pályázaton 47,7 millió forintot nyertek a vidékfejlesztési tárcától. A fejlesztés összköltsége megközelíti a 70 millió forintot. A több mint 20 milliós önrészt részben hitelből fedezik - ismertette a településvezető.

Az épületet akadálymentesítették, tetőterét beépítették. A háromszintes létesítmény a helyi közösségeknek, csoportoknak, továbbá a családsegítő szolgálatnak és a családi napközinek ad helyet. A községi könyvtár és az e-Magyarország pont internetes szolgáltatásait is ott vehetik igénybe a dél-rábaközi község lakói.

Eckrich Béla nyugalmazott iskolaigazgató kezdeményezésére iskolatörténeti és helytörténeti bemutató is nyílik a közösségi központban. Nagyobb befogadóképességű rendezvénytermet is berendeztek, mivel a népesebb programokat mostanáig egy 100 évesnél öregebb uradalmi épületben tartották.

A kulturális központot az 1997-ben elhunyt Soós Imre történész-levéltárosról, a község szülöttjéről nevezik el a szombati avatóünnepségen.

Az alig 800 lakosú községben 2010 szeptembere óta már nem működik az iskola, a gyerekek a szomszédos Beled oktatási intézményében tanulnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beemelték a Kis-Rába-híd tartógerendáit - Galéria

Beemelték a kapuvári Kis-Rába-híd tartógerendáit. A következő látványos munka a folyó szinte teljes… Tovább olvasom