Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Közös szolgálatok, erősödő közbiztonság

Rábaköz - Mindennap közös éjjeli szolgálatot adnak a csornai rendőrök a polgárőrökkel. A közbiztonság javulását várják az együttműködéstől.

A Csornai Rendőrkapitányság és a területén működő polgárőrségek kapcsolata eddig is jó volt. Mostantól azonban még szorosabb együttműködésre törekednek. Mindennap közös szolgálatot adnak négy-négy polgárőr közreműködésével.

– Nemrégiben a kilenc polgárőrszervezet vezetőivel egyeztettünk – adta hírül Kiss József alezredes, rendőrkapitány. – Azt beszéltük meg, hogyan tudnák még hatékonyabban segíteni a rendőrség munkáját a polgárőr kollégák. Felvetésemre, kérésemre pozitív választ kaptam, így megkezdhettük a napi közös járőrszolgálatokat.

A kapitány hozzátette: elsősorban éjszaka számítanak a polgárőrök segítségére. Közreműködésükkel több „rendőri mozgásra" van lehetőség. Az illetékességi területet kisebb körzetekre osztották fel. A szolgálatot egy héttel előre szervezik, a szükséges létszám minden éjjelre biztosított.

Kiss alezredes elmondta: az együttműködésnek köszönhetően a nappali szolgálatot is sűríteni tudták.

– A közös munkától azt várjuk, hogy erősödik a terület közrendje, biztonsága, mivel több kolléga kisebb körzetekben ad szolgálatot.

Számítunk az éjszakai lopások, betörések visszaszorítására és előny lesz az is, hogy a különböző rendezvényekre is jobban oda tudunk figyelni. A polgárőrök önálló szolgálatot adnak továbbra is. Mozgásukról tudunk, szolgálatkezdésükről értesítik a kapitányságot. Munkájukra nagy szükség van – vázolta a csornai kapitány.

Kiss alezredes mondatait már egy hétvégi esemény is alátámasztotta. Polgárőr-rendőr páros hajtott végre sikeres elfogást szombaton. A bíróság által kiadott körözés alapján vettek őrizetbe egy személyt a hétvégén. A kapitányságra előállították, az eljárás megindult a férfi ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy napot dolgozik hetente a Kapuvári Hús Zrt.

Kapuvár - Hétfőtől bevezették a négynapos munkahetet a kapuvári húsgyárban. A szabadnapról három… Tovább olvasom