Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Közel kétmilliárd sikeres pályázatokból

Kapuvár - Az önkormányzat sikeres pályázataiból több mint 1,7 milliárd forint érkezik, érkezett a városba. Ennek túlnyomó része a két egészségügyi projekt, de az alközponti fejlesztések is jelentős támogatáshoz jutottak.
A 2007–2008-as pályázati idényben több mint 1,7 milliárd forint pályázati pénz érkezett Kapuvárra. Ennek segítségével több mint kétmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a városban a következő években. A nagyobb tételek természetesen a két egészségügyi projekt keretében kerültek ide. A közel kilencszázmilliós angiológiai rehabilitációs központ fejlesztése és a hasonló nagyságrendű járóbeteg-ellátó központ fejlesztése viszi a prímet a fejlesztésekben. E két beruházásra több mint másfél milliárdnyi pályázati pénz érkezik, melyhez a helyi önkormányzat saját forrásból több mint kétszázhúszmillió forint önrészt tesz hozzá (városházi kötvényből). A nagyobb programok között kiemelendő még a települési alközpontokra (Garta, Házhely) érkezett ötvenmilliós pályázati támogatás. Ez utóbbi fejlesztés teljes költsége meghaladja az ötvenhatmillió forintot. A nemrég megnyert kistérségi szociális ellátóközpont kiépítése is előkelő helyen szerepel a nyertes pályázatok listáján a maga megnyert hatvanmillió forintjával. Húszmillió forintot kapott a városháza szervezetfejlesztése és tizennégyet a Hanság és Csallóköz termálturisztikai fejlesztése.

A kisebb, már nem uniós pályázatok közül ki kell emelni a Bercsényi utca felújítását, melynek negyvenmilliós keretéből tízmilliót kapott pályázaton a városháza. Négymilliós támogatás érkezett a vár tetőszerkezetének tizennyolcmillió forintos javítási költségéhez, valamint másfél millió forint pályázati forrás érkezett a Fő téri köztéri kamera felszereléséhez is. A kisebb pályázatokra összességében közel húszmilliós támogatás érkezett.

Angiológiai központ fejlesztése: A közel kilencszázmilliós beruházásból hétszázötvenmillió a pályázati pénz.
Angiológiai központ fejlesztése: A közel kilencszázmilliós beruházásból hétszázötvenmillió a pályázati pénz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járdát és utakat építhetnek

Sobor - A járdaépítés „melléktermékeként" mezei utakat is rendbe tesznek a soboriak. Pályáznak… Tovább olvasom