Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Közel kétmillió forintra pályázhatnak a civilek

Csorna - Pályázniuk kell a csornai civil szervezeteknek, ha önkormányzati támogatást szeretnének kapni. Erre a célra 1,8 millió forintot különített el a város képviselő-testülete.
Új formában juthatnak önkormányzati támogatáshoz idén a csornai civil szervezetek. Pályázniuk kell a költségvetésben elkülönített 1,8 millió forintos keretre. Ez az összeg kevesebb, mint a korábbi években volt.
– A régi gyakorlat szerint a civil szervezetek címkézetten kaptak támogatást, sokuknak nem is jutott – indokolta a döntést Gyopáros Alpár alpolgármester.

– Példaként a cserkészeket említhetem, akik egyáltalán nem kaptak önkormányzati segítséget korábban. Voltak viszont olyan egyesületek, amelyek kiemelt támogatásban részesültek. Ez a forma kissé rendszertelennek tűnt, és jogosan panaszkodtak azok a szervezetek, amelyek nem jutottak ily módon pénzhez. Korrekt az az eljárás, hogy pályázaton lehet igényelni az 1,8 millió forintos keretből.

Az alpolgármester elmondta: a részleteket még nem dolgozták ki. A pályázati kiírást nyilvánosságra hozzák, amiben leírják, hogy kik és mire kérhetnek támogatást. A beérkező igények alapján az önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottsága, illetve a pénzügyi bizottság dönt.

– Valószínűleg bejegyzett szervezetek pályázhatnak, mert így megszűnhet az a korábbi gyakorlat, hogy magánszemélyek is pénzt kapjanak – folytatta Gyopáros Alpár. – Így ugyanis az elszámolás és a számonkérés lehetősége is csorbult.

Olvasóink írták

 • 2. Putyilov 2008. március 27. 20:41
  „A számból vetted ki a szót.”
 • 1. MB 1113 2008. március 27. 09:11
  „Példaként a cserkészeket említed... Azokat, akik soha nem kértek még semmilyen támogatást, mert az Apát Úr (premontreiek) volt a fenntartójuk.
  Most te, te nagyon okos Gyopika, kitalálod, hogy vonjuk el a támogatást az összes városi civil szervezettől, hadd dögöljenek meg, mire a pályázatot kiírjátok, aztán így akkor nyugodtan lehet odaadni a pártodközeli társaságoknak azt a kevéske elkülönített keretet.
  Más években ennyi pénzt 1 civil szervezet kapott, s volt még egypár, pedig a város anyagi helyzete akkor sem volt jobb. Most meg, mikor a cserkészcsapat, -csak a plda kedvéért - benyújtja a támogatási kérelmét 2 millióra, ti semmibe veszitek a városban működö, ismert és elismert civil szervezeteket, s olyan helyzetbe kényszerítitek őket, hogy a szervezeteket elhagyják a tagjaik a kilátástalanság miatt!
  HÁt hogyan gondolod ezt a dolgot Alpárka?
  S azt hogyan, hogy különösebb indoklás nélkül utasítottátok el a költségvetési szavazáson a sportegyesület támogatásának terhére történő 4 millió forintos támogatás-elvonási javaslatot? Ami mellesleg ugye épp a többi városi szervezettől hiányzik.
  S így mennyit is kaptak? 19 milliót? Megnézzük a város honlapján! Kell a sport a váropsnak, persze, de ennyiért? Apropó, honlap!
  Nem érzed azt, hogy kicsit mintha narancsszínűre sikerült ebben a nagy-nagy polgárosodásban? S erre is határozottan állítottad, hogy kell, mert a helyi rendszergazda nem képes a karbantartására? HÁt te! Ma egy 16 éves gimnazista gyerek röhögve megcsinálja még ezt a jó minőséget is! Nem ám 8540E Ft-ért... Ejjj-ejjj.
  Ja, és nem azért nem vagy szimpatikus városszerte az ellenzékiek körében, mert fideszes vagy, vagy mert alpolgármester vagy, hanem azért, mert az Áder szerzett téged ide Szombathelyről potenciális utódjának, azért mert nem tudsz sokat a helyi viszonyokról, és fiatal ambíciózus lelkedet nagyképű felgmasággal párosítod, amit a náladnál idősebb tárgyalópartnerek nagyon nehezen tolerálnak!

  Ennyit erről, és nagyon kívánom,hogy minden csornai civil szervezet tudjon anniy pénzt kapni, amiből 1. saját magát fenn tudja tartani, a kötelező költségeit is rendezni tudja,
  2. kerül egy kis önrész neki az országos pályázatokra.

  Mert önrész nélkül nem megy; ugye projektmenedzsmenteském?!

  Addig meg húzzátok ki valahogyan; nők, egyesüljetek, önkéntesek oltsatok vödörből, polgárőrök; ti léteztek még? Kerékpárosegyesület, zenei egyesületek, és még a többiek, akik nem jutnak eszembe! Valahogy bírjuk még ki!
  CSSE: 19 millió Ft. Amatőr sport. Köszi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos kötvényt bocsát ki Kapuvár

Kapuvár - A kapuvári önkormányzat egymilliárd forintos kötvény kibocsátásáról határozott, melyet az… Tovább olvasom