Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Közösségi élet: sportolók, polgárőrök, horgászok, dalosok és táncosok

Kónyban a közösségi élet lelkes szervezői, a rendezvények állandó szereplői a különböző területen működő civil szervezetek.
A Kónyi Sportegyesület labdarúgó-, kézilabda- és galambászszakosztállyal működik. A focisták a győri csoportban játsszák mérkőzéseiket, az elmúlt szezont a felnőttcsapat a 8., az U21-es csapat pedig a 9. helyen zárta. A játékosok felkészülését idén júliustól Varga Gábor vezetőedző irányítja. Kónyban a kézilabda hagyományai 1963-ra nyúlnak vissza, a szakosztály kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta működik. Az évek során a megyei I. osztályban is játszottak. Jelenleg tizenhárom éve játszanak a megyei II. osztályban, az igazolt játékosok száma húsz. A kézilabdás lányok felkészülését Varga Sándorné irányítja.
Az egyesület vezetősége örömmel tapasztalja, hogy az utánpótlás mindkét sportágban biztosított.

A sportolókon kívül a kónyi közösségi élet szereplői még:
a Piros Rózsa Nyugdíjasklub, az Erkel Ferenc Énekkar, a Vöröskereszt helyi szervezete, a Tündértó Vadásztársaság, a polgárőr-egyesület, a Tőzegtavak Horgászegyesület, a tűzoltó-egyesület, a Pipitér nép-
táncegyüttes.

Az önkormányzat a partner civil szervezeteket infrastruktúrával támogatja. Minden évben a költségvetésben is különítenek el keretet a csoportok működésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

664 millió a városközpont csinosítására

Hatszázhatvannégymillió forintból megszépül Kapuvár központja. A belvárosi intézmények felújításán… Tovább olvasom